Gönderen Konu: Marş ile ilgili elektirik sorunum  (Okunma sayısı 1841 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
Marş ile ilgili elektirik sorunum
« : Mart 08, 2018, 18:49:52 »
Merhaba arkadaşlar 2006 corolla aracımda çok garip bir durum var.Geçen hafta sonu araca bindim marşa basmak istedim kontağı açtım ışıklar yandı marşa bastım bütün ışıklar söndü aküyü geçen yıl yenilemiştim.Neyse aküyü ölçtüm 12.5 volt başka bir araç daha var bizde palio aküleri değiştirdim.Palio toyotadan söktüğüm akü ile canavar gibi çalıştı toyotada palionun aküsü ile çalıştı her şey normal.Bu gün yine toyotada marşa basıcam yine ışıklar gitti aküyü ölçtüm 12.4 volt  :-\

Toyota Club Türkiye

Marş ile ilgili elektirik sorunum
« : Mart 08, 2018, 18:49:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
Ynt: Marş ile ilgili elektirik sorunum
« Yanıtla #1 : Mart 08, 2018, 19:58:39 »
Bütün ışıklar sönüp hiç ses yoksa,marş otomatiğin fişini kontrol et. Başıma geldi ışıklar sönüyordu takviyede ve marşa tıklamada çalışmadı. Fiş gevşekmiş arada temas ediyormuş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 09, 2018, 22:19:01 »
Bütün ışıklar sönüp hiç ses yoksa,marş otomatiğin fişini kontrol et. Başıma geldi ışıklar sönüyordu takviyede ve marşa tıklamada çalışmadı. Fiş gevşekmiş arada temas ediyormuş.
Bütün ışıklar sönüyorda ses geliyordu sanki marş motoruna enerji az gidiyor gibi.Bu gün aküden aracın motoruna harici şase kablolsu bağlayıp denedim olmadı aküden aracın şasesine bağladım yine olmadı kutup başlarını değiştirdim yine olmadı.Marş motorunu söküp bakıma verdik yarın sabah alıcam kısmetse.Ama dikkatimi çeken bir durum var 4 kez ardı ardına marş yapıp arabayı çalıştırıp sonra stop ettim hepsinde marş zorlanıyor ve ışıklar gidiyordu 5.6.7 denemelerde gayet normal çalışıyordu bu yüzden marş motoruna yöneldik.Bu arada 4 defa zorlu marş toplamda 7 defa marş akü gerçekten sağlammış :) İnşallah sorun düzelir düzelmezse  aynı durum olursa debriyaja basarak marşa basmayı deniycem.

Mesaj Birleştirildi: Mart 10, 2018, 12:36:45
Kendi sorumu kendim cevaplıyayım problem marş motorundan çıktı kollektör temizlendi kömürler ince zımpara ile zımparalandı balata spreyi ile yıkandı mekanik aksamlar temzilenip yağlandı şimdi montajını yaptım marş süresi bile kısaldı araç hemen çalışıyor maşallah. Bu foruma 12 yıldır üyeyim ve artık forumda birlik beraberliğin iyice azaldığını anladım genel olarak okuyan bilgi alan çok bilgi paylaşan çok az buradan edinilen bilgiler ile sorununa çözüm bulsa dahi geri dönüş yapanlar yok.Km bakılmaksızın en fazla 7 yıl veya kullanım şartlarınıza göre marş motoru bakımı yapın yaptırın hem akünün ömrü uzun olur hem yolda kalmazsınız.İyi forumlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • necatialmaci@gmail.com
    • gmail
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 238000
  • Model Yılı: '07
  • 13 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 21, 2018, 06:46:14 »
teşekkürler tolga bey faydalı paylaşım yapmışsın insan yolda kalmadan bunların kıymetini bilmez yıllar önce (20 seneyi geçti)emanet araçla yolda kalmıştım ankara eskişehir arası gecenin yarısı onun için şarz ve marş dinamosu sonderece önemli keşke videosunu koysaydın yada bu tür görseller varmı bildiğiniz link atarsanız memnun olurum tekrar teşekkür ederim hayırlı sağlıklı kazasız günler cümlemize
bizim içimizden geçeni bilen rabbimiz cc buradan yapmış olduğumuz güzel doğru yada yanlış beyanlarımızı bilmemesi mümkünmü? takip ediliyor kayda alınıyoruz....öbür tarafta kullanılmak üzere