Gönderen Konu: Siz medya mensubu olsaydınız, böyle saygısız başlık atarmıydınız?  (Okunma sayısı 1332 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi

Eski dosyaları karıştırırken gözüme bir gazete çarptı.Keşke karıştırmasaydım o eski dosyaları.
   1 Kasım 1985 Cuma tarihli Tan gazetesinin ''Bağıra bağıra öldü '' diye haber yaptığı feci bir kazanın haberiydi.Zaten Perşembe günü o haberi aldığımızda hepimiz adeta yıkılmıştık.Ortaköy Polis Karakolundan telefon ettiklerinde olumsuz birşeylerin olduğunu tahmin etmiştik.Fakat bu kadarı aklımıza hiç gelmemişti.Karakola gittiğimizde polislerin yüzümüze adeta bakamayıp, sadece başınız sağolsun diyebildiklerini hatırlıyorum.Kazada ölen kızkardeşimin eşiydi. Arkasında 4 yaşında ve 7 yaşında 2 kızını bırakıp, 35 yaşında bu dünyaya veda etmişti. Uykusuz bir gecenin sonu mu?, aşırı hız mı?, uygunsuz park eden bir kamyon mu? Hepsi meçhul.Neticede geri dönüşü olmayan bir yolculuk. Bir de bunların üzerine medyanın işi magazinleştirip, alay eder gibi başlık atması. İnsana verilen değerin negatif işaretleri.
   Ölen yakınım olmasaydı ben de bu başlığa inanır ve zavallı bağıra bağıra ölmüş diye inanırdım.Cerrahpaşa hastanesi morg'undan almaya gittiğimde gördüğüm manzara karşısında şok oldum ve bir müddet konuşamadım. Görevliler benden özür dileyerek ikiye ayrılmış başını çuvaldız ve iple diktiler. Sol kolu dirsek altından 90 derece kırılmıştı.Sağ gözünün hemen altına derin bir saç girmişti.Göğsüne saplanan saç parçalarının haddi hesabı yoktu. Sanki şarapnel parçaları isabet etmişti.Sol kolununun omuzdan dirseye kadar olan kısmı çok derin kesilmişti(Resimde bellidir).Ayaklarında kesik ve kırıklar vardı.Araba zaten tanınmıyacak durumdaydı(Resimde sol aks mili görülmektedir). Bırakın bağırmayı,ancak saniyelerle gerçekleşen ölüm şekline medyanın attığı başlık.
 Evet arkadaşlar belki başınızı ağrıttım.Daha güzel konular açmam gerekirdi diye düşünüyorum.Ancak bazı olumsuz olaylar insanı daha çok bilinçlendirir ve örnek olur diye düşünüyorum.Bilhassa genç arkadaşlarımızın çoğu, hız konusunu pek önemsemiyorlar ve arabayı denemek maksadıyla hız yaptıklarını ifade ediyorlar.Zaten araba denenmiş.Bunun makul mantığı var mı? Bir anlık heyecan ve hırs çok kötü olayları beraberinde getirir.Hiç kimsenin kendi hayatıyla oynıyarak ailesini ve yakınlarını üzmeye hakkı olmadığını ve başkalarının hayatına da kastedecek hürriyeti olmadığına inanıyorum.
  Hepinize kazasız ve mutlu günler...

98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
Basiniz sagolsun.

Medya bircok ülkede garip insanlarin elinde. Eminim bunu yazan da o elemanlardandir.
Halk sorgulamadigindan bu tip yazarlar, yöneticiler, siyasiler vs prim yapiyor bu ülkede.

Yazi kendi icinde celisiyor. Bir kere bagirip bagirmadigini nasil bileceksin, sesini duyan kimse yoksa etrafta. Yazar ya cocuk kandiriyor ya da adamin basinda beklemis ve yardim etmemis intibasini uyariyor. Her iki durumda da yazara @!Saygi!@larimi sunuyorum.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Kemal abi tekrar başın sağolsun.Gerçekten acı bir ölüm olmuş rahmetli için.Benimde annemin teyzesi oğlu Genç ilçesinde köprüden Murat  nehirine atlayarak intihar etmişti.85-86 yılları falandı.O zamanlar Murat nehirinin debisi çok yüksek,su çok fazlaydı.Usta yüzücüler bie yüzemezdi orda.Hürriyet gazetesinde yazılan haber aynen şöyleydi.
  "kumar borcu yüzünden intihar eden genç adamın cesedi bulundu".Aile rahmetliyemi yansın yoksa yalan habere.O tarihte bırakın kumarı kimse bira bile içimiyorken,kumar ile itham edilmek,aile için ne kadar zor bir durumdur.
   Sırf tiraj için atılan manşetler çoğu insanı,aileleri perişan ediyor.Zaten haberi yapan Tan gazetesi hatırladığım kadarı ile genelde erotik haberler yapan bir gazete idi..Tekrar başın sağolsun Kemal abi...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Kemal abi tekrar başın sağolsun
Hiçte başımızı ağrıtmadın abi dediğin gibi hız konusunda duyarlı olmak gerektiğini birkez daha hatırlatmış oldun
Bu haberi böyle duyarsızca yazan kişlerede selam gönderdik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Allah rahmet eylesin, Kemal Bey. 1982 yılında okuma yazma öğrendim ve o tarihten beri gazeteleri okurum. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, özellikle 80'lerin sonuna kadar gazetelerde buna benzer pek çok sorumsuz başlık atılmış ve haber yapılmıştır. Medya, Türkiye'de siyasi olarak her zaman denetlenmiş ve yönlendirilmiştir fakat bunu dışındaki konularda çok denetimsiz ve kontrolsüz bir şekilde yayın yapmıştır uzun yıllar boyunca. Ben bırakın kaza yerini, morglarda çekilen resimlerin basıldığını hatırlarım sayısız kez. Neyse ki, 90'ların başından itibaren biraz otosansür biraz da basın meslek ilkeleri konusundaki ortak mutabakat ile bu tür rezil habercilik yöntemlerinden vazgeçildi. Garip yıllardı o yıllar, foto muhabirleri maç sırasından sahaya girip fotoğraf çeker, spikerler sakatlandığı için yerde yatan futbolcu ile röportaj yaparlardı. Neyse ki, hepsi birer anı olarak kaldı hafızalarımızda.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
Kemal abi öncelikle başınız sağolsun, malesef bazı medya mensupları sırf haberi dikkat çekici kılmak için hayal güçlerini çirkince kullanıyorlar. Benzer bir olay 2002 yılında benimde başıma gelmişti. Halı saha maçına geç kaldım diye, saçma bir şekilde süratle giderken, bir şekilde direksiyon hakimiyetini kaybedip hıfzısıhha köprüsünden aşağı düşmüştüm. Kendime geldiğimde kazanın üzerinden 12 gün geçmişti ve sonradan okuduğum bir gazetede sürücünün (yani benim), 450 promil alkolle bu kazayı yaptığını yazıyordu. Beni tanıyanlar zaten benim alkol kullanmadığımı biliyorlar, ama tanımayanlar, hakkımda kimbilir neler düşünmüş ve söylemislerdir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Allah rahmet eylesin...Bizim medyamız maalesef böyle işte...Zeytinburnun da 2 sene önce bina yıkılmıştı.Olay yerine gittiğimizde binanın yıkılmasından çok beni dehşete düşüren enkazın içine girmiş belki de canlı olabilecek insanların üstünde gezen ve in aşağı dediğimzde bizimle tartışan kameramanlar olmuştu...Onlar için önemli olan haber ve reytingtir...İnsanların ne halde olduğu yada haberin sonuçlarının ne olacağının hiçbir önemi yoktur!!!Keza 96 1 mayısında gözü dönmüşler tarafından linç edlien polisin görüntüsünü montajsız yayınlayanlar olduğu gibi...
Toyota Corolla 2007 1.6 comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
Kemal abi tekrar başın sağolsun
Hiçte başımızı ağrıtmadın abi dediğin gibi hız konusunda duyarlı olmak gerektiğini birkez daha hatırlatmış oldun
Bu haberi böyle duyarsızca yazan kişlerede selam gönderdik
Teşekkür ederim.

''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
Medya, Türkiye'de siyasi olarak her zaman denetlenmiş ve yönlendirilmiştir
  Sanal ortamda bile siyasetten bahsetmeyi sakıncalı bulursak,her şeyi siyasilerin tekeline bırakan yine bizleriz. :)

''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
Benzer bir olay 2002 yılında benimde başıma gelmişti. Halı saha maçına geç kaldım diye, saçma bir şekilde süratle giderken, bir şekilde direksiyon hakimiyetini kaybedip hıfzısıhha köprüsünden aşağı düşmüştüm.
  Çok geçmiş olsun. Tanrı görünmez kazalardan korusun.

Kemal abi tekrar başın sağolsun.Gerçekten acı bir ölüm olmuş rahmetli için.Benimde annemin teyzesi oğlu Genç ilçesinde köprüden Murat  nehirine atlayarak intihar etmişti.85-86 yılları falandı.
  Çok teşekkür ederim.Sizinde başınız sağolsun.

''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
Allah rahmet eylesin...Bizim medyamız maalesef böyle işte...Zeytinburnun da 2 sene önce bina yıkılmıştı.Olay yerine gittiğimizde binanın yıkılmasından çok beni dehşete düşüren enkazın içine girmiş belki de canlı olabilecek insanların üstünde gezen ve in aşağı dediğimzde bizimle tartışan kameramanlar olmuştu...
  Medyanın cevabı hazır.''Biz görevimizi yapıyoruz''Peki, görevini yapan diğer insanlara engel olmaya hakkınız var mı? Başkaları sanki görevini yapmıyor.Biraz konuşursak, ertesi günü gazetelerde yalan yanlış haberlerle karşılaşmamız kesin.

''Mme Jeanne Roland''