Gönderen Konu: Polis = İnsan...(LİNÇ)  (Okunma sayısı 1507 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Polis = İnsan...(LİNÇ)
« : Mart 06, 2009, 00:03:43 »
Site de polisler hakkında yazılan yazılara cevabım olsun...

http://www.youtube.com/watch?v=kf3KXE9Sj9M
Toyota Corolla 2007 1.6 comfort

Toyota Club Türkiye

Polis = İnsan...(LİNÇ)
« : Mart 06, 2009, 00:03:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
Ynt: Polis = İnsan...(LİNÇ)
« Yanıtla #1 : Mart 06, 2009, 01:11:13 »
Kusura bakmayin ama bence abartiyorsunuz.
Yazilanlar fikra idi. O zaman laz fikrasi da yazmasin kimse. Karadenizli üyeler alinabilir.
Hosgörü önemlidir.

Ve her meslekte iyi ve kötüler oldugu gibi polisler arasinda da vardir.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #2 : Mart 06, 2009, 01:20:50 »
Sadece fıkralardan bahsetmemiştim ben..Ayrıca video hakkında yorumsuz olmanız da ilginç murat bey..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 06, 2009, 01:30:22 »
Sadece fıkralardan bahsetmemiştim ben..Ayrıca video hakkında yorumsuz olmanız da ilginç murat bey..

Fikranin disinda farketmedigimiz birsey varsa yöneticilere bildirirseniz, geregi yapilacaktir.
Kimsenin oturup polisler veya bir meslek grubunu direk kötülemesini istemiyoruz.

Video konusunda yorum yapmamis olmaminda bence ilginc hicbir yani yok.
Kendi kendinize bir sonuc cikarmak istiyorsaniz, sizi engelleyecek degilim. Buyrun.

Polisler mesleklerini vatandasin duasini almak icin ve hobileri icin yapmiyorlar.
Herkes gibi bu meslekten para kazaniyorlar. Bu parayi haketmeleri icinde islerini düzgün yapmalari lazim, herkes veya her meslekte oldugu gibi.

Not: Yazilarinizda lütfen dilbilgisi ve imla kurallarina dikkat edelim. Özel isimler büyük harf ile baslar.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #4 : Mart 06, 2009, 01:36:34 »
Bana Türkçe öğretmenliği yapmayın burada lütfen...Sanal ortam da kim ne kadar bakıyor buna ? Yorum konusuna gelince çıkarılacak sonuç yok hatta gerek bile yok!O videoyu izleyip bu kadar yazmışsınız ama video konusunda yorum yok ne diyebilirim ki içinde olmadan bilinmez..Ayrıca orada polis olması önemli değil o bir insan ama onu yapanlara ne denir bilemiyorum' Polislerin işlerini düzgün yapmasına nereden geldi konu anlayamadım ama yazılarınızın sertliğine bakarak konunun yön değiştirmesini istemediğimden susuyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 160000
  • Model Yılı: '07
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 06, 2009, 01:48:00 »
tolga bey video konusunda yorum yapalım evet. birincisi polisler bu işi babasını hayrına yapmıyor kesinlikle onların görevi bu (görevleri olan birçok şeyi yapmıyorlar ya neyse) . ikincisi ve bence herşeyden önemlisi şudur ki bende bahsi geçen terör örgütünü lanetliyorum fakat polisin o insanları dövmesi hiçbirşeyin çözümü değil. asıl çözüm ortadadır çözüm kavgaya şiddete son vermektir. ve bu ülkede kavgayı şiddeti besleyenlerin ülke üzerindeki etkilerinin nekadar büyük olduğu da açıktır. amaç çok belli insanları birbirine düşürmek böylece iki tarafı yöneterek çıkar sahibi olmaktır. ve bence bu videonun o siteye kahramanlık gösterisi gibi konması üzerine de malum kişinin şarkısının eklenmesi hangi kesimi gaza getirerek düşmanlığın beslenmesi amacı güdtüğü ortadadır. bu benim şahsi fikrimdir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Mart 06, 2009, 02:01:49 »
Engin bey kardeşim Allah aşkına orada polismi dövüyor?Polisin görevi bu vatan da yaşamasını bilmeyenlerden dayak yemekmi? İnsan katagorisine koyduğunuz kişilerin sadece ogün yaptıklarının bir kısmı ortada..O resimdeki arabanızı yaksalar acaba ne derdiniz ? Kavgaya şiddete nasıl son vereceksiniz ? Geçen sene 1 mayısta ortalıkta polis yokken yapılanları polis kamerasından izlediniz mi? Youtube de var bir göz atın isterseniz!! Oradaki sıradan işine giden yada iş yeri zarar görenlerden birinin yerine koyun kendinizi..Yada kafanıza kaskınıza taş molotof kokteyli geldiğini hayal edin..Arabanızın taşlandığını ve tarandığını bakalım ne yaparsınız? Ben videoda hangi şarkı var onu bile bilmiyorum emin olabilirsin ama o videoda bir kahramanlık gösterisi sergilenmiyor bunu da bil! Düşmanlığa gelecek olursak evet ben hepsine düşmanım o videodan önce de hatta polis olmadan önce de düşmandım çünkü vatan hainlerine kucak açmak gibi bir şerefsizliğim asla olamaz!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 06, 2009, 02:14:29 »
tolga kardesim ben anlatamadım sanırım kendimi. ben size yaptıkları iyi bişey mi dedim allahaşkına öyle bir yazmışsınki sanki ben terör örgütünü savunuyorum gibi. yapılanların hoşgörülür bir yanı yok elbette. zaten yapılanları lanetlediğimi de belirttim. demem odur ki bu işin çözüm yolu kavga değildir. kesimleri birbirine düşman edecek yada bu düşmanlığa katkısı olan her türlü provakasyondan kaçınılmalıdır. onlar bu şerefsizliği yapıyorlar biz de karşılığında onlara düşman oluyoruz. çoğumuz "versinler elimize bir silah hepsini öldürelim diyoruz" ve böylelikle bizi içine çekmeye çalıştıkları tuzağa düşmüş oluyoruz. linki verdiğiniz sitede videonun altına yazılan yorulmları bir okuyun lütfen sadece bu videonun düşmanlığa nekadar büyük katkısı olduduğunu göreceksiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #8 : Mart 06, 2009, 02:21:13 »
Şimdi engin bey profiline bakacak olursak yaşça büyüğüm kardeşin değilim.Sana onları savunuyorsunda demiyorum.Bunlar sözde devrim yanlıları.Örgüt ismi vermek istemiyorum.İçine çekilmeye çalışılan ortam konusun da haklı olabilirsin.Hatta polisi de dövsünler çünkü devlet olarak görüyorlar.Ama kamu malına yada sivillerin malına zarar veren insanlarla oturup ne konuşabilirsin? Bu zaman da ortaya atılan sahte diyalog ayaklarına kim kanıyor ? O yorumları da okumadım emin ol ama bu işler konusun da az çok bilgi sahibi olan herkes zaten büyük bir kin besliyor bunlara...Örnek verecek olursak ara ara hortlayan araba kundaklama olayların da arabasını yaktıkları masum insanlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 06, 2009, 02:34:41 »
o insanlarla masaya oturmaktan da bahsetmedim size koskoca bir Türkiye Cumhuriyeti nasıl olur da bir terör örgütüyle masaya oturur bukadar aşağılayıcı birşey olabilirmi. terörü engellemenin o insanları terör örgütünün maşası olarak kullandırmamanın bir devlet açısından birçok yolu vardır bu ayrı bir konudur. bahsi geçen terör örgütünün devrimci bir örgüt değil ırkçı bir örgüt olduğunu da bütün dünya biliyor. devrimcilik onların yandaş çekebilmeleri insanları kullanabilmeleri için bir araç sadece. bu konuda söyleyeceklerim bukadardır sanırım anlatmak istediğim şeyin artık anlaşılmış olması gerekir. kardeşim dedim kusra bakmayın bu bir samimiyet göstergesidir benim açımdan tabiki bunu anlayacak kişiye göstermek gerekir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #10 : Mart 06, 2009, 02:38:58 »
Engin kardeş kelimesi hayatımda nefret ettiğim kelimelerden biridir oda istemediğim bir kişi tarafından şahsıma kullanıldığı ve tiksindiğim içindir.Kırdıysam kurusa bakma.İyi geceler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 06, 2009, 02:41:51 »
kırılmadım tolga bey. teşekkür ederim açıkladığın için. iyi geceler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 06, 2009, 07:57:33 »
  Selam.
 Çok derin bir konu olmasına rağmen saygıyı bozmadan görüşlerinizi paylaşmanıza sevindim.
 Malesef siyasi ve kişisel kaygılar uğruna devletin temel taşları ile oynandıkça, toplumda arzu edilmeyen sivrilmelerin çıkması çok normal. Eğitim Millidir, Güvenlik Millidir ama bu konularda izlenen politikalar Milli olmaktan çok uzaktır.
 Her noktada olduğu gibi burada da asıl olan konu kurumlar değil, insanlardır. Malesef çiğ süt emmiş kişiler her yerde çıkabiliyor. Bunun aksini iddia etmek populizm olur. Ama mesleğinin gerektirdiği yetilere fazlası ile sahip ve tamamen görev aşkı ile işine odaklanmış kişilerin varlığınıda biliyorum ve açıkçası bana güven veren tek şeyde bu. Sorun ise her ne noktada olursa olsun yanlış yapanın bunun cezasını tam çekememesi, yanına kimi zaman kar kalması ki bu da Toplumsal Adalet Ruhunu zedeleyen bir olgudur. Doğrucu insanların karşı olduğu şeyde aslında budur.
 Terör ise; eğer gerçek gözlerle bakılırsa sadece tek noktada değildir, Misakı Milliye, Atatürk İlke ve İnkilaplarına karşı olan her hareket, sonuçları gereği bence terör kapsamına girer. İnsanlar farkında olmasada aslında bundan zarar gören yine aynı insanlardır. Yanlışmıyım?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 06, 2009, 09:04:37 »
Tolga Bey, herhangi bir mesajla ilgili hoşnutsuzluğunuzu bildirmek için "Moderatöre Bildir" seçeneği ile bize mesaj atmanız yeterli. Biz yöneticiler olarak konuyu kendi aramızda hemen değerlendirip karara bağlarız. Bunu yapmadan gereksiz polemiğe ya da kalp kırmalara neden olabilecek mesajlar atmanızın kimseye faydası olmaz.

Fıkraya gelecek olursak, konuyu biraz abarttığınızı düşünüyorum. Geçenlerde eşeklerle ilgili bir konuda mühendislerle ilgili çok güzel bir fıkra vardı. Kendim mühendis olmama rağmen o fıkraya yarım saat gülmüştüm :D Eğer her fıkraya alınganlık gösterilecek olsa Murat Bey'in de bahsettiği gibi Karadenizlilerin isyan etmesi gerekirdi :D Biraz objektif bakarsanız, tüm meslek dallarının fıkralara konu olabilecek yönleri vardır. Bu, o meslek dallarının önemini ve saygınlığını kesinlike değiştirmez. Mizah hayatımıza renk katan unsurlardan biridir. Eğer fıkralara alınmak isterseniz, bırakın din, politika, yöresellik gibi kavramları, sırf kadın veya erkek ve hatta insan olduğunzu için bile alınabilirsiniz :D Biraz daha hoşgörü lütfen. Eğer bizler hoşgörümüzü kaybedersek, yarın birgün kendimizi çok basit bir nedenden dolayı kışkırtılmış olarak sokakta yasadışı bir eylem yaparken bulabiliriz. Zaten toplumumuzun şu anda bu kadar kutuplaşmasının nedeni de bu hoşgörüzülük değil mi?
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 06, 2009, 09:51:03 »
Yorumlarınızın bu kadar seviyeli olması beni çok sevindirdi formumuzun farkını bir defa daha görmüş oldum.Polislere bende pek sıcak bakmıyordum.Ama her meslekte oldugu gibi iyi-kötü bu meslektede var.Benim trafik polislerine karşı çok büyük bir ön yargım vardı polislerle ilgili düşüncelerim sadece ceza yerken ki diyaloglarımdan ibaretti.Dün bir partinin kurul yemeği vardı.Polisler filan bayagı kalabalıktı bi trafik amirine araç rengi hakkında soru sordum.Hiç beklemediğim şekilde ilgilendi ayrıntılarıyla anlattı işlemler ve ceza konusunu.Dün polislere karşı olan düşüncelerim baya değişti.O yüzden ayrım yapmak çok zor iyi kötü diye.
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 06, 2009, 10:31:46 »
Ben öğretmenim... Şimdi bütün öğretmenler görevini tam yapsaydı toplum bu halde mi olurdu? Öğretmenler arasında yok mu işini doğru dürüst yapmayan? Hem de çok fazla var... Polislerin içinde de var... Kasaplarda da var... Doktorlarda da var... Var oğlu var... Çünkü toplumumuzdaki ahlak düzeyi gitgide düşüyor... Ahlak düzeyi düşük bir toplumun yetiştirdiği öğretmen, polis, doktor vb. içerisinde de bayağı çok miktarda işini düzgün yapmayan, ahlaksız kişiler çıkabiliyor... Bu gayet normal...
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mart 06, 2009, 13:43:31 »
  Tolga kardeşim sen boşu boşuna kendini yemiş durmuşsun.Yazılan fıkralarda diğer arkadaşlarımızn da dediği gib iş sadece ve sadece mizah.Başka bir şey yok.Karadeniz fıkralarını arka arkaya yazarken bizler,peki aramızda Trabzonlu arkadaşımız İsmail hocamız var lütfen alınabilir gibi bir yazı yazmadın.Ben 84 yılından beri Emniyet teşkilatının içindeyim.Yayınladıgın videoyu seyredemiyorum ama yazdıklarınıza bakacak olursak orada bir polise şiddet uyguluyorlar (sanırım).Siz buraya polise uygulanan şiddeti koyarsan,biride polisin şiddet uyguladıgı görüntüleri koyar.Ve bu böyle sürüp gider,önüde alınmaz bir hal alır.R.T.E gibi olmak yerine biraz daha hoş görülü olabilirsiniz.Burada bir meslek grubuna yapılacak en küçük hakarette.önce ben müdahele ederim.Bunlara gerek yok değilmi..
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mart 06, 2009, 14:17:40 »
 Aslında konu kapanmış ama Polis hakkında bu kadar şey söylenirken ben de susmak istemiyorum.
 Ben askerliğimi geçtiğimiz sene Diyarbakır'da yaptım. Gittiğim tabur İç Güvenlik Taburu idi. Sürekli operasyonlara çıkardık. Gece gündüz dağ bayır, çayır çimen demeden yol yürürdük. Genelde yanımızda Özel Harekatçı Polisler'de olurdu. Zaten gönüllü girmişler bu mesleğe. Adamlar o kadar çok seviyolar ki işlerini. Dağdan inmeyelim her an çatışalım diyorlar. Ben o adamlarla gurur duydum. Askerliğim boyunca bu adamlarla aynı hizmete gönül vermek hakikaten anlatılamaz boyutta gurur vericiydi.
 Fıkraları geçelim gerçekleri görelim. Yukarıda anlattığım Polis örneği olabilecek en iyi Polis'lerden bir örnek.
 Bir de madalyonun öbür yüzüne bakalım;
Geçenlerde bir arkadaşım trafikte seyrederken başına gelen bir olayı anlatayım.
 Arkasından gelen sivil bir aracın sellektör yaparak yol istiyor. Bizim ki sağa sinyal verip çekiliyor. Arkadan gelen bizimkini geçerken göz göze geliyorlar. Bu arada bizim arkadaş o kadar mazmut o kadar efendi bi arkadaş ki...
 Neyse sollayan adam bizimkinin  önüne geçiyor fren yapıyor falan. İç dikiz aynasından işaret ediyor sağa çek diye. Bizim ki şaşkın bi şekilde çekiyor sağa. Öndeki arabadan 23-24'lü yaşlarda bir beyfendi iniyor. Ve diyor ki "ben seni sollarken neden öyle ters ters baktın?" Bizim ki şaşkın! Yok öyle bi şey diyor. Ben ters bakmadım falan. Neyse iteliyor bizimkini akıllı ol falan. Bizim ki de bunu iteleyince bekle diyor. Görürsün sen şimdi. Bi telefon açıyor ekip arabası geliyor 5 dk. sonra. Meğer bu hızlı şoför polismiş. Çağırdığı polislerde arkadaşı. Götürüyolar karakola. Bizimkinin bi suçu yok. Ama onlara göre vatan haini. Devletin polisine ters bakmış.
 Neyse bizimkini evire çevire dövüyorlar. Fakat ALLAH'da tabi bu adamların karşısına en aciz kulunu çıkarmamış. Bizim arkadaşın amcası da bu olayın gerçekleitği ilçenin Baş Savcısı. Bu seferde savcı o polislerin hakkında geliyor.
 Yani işin özü gücü yeten yeteni eziyor. Olan gene garibana oluyor.
 Bu anlattığım iki olayda da aktör Polis, ikisi de bu devletin Polisi. İkisi de bu devletin ekmeğini yiyen adam. Şimdi bu ikisi arasında iyiyle kötüyü siz ayırın Tolga bey.

Saygılarımla,
Ergün GÜRKAN
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #18 : Mart 06, 2009, 14:35:08 »
   Valla baştan okudukça dedim bunu sonu kavga kıyamet gidiyordur. Ama Murat'ın devam etmemesi sakinleştirdi sanırım ortalığı. Fakat, sanal veya yazdığınız bi resmi evrak vs fark etmez Türkçe'mize sahip çıkıp saygı gösterelim. Bu konudaki çıkışınızı kabul edemeyeceğim. "Bana Türkçe dersi vermeye kalkmayın." Çok yanlış bi davranış oldu.

Meslektaşım Ali Rıza beye "her meslekte işini doğru yapmayan kişiler" olduğu sözüne katılıyorum. Buna herkes katılır. Ama meselenin kökü ahlak düzeyi değil bence. Mesele bazı zihniyetlerde iş olsun, eve para girsin, bazı ailelerin zorlamasıyla gençlerimiz istemedikleri okullarda, liselerde, üniversite bölümlerinde okuyorlar. İstemeyerek bitiriyor ve o alanda meslek sahibi oluyorlar ve biz onlaradan halk olarak iş bekliyor, hizmet bekliyoruz. Polisliktede bir çok kişi sınava girip 6 ay polis okullarında okuyup (yanlış biliyor olabilirim)  atanıyorlar ve amaçları bellerine o silahı koymak. Sonra işin içine girip zorluğunu ve çilesini görünce haliyle soğuyorlar. Bu ve buna benzer bir çok olay bi çok insanın başına geliyor. Ve insanlarımızın çoğu istemedikleri meslek gruplarında çalışıyorlar. Bu da hizmetin kalitesini büyük ölçüde etkiliyor. Ve bizim ülkemizde çalıştığı kurumdan aldığı maaşla geçinebilen, yada aldığı maaaşı beğenen insan yok. Buda önemli bi faktör.
      Avrupa ülkelerinin birinci kalkınma nedeni budur. Yönlendiriliyor öğrenciler. Sevdikleri ve yapacakları işlere yönlendirilip yüksek performans alınıp çalışmaları sağlanıyor. Bu da ülkenin kaçınılmaz kalkınmasına sebep oluyor.

Belki konuyla alakası yoktu ama görüşlerimi açıklamak istedim. 25 yaşında bir devlet memuru polis arkadaşımızsın Tolga bey kardeşim. Alındığın yada yapılanın yanlış olduğunu düşündüğün konuları biz yönetici arkadaşlara bildirmen yeterli. Bende videoyu göremiyorum. Linki de yok sanırım. Ama bir fıkra yada bir videoysa sebep artık karadenizli, laz, temel, cemal , fadime vs kelimesini kimse kullanmasın forumda. Bir çok fıkra var :)

Asabi Polis:
 Hareketli bir Bağdat Caddesi akşamında, polis abilerimiz rutin olduğu üzere devriye gezmektedir. Işıklarda müşteri bekleyen taksiye yaklaşılır ve; ''Ticari, bekleme yapma, devam et.'' anonsu yapılır. Camdan eliyle '1 saniye' işareti yapan taksiciye, ikinci ve çok manidar anons gelir ardından; ''Ticari, benne pölümüye girme! Devam et dedik!'' :)

Kırmızı ışık:
 Dün gece evime giderken yolun tenhalığından olsa gerek kırmızı ışıkta geçtim. Ardından yurdum polisine alkışı hak ettiricek anons: 'Bacım o geçtiğin gece lambası değildi, çek sağa.' :D