Gönderen Konu: 2014 avensis elegant extra motor uyari gostergesi ve el freni gostergesi  (Okunma sayısı 2032 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Merhaba arkadaslar, basima gelen olayı kisaca anlatacağım. 27.01 cts günü Sis fari ampulunu degistirmek icin toyota servisine gittim islemim 5 dakika surdu araci aldim, 25 km sonra " elektronik el frenini kontrol edin " uyarisi dijital ekranda belirdi ve motor ariza uyari isaretleri yandı fren uyari isaretide yandi , servise tekrar dönüş yoluna ciktim ve aracim 4 5 defa gaz pedalina basiyo olmama ragmen yakit yemedi ve servise teslim ettim . 29.01 tarihinde sorun ile ilgili bildirecekler. Sizce bu sorunu neden yasadim ? servise guvenmeli miyim ?

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1410 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Merhabalar,
Öncelikle geçmiş olsun.Aracınızda LPG mevcutmu??
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Evet aracımda prins marka lpg var , konuyu forumda arastirdim fakat bu sorun ben benzin kullaniyorken olustu ve yakit yememe durumu benzindeydi, tesekkurler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Motor arıza lambası yandıktan sonra motor kendini korumaya almak adına aracın hız yapmaması ve motora zarar vermemesi için 60 km ye sabitliyordu sanırım .Birde belli devrin üstüne çıkarmıyor aracı . Umarım önemli bir sorunu çıkmaz
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Servisten gelen bilgiye göre bobinlerde arıza olmadığı ve belirgin bir arızanın olmadığı, konu açık kaldı yani.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Merhabalar hata bugün itibariyle yine tekrarladı ve aracı servise bıraktım. Sorunun çözülememesi yada bulunamaması çok enteresan, lpg nin buna etkisi var mıdır ? çözümü nasıl bulabiliriz ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
Cem bey lpg ayarlarınız düzgün değilse araç zengin veya fakit karışımda ksldıysa bu ışıkları yakar.Lpg ayarı yaptırmanız gerekir yanlız mutlaka bu ışıkların bir daha yanmaması için ayarın yolda yükte iken yapılması lazım
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Cem bey sonrada değiştirdiğiniz ampulü araçtan söküp denediniz mi bütün sorunlar ampul değişimi sonrası başlamış .Takılan ampulde veya takıldığı yuvada kısa devre veya farklı bir durum söz konusu ise araç beyni kendini korumaya alıyor olabilir 
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Aracı bugün servisten aldım, yine belirgin bir hata yok bobin soketleri gevsemis sıkıladık dediler. Eğer tekrar ayni problemi yasarsam bu sefer ya servis degistirecegim yada direkt prince servisine gidecegim , dediginiz gibi ampulü çıkartıp denenebilir. Bir sonraki hatayı bekliyoruz bakalım.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 05, 2018, 21:27:57
Ilginiz için herkese tesekkur ediyorum, cizu. Onerilerinizi ve deneyimlerinizi paylasabilirseniz ins. Sorunu kisa zamanda cozerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Sorun ampülden olsa sis farlarını yaktığı zaman oluşmaz mı? Allah vere de valfmatik arızası çıkmasın. Böyle bir durumda cihaza bağlayınca hiç bir hata kodu yada bekleyen bir hata kodu bulunmaması da enteresan. Aracınıza elm obd cihazı gibi bir obd den bilgi okuyan cihaz bağlı mı?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Servisten herhangi bir problem olusumu bildirilmedi. Araca 11 binde lpg takildi su an 17357 km de. Lpg disinda araca herhangi bir degisiklik yapilmadi.