Gönderen Konu: 2011 yaris kamera ve mp3 bağlamayı düşünüyorum elektriği nereden alabilirim?  (Okunma sayısı 1213 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '14
  • 5 kere teşekkür etti
2011 yaris aracım var 1,0 motor olanlardan. Geri vites kamerası taktım bunun için elektriği geri vites lambasından aldım kamera ve ekran sadece geri viteste aktif oluyor. Ekranda 2 adet giriş olduğundan ek olarak bir de görüntülü mp3lerden bağlamak istiyorum. Bu yüzden ekranı ve mp3 ün elektriğini sabit ve araç çalışınca açılan bir yerden çekmek istiyorum. Mesela çakmaklık gibi bir yerden olabilir. Bunun için nasıl bir şeyler önerebilirsiniz? Elektriği nereden almalıyım?

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Genelde çakmaklıktan alınır, ancak daha kolayda olacak ise dörtlü ikaz butonu aydınlatmasından da alabilirsiniz, araç çalıştığında sürekli yanar orası.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '14
  • 5 kere teşekkür etti
Genelde çakmaklıktan alınır, ancak daha kolayda olacak ise dörtlü ikaz butonu aydınlatmasından da alabilirsiniz, araç çalıştığında sürekli yanar orası.

Cevabınız için teşekkür ederim Alper Bey,

Ben de çakmaklık veya kontak anahtarı diye düşündüm ama bunlara nasıl erişebilirim bu konuda bilgim yok hangi kablo hangisidir veya nereyi sökmem gerek bunları bilemedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Evet, zaten zor kısım bu.

"yaris 2011 dash removal" gibi aramalar yaparak orta veya alt konsol nasıl sökülüyor bakmanız lazım. Sonrasında buton veya kontak veya çakmaklık arkasındaki soketten elektrik alabilirsiniz. Sonra da tabi bunu 5V'a düşürmeniz gerekecek. Benim araç farklı, ama dashcam kullanıcısıyım. Adaptörü sökerek vites konsolunun altında bir yere sakladım, oradan da dörtlü ikaz aydınlatmasına bağlı. Söktüğünüzde aracı çalıştırarak hangi sokette voltaj var veya yok, multimetre ile kontrol edebilirisiniz.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler