Gönderen Konu: 2001 Corolla Isıtma Sistemi Sorunu  (Okunma sayısı 3501 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 154000
  • Model Yılı: '01
  • 20 kere teşekkür etti
2001 Corolla Isıtma Sistemi Sorunu
« : Ocak 24, 2018, 17:04:44 »
Herkese merhaba,
2001 corolla 1.4 A/C modelimde ısıtma problemi yaşıyorum. Sorunlar şu şekilde;

-Öncelikle araç ısıtmıyordu ve petek temizliği yaptırdık. Sorun çözüldü gibiydi. Ancak bir ay sonra tekrardan ısıtmamaya başladı.

-Havalandırma kanallarından cam ve ayak kanalları sıcak üflüyor, ön göğüsteki kanallar ise soğuk üflüyor.

-Sanayideki birkaç usta ön göğüs sökülüp petek değişikliği dedi. Ancak petek arızalı olsa hiç sıcaklık üflemez diye bir mantıktayım. Doğru mu bilmiyorum.

-Ayrıca soğuk ve sıcak ayarı yapan "musluk" diye tabir edilen parça da bozukmuş.(İçeriden sıcaklık ayarı yaparken takılma yapıyordu) O parçayı söküp direk bağlantı yaptılar. Ancak ısıtmada bir değişim olmadı.

Öneri ve çözümleriniz için şimdiden teşekkürler.
2001 Toyota Corolla 1.4 VVT-i Terra Special A/C

Toyota Club Türkiye

2001 Corolla Isıtma Sistemi Sorunu
« : Ocak 24, 2018, 17:04:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '08
  • 61 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
Ynt: 2001 Corolla Isıtma Sistemi Sorunu
« Yanıtla #1 : Ocak 24, 2018, 17:14:52 »
Öncelikle aracın suyunu kontrol et ayrıca aracta lpg var ise lpg için yapılan t bağlantısı yanlış olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ocak 26, 2018, 16:25:43 »
Cevabınız için teşekkürler. Araçta lpg yok. Suyunda da herhangi bir eksilme yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 26, 2018, 17:08:04 »
Sorun tamamen mekanik. O sıcak soğuk havayı ayarlayan ve hava yönlendirme kısımlarında sorun aranmalı.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 26, 2018, 19:56:53 »
sıcak soğuk ayarı yapan klepe bozulmuştur.astra için bize servis 4-5 bin,sanayi esnafı 1500 tl gibi rakamlar çıkardılar.umarım ucuza halledebilirsiniz.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 215 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mart 23, 2018, 15:58:14 »
geçen hafta dizel astranın klepesini tamir yoluyla buca oto sanayiinde yaptırdık,3 gün sürdü,göğüs söküldü,kümbeti çıkarmakta epeyce zorluk yaşamışlar,şimdilik çalışıyor,zamanla ne kadar işe yarıyacağını ve ne kadar dayanacağını göreceğiz bakalım,1000 tl gibi bir rakama halledildi.komple parça için rakamlar 1450 euro gibi rakamlar duymaya başladım,çünkü parçanın bir bütün olduğunu ve plastikten yapıldığı için sıcak kazan üzerinde erime yaptığını söylüyorlar.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 23, 2018, 20:36:09 »
İyi akşamlar arıza ne zaman nüksetti ve daha öncede o arızalı dediğiniz klepe ayni miydi ve ısıtma varmiydi musluğu düz bağladığınızı ve ısıtma yine olmadığını yazmışsınız iyi bi motor ustasinada gostermenizi tavsiye ederim araçta devirdaim zayıf olursa kalorifere sıcak su girişi az olur ve ısıtma da az olur aracın havası alinabiliyorsa aldırıp öyle bi deneyin normalde ayağınızı yakması lazım mesala aracı hiç zorladinizmi sıkışma oldumu klepe arızalı olsa dahi içerdeki havayı fan yardımı ile döndürür veya dışa açık kalmıştır her harikarda hava gelir ama yön veremezsiniz
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Nisan 04, 2018, 22:00:26 »
geçen hafta dizel astranın klepesini tamir yoluyla buca oto sanayiinde yaptırdık,3 gün sürdü,göğüs söküldü,kümbeti çıkarmakta epeyce zorluk yaşamışlar,şimdilik çalışıyor,zamanla ne kadar işe yaryacağını ve ne kadar dayanacağını göreceğiz bakalım,1000 tl gibi bir rakama halledildi.komple parça için rakamlar 1450 euro gibi rakamlar duymaya başladım,çünkü parçanın bir bütün olduğunu ve plastikten yapıldığı için sıcak kazan üzerinde erime yaptığını söylüyorlar.

Teşekkürler bilgi için.Biz ön göğüsün sökülmesini istemedik. Güvenilir, iyi bir usta bulmak zor buralarda. Sanırım böyle kullanıma devam edeceğiz.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 04, 2018, 22:06:37
İyi akşamlar arıza ne zaman nüksetti ve daha öncede o arızalı dediğiniz klepe ayni miydi ve ısıtma varmiydi musluğu düz bağladığınızı ve ısıtma yine olmadığını yazmışsınız iyi bi motor ustasinada gostermenizi tavsiye ederim araçta devirdaim zayıf olursa kalorifere sıcak su girişi az olur ve ısıtma da az olur aracın havası alinabiliyorsa aldırıp öyle bi deneyin normalde ayağınızı yakması lazım mesala aracı hiç zorladinizmi sıkışma oldumu klepe arızalı olsa dahi içerdeki havayı fan yardımı ile döndürür veya dışa açık kalmıştır her harikarda hava gelir ama yön veremezsiniz

Araç 2 senedir bizde ve bu kış ayında başladı bu sorun. Sorunun neden olduğu belli değil ama ustalar kolay yoldan petek değişecek diyor. Bizde ön göğüsü sökmek istemiyoruz. Sanırım bu şeklide kullanıma devam edeceğiz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 202600
  • 17 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 05, 2018, 00:31:45 »
2.5 ay önce aldığım 2001 corollamın kliması ve kaloriferi az üflüyordu. bugün polen filtresi değiştirildi üzerinden çıkan ilk filtresiymiş :)
Sorunlarım bitti.
2018 - ....... | 2001 Toyota Corolla 1.4 VVT-i Terra Special A.C.
2016 - 2017 | 1996 Renault 19 Europa 1.4 RN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Nisan 08, 2018, 02:35:08 »
2.5 ay önce aldığım 2001 corollamın kliması ve kaloriferi az üflüyordu. bugün polen filtresi değiştirildi üzerinden çıkan ilk filtresiymiş :)
Sorunlarım bitti.

Maalesef bizim de aldığımızda polen filtresi hiç değişmemiş. 17 yıl kullanmışlar dile kolay. :alkis: Sanırım bazı insanların bu filtreden haberi yok, yoksa bunun başka bir açıklaması olamaz.  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 21, 2018, 18:56:09 »
iyi gunler dilerim oncelikle...Bende de 2000 sol spcl var ve ayni sorunu yasadim once kimyasal bi siviyla petek temizligi yapildi bu islemle %70 sorun halloldu.Ancak 1 ay sonra tekrarda soguk uflemeye basladi...Bu sefer farkli bir yerde yine siviyla petek temizligi yaptirdim islemi yapan oto elektrikcisi radyatorunde temizlenmesi gerektigini soyledi.Ankara sasmaz sanayiinde bi radyatorcuye gittim rd degisimi icin.Adam gerekyok dedi ve radyator e 100 tl fiyat karsiligi kimyasal sivi kullandi.15 gun arac bu sekilde calistiktan sonra sistem icindeki butun pis suyu bosaltti.Sonuc %95 ve 4 aydir hic bir problem yok Allah a sukur...Bence hic petek temizligiyle ugrasmayin siz kalorifer petegini temizletsenizde gogsu sokup petegi degistirsenizde rdytr ve motor blogunda bulunan pislik ve metal parcaciklarinin tekrar tikama olasiligi yuksek.Ve bence sorununuz benim aracin ki ile ayni...100 150 tl ye rahatlikla halloluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Nisan 24, 2018, 23:55:43 »
iyi gunler dilerim oncelikle...Bende de 2000 sol spcl var ve ayni sorunu yasadim once kimyasal bi siviyla petek temizligi yapildi bu islemle %70 sorun halloldu.Ancak 1 ay sonra tekrarda soguk uflemeye basladi...Bu sefer farkli bir yerde yine siviyla petek temizligi yaptirdim islemi yapan oto elektrikcisi radyatorunde temizlenmesi gerektigini soyledi.Ankara sasmaz sanayiinde bi radyatorcuye gittim rd degisimi icin.Adam gerekyok dedi ve radyator e 100 tl fiyat karsiligi kimyasal sivi kullandi.15 gun arac bu sekilde calistiktan sonra sistem icindeki butun pis suyu bosaltti.Sonuc %95 ve 4 aydir hic bir problem yok Allah a sukur...Bence hic petek temizligiyle ugrasmayin siz kalorifer petegini temizletsenizde gogsu sokup petegi degistirsenizde rdytr ve motor blogunda bulunan pislik ve metal parcaciklarinin tekrar tikama olasiligi yuksek.Ve bence sorununuz benim aracin ki ile ayni...100 150 tl ye rahatlikla halloluyor.

Bilgi için teşekkür ederim. Bizde peteği sökmenin pek bir şey değiştirmeyeceğini bildiğimiz için işlem yaptırmadık. Dediğiniz sıvının ismini biliyor ve söylerseniz belki üzerine yoğunlaşabiliriz. Yoksa bizim burada ki ustalar pek anlamaz o sıvı şeylerden, anlatsam da geçiştirirler.  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 28, 2018, 17:13:58 »
Dikkat etmedim markasi nedir...Siz bi radyatörcüyle gorusun muhtemelen isini z hallolacaktir.Ben ustamin tavsiyesiyle ankarada kaya radyator du sanirim ismi orada yaptirdim temizligi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 215 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Nisan 28, 2018, 19:05:31 »
internette satılan würth,wynns gibi markalar var 25-30 tl civarında ,o ürünler kullanılmıştır,radyatör suyuna ekleniyor,araç 10-15 dakika rölantide çalıştırılıyor,aracı durdurup  radyatör suyu boşaltılıyor,temiz su ile yıkanıyor,boşaltılıyor ve temiz antifrizli su konuyor.
Tokay Ceritoğlu