Atilla Bey, Alman Pro7 kanalında Galileo diye harika bir program var. Başta bilimsel olmak üzere pek çok konuyu her gün deneylerle ve animasyonlarla çok güzel bir şekilde inceliyorlar. Almancam orta seviyede ama fırsat buldukça kaçırmamaya çalışırım. O video internete düştükten bir kaç hafta sonra konuyu incelediler. Bütün çabalarına rağmen cep telefonu ile bir tek mısır tanesi bile patlatmayı başaramadılar. Videonun düzmece olduğunu çok güzel bir şekilde kanıtladılar. Hatta o görüntüyü ne şekilde elde edebileceklerini de masanın altına yerleştirilen ispirto ocağından, bilgisayar animasyonuna kadar tüm seçenekleri tek tek irdeleyerek gösterdiler. Ama itiraf etmek gerekirse insanları cep telefonu konusunda bilinçlendirmek için çok güzel bir video
Aslında denemeden koydum bu videoyu buraya, açıklamanız için ayrıca teşekkür ederim...Ama neden böyle bir oyun yapmışlar acaba amacı ne olabilir?
Biz ofiste denemiştik bunu duyduğumuzda. 7-8 telefonla bile becerememiştik
Atilla Bey, maalesef, aslında habere daha hızlı ve kolay ulaşmamız için bir cennet vaat eden internet ne yazık ki aynı zamanda söylentinin, sansasyonun, palavranın hızla yayılmasına ve toplumda tepki, infial ve hatta panik yaratılmasına da aracı olabiliyor. Aslında bizler de mesaj kutularımıza ulaşan veya bir şekilde rastgeldiğimiz her yazılı ve görsel içeriği sorgulamadan dağıtarak buna katkıda bulunabiliyoruz ve iş çığırından çıkıyor. Öyle ki düş gücü yüksek birinin yazacağı bir öykü ya da kurgulayacağı bir video ile iki gün içinde ortalığı birbirine katması mümkün hale geliyor. Bunun sayısız örneği var. Sanırım biraz dikkatli ve soğukkanlı olduğumuz takdirde bu gibi kişilere prim tanımamış oluruz.
Atilla Bey, sizin o videoyu büyük bir iyiniyetle koyduğunuza adım kadar eminim. Zaten denemesi o kadar kolay değil ki. Yine de, cep telefonu gibi gündelik hayatımıza fazlasıyla girmiş bir cihazın aşırı kullanımının sonuçlarını fazlasıyla abartı ve kurgu da olsa çarpıcı bir şekilde yüzümüze çarpan bu videoyu eklediğiniz için teşekkür ederim.
Onların pilindeki toplam enerji birkaç saniyede deşarj olsa bile yinede mısır patlatamaz bence

Elektrikli bir mısır patlatma makinesini dört tane cep telefonu piliyle çalıştırdığınızı hayal edebiliyor musunuz??
Hakkı bey söylediğiniz her şeye aynen katılıyorum.Hakkımdaki ifadeleriniz için ben de tekrar teşekkür ederim.
Aslında böyle e-posta kutuma gelen her şeye itibar etmiyorum ama bu bana çok gerçekçi gelmişti ve herkesin beyininde cep telefonları hakkında korku olduğundan hemen inanmak durumunda kaldım.Bu da bize bi tecrübe olmuş oldu.Aslında işim( Okul Müdürü) gereği bütün olaylara soğukkanlı ve önyargısız yaklaşmaya çalışırım ama bu sefer tongaya düştüm.İnşaallah daha dikkatli olmaya çalışacağım...