Bütün ışıklar sönüp hiç ses yoksa,marş otomatiğin fişini kontrol et. Başıma geldi ışıklar sönüyordu takviyede ve marşa tıklamada çalışmadı. Fiş gevşekmiş arada temas ediyormuş.
Bütün ışıklar sönüyorda ses geliyordu sanki marş motoruna enerji az gidiyor gibi.Bu gün aküden aracın motoruna harici şase kablolsu bağlayıp denedim olmadı aküden aracın şasesine bağladım yine olmadı kutup başlarını değiştirdim yine olmadı.Marş motorunu söküp bakıma verdik yarın sabah alıcam kısmetse.Ama dikkatimi çeken bir durum var 4 kez ardı ardına marş yapıp arabayı çalıştırıp sonra stop ettim hepsinde marş zorlanıyor ve ışıklar gidiyordu 5.6.7 denemelerde gayet normal çalışıyordu bu yüzden marş motoruna yöneldik.Bu arada 4 defa zorlu marş toplamda 7 defa marş akü gerçekten sağlammış

İnşallah sorun düzelir düzelmezse aynı durum olursa debriyaja basarak marşa basmayı deniycem.
Mesaj Birleştirildi: Mart 10, 2018, 12:36:45
Kendi sorumu kendim cevaplıyayım problem marş motorundan çıktı kollektör temizlendi kömürler ince zımpara ile zımparalandı balata spreyi ile yıkandı mekanik aksamlar temzilenip yağlandı şimdi montajını yaptım marş süresi bile kısaldı araç hemen çalışıyor maşallah. Bu foruma 12 yıldır üyeyim ve artık forumda birlik beraberliğin iyice azaldığını anladım genel olarak okuyan bilgi alan çok bilgi paylaşan çok az buradan edinilen bilgiler ile sorununa çözüm bulsa dahi geri dönüş yapanlar yok.Km bakılmaksızın en fazla 7 yıl veya kullanım şartlarınıza göre marş motoru bakımı yapın yaptırın hem akünün ömrü uzun olur hem yolda kalmazsınız.İyi forumlar...