Gönderen Konu: Akü problemi  (Okunma sayısı 2157 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Akü problemi
« : Mart 10, 2018, 02:10:10 »
Yaklaşık 1 yıl önce 2011 model Verso aracima mutlu akü aldım doğuda bir ilçede görev yapıyorum aracı ayda bir il merkezine gitmek için kullanıyorum haftada 1-2 yerinde de olsa calistiririm  yaklaşık 2 ay önce araç çalışmadı takviye yaparak calistirdik akü göstergesi siyah görünüyordu aldığım yere götürdüm akuyu teste gönderdi aküde sıkıntı yok araçta kaçak vardır ona baktır dedi başka bir ustaya yönlendirdi o da araçta sıkıntı yok dedi şuan aracı 2 günde bir 10 dk calistirmazsam takviye istiyor bu akuyu garanti kapsamında degistirmem için ne yapmalıyım yardim lutfen

Toyota Club Türkiye

Akü problemi
« : Mart 10, 2018, 02:10:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1412 kere teşekkür etti
  • 901 kere teşekkür edildi
Ynt: Akü problemi
« Yanıtla #1 : Mart 10, 2018, 02:20:04 »
Erhan bey merhaba,
Öncelikle geçmiş olsun.Araç az kullanıldığı için akü bitiyor birde malum kış mevsimi olmasıda etken tabiki.
Aracı 10 dakika çalıştırmak yerine haftada bir kerede olsa 15-20 dakika çıkarıp dolaşmanızı öneriririm.
Anlattıklarınıza bakılırsa ne araçta nede aküde problem yok,sadece aracın uzun süre yatması problem.
Selamlar
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 218 kere teşekkür etti
  • 1364 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 10, 2018, 09:42:14 »
araçta kaçak olmadığına göre,ümit otansev beyin dediklerini yapın,bizde aynı hataları yapıyoruz,uzun yol harici araç kullanmadığımız için böyle sorunlar yaşıyoruz.yol yardımda aynı şeyleri söylüyor,aküyü zaman zaman şarja bağlatmamak için,mutlaka haftada bir dolaşmanız şart,yatan arabanın aküsünde plakalarda oksitlenme oluyor ve ömrüde kısa oluyor.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 10, 2018, 20:56:09 »
Araç üzerinde enerji çeken sistemler önemlidir. Akü üretim kalitesi (üzerinden çekilen akımlar dahil) akü boşta enerji kaybını ortaya koyar. Ayrıca kurşun asit için nominal ısı değeri 20-25C derecedir. Bunun altında akü ömrü uzar ancak performansı düşer, daha yüksek ısılarda ise durum tam tersi gerçekleşir.
Akü en fazla enerjiyi ilk çalıştırma anında verir, dolayısı ile kısa süreli çalıştırmalar ile akü şarj olmak yerine şarjını yitirir. Bu yüzden haftada 2 defa kısa süre aracı çalıştırmak yerine 1 defa daha uzun süre çalıştırmak daha doğrudur. Bu sırada belli motor devirlerinin de görülmesi (motor sağlığına dikkat ederek, aşırı devir çevirmeden) genel olarak faydalı olacaktır. Yukarıda da Ümit ve Tokay Bey'in belirttiği gibi kısa süreli sürüş şeklinde çalıştırma daha faydalı olacaktır. Üstelik bu, lastik formlarının da korunmasını sağlar.
Araç akü şarj uyarısı verdiğinde motor aküde tam şarja izin verecek şekilde ve sürede çalıştırılmalıdır. Eğer aküde sülfatlaşma gerçekleşti ise, akü kapasitesinde düşüş olacağı unutulmamalıdır. Sülfatlaşmayı geri döndürmek için bazı uygulamalar mevcuttur.

Detay bilgi içim; http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=78183.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #4 : Mart 11, 2018, 01:34:18 »
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 11, 2018, 11:49:51 »
yerinizde olsam o akuyu degistirirdim daha dikis tutmaz o aku. yukarida arkadaslarin dedigi gibi araci haftada bir calistirir 1 saat dolanirdim.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 11, 2018, 14:58:06 »
Yaklaşık 1 yıl önce 2011 model Verso aracima mutlu akü aldım doğuda bir ilçede görev yapıyorum aracı ayda bir il merkezine gitmek için kullanıyorum haftada 1-2 yerinde de olsa calistiririm  yaklaşık 2 ay önce araç çalışmadı takviye yaparak calistirdik akü göstergesi siyah görünüyordu aldığım yere götürdüm akuyu teste gönderdi aküde sıkıntı yok araçta kaçak vardır ona baktır dedi başka bir ustaya yönlendirdi o da araçta sıkıntı yok dedi şuan aracı 2 günde bir 10 dk calistirmazsam takviye istiyor bu akuyu garanti kapsamında degistirmem için ne yapmalıyım yardim lutfen

Bu akü satanlar hepmi böyle olur. Klasik yalanlar. Abimin ford marka aracı var. Gecenlerde çalışmadı takviye vs çalıştırdık. Aradan kısa zaman geçti tekrar çalışmadı. Yol yardımı aradık geldiler aküyü ölçtüler değişmesi gerek dediler, takviye ile çalıştırıp birlikte servise gittik. Yol yardımdaki arkadaş iyi niyetliydi abi kontak açık bırakıp farlar ile fanı aç dursun öyle kontrol etsinler yoldan geldik akü kendini toparlamıştır kontrolde akü sağlam der gönderirler dedi. Söylediğini yaptık servis görevlisi geldi marşa bastı araç çalışmadı hop yeni aküyü takıp bizi gönderdiler.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #7 : Mart 14, 2018, 00:46:23 »
Mehmet Akın ustam çok iyi bir yontemmis tuttum bunu :) bu arada biraz önce aklıma geldi aracımın sigara çakmağını benim 2 yaşındaki oğlan kaybetmişti ben de çakmak yeri boş durmasin elini falan sokarsa çarpılır diye  telefon sarjina yarayan USB portu takmistim acaba o alet araç kilitli de olsa elektrik çekiyor olabilir mi? Bi de orijinal çakmağını nerde bulabilirim?