0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
geçen hafta dizel astranın klepesini tamir yoluyla buca oto sanayiinde yaptırdık,3 gün sürdü,göğüs söküldü,kümbeti çıkarmakta epeyce zorluk yaşamışlar,şimdilik çalışıyor,zamanla ne kadar işe yaryacağını ve ne kadar dayanacağını göreceğiz bakalım,1000 tl gibi bir rakama halledildi.komple parça için rakamlar 1450 euro gibi rakamlar duymaya başladım,çünkü parçanın bir bütün olduğunu ve plastikten yapıldığı için sıcak kazan üzerinde erime yaptığını söylüyorlar.
İyi akşamlar arıza ne zaman nüksetti ve daha öncede o arızalı dediğiniz klepe ayni miydi ve ısıtma varmiydi musluğu düz bağladığınızı ve ısıtma yine olmadığını yazmışsınız iyi bi motor ustasinada gostermenizi tavsiye ederim araçta devirdaim zayıf olursa kalorifere sıcak su girişi az olur ve ısıtma da az olur aracın havası alinabiliyorsa aldırıp öyle bi deneyin normalde ayağınızı yakması lazım mesala aracı hiç zorladinizmi sıkışma oldumu klepe arızalı olsa dahi içerdeki havayı fan yardımı ile döndürür veya dışa açık kalmıştır her harikarda hava gelir ama yön veremezsiniz
2.5 ay önce aldığım 2001 corollamın kliması ve kaloriferi az üflüyordu. bugün polen filtresi değiştirildi üzerinden çıkan ilk filtresiymiş Sorunlarım bitti.
iyi gunler dilerim oncelikle...Bende de 2000 sol spcl var ve ayni sorunu yasadim once kimyasal bi siviyla petek temizligi yapildi bu islemle %70 sorun halloldu.Ancak 1 ay sonra tekrarda soguk uflemeye basladi...Bu sefer farkli bir yerde yine siviyla petek temizligi yaptirdim islemi yapan oto elektrikcisi radyatorunde temizlenmesi gerektigini soyledi.Ankara sasmaz sanayiinde bi radyatorcuye gittim rd degisimi icin.Adam gerekyok dedi ve radyator e 100 tl fiyat karsiligi kimyasal sivi kullandi.15 gun arac bu sekilde calistiktan sonra sistem icindeki butun pis suyu bosaltti.Sonuc %95 ve 4 aydir hic bir problem yok Allah a sukur...Bence hic petek temizligiyle ugrasmayin siz kalorifer petegini temizletsenizde gogsu sokup petegi degistirsenizde rdytr ve motor blogunda bulunan pislik ve metal parcaciklarinin tekrar tikama olasiligi yuksek.Ve bence sorununuz benim aracin ki ile ayni...100 150 tl ye rahatlikla halloluyor.