Gönderen Konu: Kullanıcılardan en çok şikayet alan 10 otomobil markası (Alman Devi içerir)  (Okunma sayısı 5103 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
Merhabalar youtubede bilenler vardır elbet Otomobilin Mesut Abisi adında bir otomobil kanalı var bugün yüklemiş olduğu videoda J.D. Power isimli bir kuruluşun Almanya'da yaptığı bir araştırma sonucunda toplam 24 marka üzerinden en çok sorun çıkaran markaların listesini anlatıyor videoyu izlemek isteyen olursa diye linki bırakıyorum;

Vakti olmayanlar için ise işte top 10;

10-Mazda
9-Mercedes
8-Mini
7-Suzuki
6-Volvo
5-Smart
4-Audi
3-Citroen
2-BMW
1-Fiat
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
Mazdave Mercedes çok ilginç...Volkswagen nerede acaba..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
Mazdave Mercedes çok ilginç...Volkswagen nerede acaba..

Almanya'da Vw kullanılmaz, onun yerine Audi alırlar. Vw'ni Fransa ve bizim gibi ülkeler kullanır.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
Satış sayısını dikkate almışlardır umarım.
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
2 yıl önce Almanya nın kuzey inde Berlin ve Hamburg da dahil bir kaç şehir gezdim. Volkswagen otomobil çok yoktu. Ama Audi Bmw çoktu.
Ben tüccar değil, eğitimciyim (Mahmut Hoca).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
Satış sayısını dikkate almışlardır umarım.

Tabiki de Osman abi. İstatistik sonuçta. Yüzde cinsinden verilir bu değerler. Karşılaşılan toplam şikayet/satılan toplam araç
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Toyant Toyota Antalya Servisi
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 170
  • Model Yılı: '06
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Merhaba;

Yaklaşık 3 yıldır Citroen C4 VTS sahibiyim. Bu araç ile anladığım şudur aslında. Citroen grubu elektronik kontrolleri çok hassas yapmakta ve kontrol dışı durumlarda arıza kodu vermekte. Fakat gerek dil eksikliği gerekse liyakat sahibi olmayan ustalarımız nedeniyle kötü ünvanı olduğu gerçek. Fakat özellikle VTS de gözlemlediğim oldukça ekonomik ve tartışılmaz performansı. Şuana kadar ciddi bir arıza ile karşılaşmadım. Yedek parça olarak bir çok Avrupa araç ile benzer fiyatlara sahip. Ne kadar sıralama şaşırtmasada markanın bulunduğu noktanın gerçeği yansıtmadığı kanaatindeyim.
İzinsiz reklam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
Tabiki de Osman abi. İstatistik sonuçta. Yüzde cinsinden verilir bu değerler. Karşılaşılan toplam şikayet/satılan toplam araç

Araç işi şans işi dememek gerekli ozaman.
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Bu tarz çalışmalarda kullanıcı profili de önemli. İstatistik derinlerde aslında oldukça karmaşık bir bilimdir, istatistikçinin yaklaşımlarına da duyarlıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Japon ve Kore araçların bir çoğu alman gurubu kadar şasi sağlamlığı -  yol tutuş - konfor konusunda çok fazla yarışamasalar da genel olarak bakıldığında .Sahibine uzun yıllar sorunsuz hizmet eden , Elektronik arıza neredeyse yok denecek kadar az olan .Motorları ortalama değerinde üzerinde sağlamlıkta az yakıt tüketen sorunsuz alt kesim ve orta kesim araçlarıdır .Kore arabası diye basit gördükleri Hyundai , kia gibi markaların araçları bile birçok noktada hem sorunsuzluk hem performans anlamında alman gurubundan çok daha iyidir .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Listede kimler yok ki.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
Detaylı araç bazında incelemeyi buradan da yapabilirsiniz
http://www.anusedcar.com/

En çok arıza veren 10. sırada bulunan mazda'nın mazda 3 modeli belirli senelerde 1. liği de almış 21. liği de. Değişken baya.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
Bugün aracıma 130.000 bakımı yaptırdım.Bu ay aracımı yine bir toyota ile değitirmeyi düşünüyordum, ama henüz değiştirme sinyali vermiyor araç. şimdilik 140.000 e kadar devam dedim.
Ankarada sevdiğimiz servislerden Yeni Dörtnal'da bakım yapıldı. Bujileri yoğun miktarda würth enjektör temizleyici kullandığım için 30.000 km de yedi, onları değiştirdim ekstradan.

Ayrıca yeni haber,
arkadaşlara hayırlı olsun , dörtnal toyotanın karşısına Dörtnal Peugeot-Citroen servisi açmışlar. Nedenini bir toyotacı anlar.

Gerçek şu ki, gerçek Japon araçları ve Toyota servislere çok para kazandırmıyor. Dolayısıyla Türkiye koşulları için değil,  teknik slim asfalt yollar, kusursuz yakıtlar, çok teknik bakım yapılabilen Avrupa şartları için tasarlanmış fransız,alman , italyan araçlarına yönelmişler. İyi bir servistir, Fransız,Alman,İtalyancı arakdaşlara öneririm(yeni dörtnal'ı )

Japon ve Avrupa mühendisliğinde 2 büyük temel fark vardır. Japon araçları basit ve sağlamdır. Bu sayede sorunu minimize eder. Avrupa araçlar detaylı, bana göre gereksiz derecede detaylı (ki bu 'elitist' bir felsefedir. Normal bir insanın bir araca müdahele edebilmesini istemezler.) dolayısıyla bir ampul değiştirmek Toyotada kendi yapabileceğiniz ,5 dk lık bir iş iken, bu Avrupa araçlarda zordur. Bir toyotanın temel bakımlarını kullanıcı kendisi de yapabilir. Benim serviste, bakımda harcayacak vaktim yok, aracım bozulacak mı diye düşünmek istemiyorum diyorsa bir insan Japon araçlarına yönelmesi gayet doğal.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 08, 2018, 11:15:01
Listede kimler yok ki.

Şikayet Sayısı / Trafikteki Araç sayısı oranlandığında bu rakam çok daha büyür.
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
Listede kimler yok ki.
Toyota'yı 1.bekliyordum Kia ve Hyundai'ye şaşırdım diyebilirim Mutlu abininde dediği gibi liste fazlasıyla değişken.
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
Toyota'yı 1.bekliyordum Kia ve Hyundai'ye şaşırdım diyebilirim Mutlu abininde dediği gibi liste fazlasıyla değişken.

kore markalarına hiç şaşırmamak gerekir, Toyota üretim mantığını devam ettirdikleri için Kia,Hyundai gayet sağlam ve sorunsuz araçlar.
Uzakdoğu biraz agresif davransa ve Türkiye gibi bir pazarda daha güçlü distribütörleri arkasına alsa , avrupa markalarını müzeye gönderir.
born to ride