Gönderen Konu: Dizel-Otomatik  (Okunma sayısı 4402 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A+
Dizel-Otomatik
« : Mart 06, 2009, 15:10:05 »
Arkadaşlar, 2005-2006 model dizel-otomatik corolla veya yaris almak istiyorum. bu araçlarla ilgili
1-kronik sorunlar var mı?
2-dizel lerdeki otomatik şanzıman lar problem çıkarıyor mu?
3-diğer markaların otomatik şanzımanları ile toyota yı kıyaslayabilirmisiniz? (focus özellikle)
4- fiyat olarak ne civarda bir araç bu piyasa da uygundur?

toyota-tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum. ilginize teşekkürler şimdiden...

Toyota Club Türkiye

Dizel-Otomatik
« : Mart 06, 2009, 15:10:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Dizel-Otomatik
« Yanıtla #1 : Mart 06, 2009, 15:27:13 »
forumda mmt diye aratırsanız tüm sorularınıza cevap bulacaksınız.
lakin sonuca gelirsek , garantisiz bir mmt araç almak buyuk risk,  2-4bin ytl masraf cıkarma riski var her an.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #2 : Mart 06, 2009, 15:32:57 »
ben daha önce honda civic ve hyundai getz otomatik araç kullandım. sonra değişik sebeplerden ötürü 2 sini de sattım. ama hiç şanzıman la ilgili bir problem yaşamadım. dizel- otomatikler daha mı sorunlu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 06, 2009, 16:11:07 »
ben daha önce honda civic ve hyundai getz otomatik araç kullandım. sonra değişik sebeplerden ötürü 2 sini de sattım. ama hiç şanzıman la ilgili bir problem yaşamadım. dizel- otomatikler daha mı sorunlu?

Dizellerde benzinlilerdeki gibi klasik otomatik şanzıman seçeneği yok, MMT şanzıman var. Bu şanzımanla ilgili forumda olumlu olumsuz pek çok yorum göreceksiniz. Ben kendi deneyimimle bir problem yaşamadım, yalnızca otomatik vitesle aynı tepkileri vermediğini söyleyebilirim.

Fakat Toyota yeni çıkan modellerde MMT'yi terkedip CVT şanzımana geçiş yapıyor gibi gözüküyor...
2005 Corolla Sedan Terra A/T

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 06, 2009, 16:13:01 »
Benimde son 4 aracım otomatik di  ilk 1997rover 216si vardı herkez parçasını bulamazsın sorunludur dedi aldım ve hiç sorun yaşamadım, o araba sayesinde otomatike alıştım eşimde tabiki sonra 2003polo aldım daha sonra 7ileri 2004honda jazz aldım şuan da 2.el aldığım  2004 yaris 1.3sol um var otomatikten vazgeçmem ama benzinli tabiki ;)
dizel otomatik araç alacaksanız motor en az 2.0 olmalı derim çünki küçük dizel motorlu otomatik araçlarda yığılma hissedebilirsiniz benim şahsi fikrim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 06, 2009, 17:15:56 »
dizel meselesini bilmiyorum ama. Otomatik vites küçük araçlarda daha fazla bir yakıt tüketimi artışına neden oluyor. O yüzden yakıt tüketimini araştırın ve mesela avensis'in verileriyle karşılaştırın. Sonuçlar bazen şaşırtıcı olabiliyor.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mart 06, 2009, 17:20:40 »
Benim 1.3 yaris OV şuan ortalama 210kr yakıyor 50.000TL alıyorum ortalam 240km de tekrar kırmızı yanıyor
Tabiki Toyota farkı aynı miktar ile polo'da 175km gidiyordum ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mart 06, 2009, 17:20:52 »
Dizellerde benzinlilerdeki gibi klasik otomatik şanzıman seçeneği yok, MMT şanzıman var. Bu şanzımanla ilgili forumda olumlu olumsuz pek çok yorum göreceksiniz.

+1
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 06, 2009, 17:33:09 »
Benim 1.3 yaris OV şuan ortalama 210kr yakıyor 50.000TL alıyorum ortalam 240km de tekrar kırmızı yanıyor
Tabiki Toyota farkı aynı miktar ile polo'da 175km gidiyordum ;)
Yaris otomatik in verilerine ulaşamadım. Ama burada mesela http://www.parkers.co.uk/cars/specs/Summary.aspx?model=946&page=3
2000-2002 Corolla 1.6 vvti hatchback auto  35 mpg demiş (miles per galoon: bir galon benzinle gidebildiği mil sayısı)
Aynı sitede 1997-2003 1.8 Avensis auto 34 mpg. Yani sadece %3 yakıt tüketimi farkı var.
dolayısıyla 1.8 avensis de düşünülebiliyor (eğer corolla ekonomi nedeniyle tercih edilmiş ise). Yani sürüş kalitesini konforu falan düşününce, otomatik viteste büyük araç bazen daha karlı.. onu demek istiyorum. (Bu arada haklısınız marka olarak Toyota otomatik vitesin yarattığı ek yakıt tüketimini minimize etmiş gibi görünüyor..Oto-manuel biribirine yakın yani diğer markalara kıyasla)
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #9 : Nisan 10, 2009, 16:31:01 »
benzine doymaz polo:)bi abim eşine araba aldı yalvardım yaris alın diye dinlemediler şimdide bu çok yakıyo diyo aklın yolu bir ama..alman hayranlığı:)polo 8.3 kağıt üzerinde vermiş 10 dan aşağı düşmüyo devirli sert kullanıyo..10 litre yakıcak araba alsam hondadan inmem:)hiç değilse şekil performans var poloda ne var kütük kutu gibi araba:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Nisan 10, 2009, 16:42:17 »
benzine doymaz polo:)bi abim eşine araba aldı yalvardım yaris alın diye dinlemediler şimdide bu çok yakıyo diyo aklın yolu bir ama..alman hayranlığı:)polo 8.3 kağıt üzerinde vermiş 10 dan aşağı düşmüyo devirli sert kullanıyo..10 litre yakıcak araba alsam hondadan inmem:)hiç değilse şekil performans var poloda ne var kütük kutu gibi araba:)
Öyle deme küçükler arasında uzun yolda polonun rahatlığını tek geçerim ;)
Hele birde geçen gün TVde yeni kasasını gördüm hayran oldum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #11 : Nisan 10, 2009, 22:53:38 »
haklısın aydın abi yeni kasası süper görünüyo motorları da yenilemişler sonunda..helikopter dizel değildir sanırım artık:)rahat olmasına kesin rahattır sağlamdır ona lafım yok ama benzin düşmanı benzinciyle arası iyi olan alabilir ben yaris derim