Gönderen Konu: alt takım  (Okunma sayısı 1795 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
alt takım
« : Ağustos 29, 2006, 00:10:57 »
Herkese merhabalar,  

2006 hb. d4-d corolla sahibiyim, 2 hafta önce lastikleri yumusak olacagını düşündüğüm michelin marka lastiklerle değşitirdim basınçlarını da 32 p olarak ayarladılar,  arac bozuk ve pütürlü zeminde cok konforsuz ve bundan da önemlisi alt takımdan veya araç ön tarafından bozuk zemınde rahatsız edıcı sesler gelıyor; benzer sorunla karşılaşan aranızda var mı acaba?Aracım suan 24.000 de

Saygılar.

Toyota Club Türkiye

alt takım
« : Ağustos 29, 2006, 00:10:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
alt takım
« Yanıtla #1 : Ekim 25, 2006, 08:57:03 »
Alıntı yapılan: mkaragoz
Herkese merhabalar,  

2006 hb. d4-d corolla sahibiyim, 2 hafta önce lastikleri yumusak olacagını düşündüğüm michelin marka lastiklerle değşitirdim basınçlarını da 32 p olarak ayarladılar,  arac bozuk ve pütürlü zeminde cok konforsuz ve bundan da önemlisi alt takımdan veya araç ön tarafından bozuk zemınde rahatsız edıcı sesler gelıyor; benzer sorunla karşılaşan aranızda var mı acaba?Aracım suan 24.000 de

Saygılar.
[/quote]
arkadaşım öncelikle lastik havalarını araç kullanım kılavuzundan kontrol et.32 psı çok fazla.normalde 28-30 arası olması lazım.ondan sonra sesleri tekrar kontrol et.
kolay gelsin
ok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
alt takım
« Yanıtla #2 : Ekim 25, 2006, 23:49:34 »
arkadaşım ne yaptın sen 32 hava basılırmı
önler yanılıyo olabilirim 23 -25 arası arkalar 28-30 arası diye biliyorum
ben aracı ilk aldığımda önlere 32 bastıydım ön lastikler inik gibi geldi
direksiyon nerdeyse takır takır ses gelecekti titreme oldu kitabı okuyamıyorsan torpido da bile etiket yapıştırmış hava basınçları ile ilgili.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
alt takım
« Yanıtla #3 : Ekim 26, 2006, 10:11:37 »
evet 32'de inanılmaz titreme olur, komfor diye birşey kalmaz.

ancak 23-25 te çok inik olur, hepsine 30 basabilirsin, veya kitabındaki gibi yapabilirsin, genelde arkalar 1-2psi daha az olur, ağırlık az olduğu için. Ancak genelde çok yolcu ve/ya yük ile gidersen arkaların da 30 olması iyi olur.

Bu arada arkadaşlar, stepne'yi de sık sık kontrol etmekte yarar var. Üzerinde yük olmadığı için genelde kendiliğinden iniyor benimki, bu yüzden 3-4 psi daha fazla hava basmakta yarar var, ne olur ne olmaz.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
alt takım
« Yanıtla #4 : Ekim 26, 2006, 11:19:32 »
Valla geçen memleketten gelirken hesabıma göre araçta artı 500kg yük vardı.Yani araç 1800kg'dı.Lastiklerde indiydi iyice.Elektronik bir kompresörde hava bastım.İçindeki hava 25 çıktı hepsinde ben 32 basarım diye düşündüm.Baktımki lastik patlıyacak gibi,zaten Kumho dedim 30'da kalsın  Çok iyiydi 30.Sonra fabrika tavsiyesine baktım yüklü konumda 35 diyor.Ama bu Kumho 30'dan fazlası uçurur valla