Gönderen Konu: d4d corolla dizel turbo sorunu,çekiş düşük ,turbo basıncı düşük  (Okunma sayısı 12213 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
herkese merhabalar 2006 model sedan corolla d4d dizel aracım var.aracımı severek kullanıyorum  yakıt tuketimi başta olmak üzere bir cok ozelliğindende memnunum.şuan 114,500km de.aracın sol on taraftan bi kaza sonucu turbo intercooler(çıkma) dahil olmak üzere bi kaç parcası değişti. arcımın performansı düşük  geliyor bana.bazı zamanlar düz yolda 120-130 km üzerine cıkamıyorum ve bazı zamanlarda 140-150 km hızda 3000 devirde araz birden gaz kesiyor.bilgisayara bağlatıp arıza kodunu okuduğumuzda turbo şarz la alakalı bi arıza verdi.turbo da bi sorun yok.turbo valf ten olabilieceği soylendi.turbo  basıncı95 civarlarında .normal değer sanırım 150 civarlarındaymış.bu arıza haricinde de aracın performansı hakkında bilgi verirseniz sevinirim  bildiklerini paylaşacak arkadaslara şimdiden teşekkürler

Trafik kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım. Türkiye Cumhuriyeti Karayolları Trafik Kanununa göre otomobiller için azami
 hız sınırları, eğer aksine bir işaret belirtilmemiş ise; şehiriçi 50Km/s., şehirlerarası 90Km/s., otoyol 120Km/s. dir.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
 Merhaba Murat bey,
 Öncelikle sizi Tanışma bölümünde kendinizi tanıtmaya davet ediyorum. Diğer tanışma mesajlarına bakarak ne türlü bir mesaj yazmanız gerektiğini kestirebilirsiniz.
 Ayrıca
arcımın performansı düşük  geliyor bana.bazı zamanlar düz yolda 120-130 km üzerine cıkamıyorum ve bazı zamanlarda 140-150 km hızda 3000 devirde araz birden gaz kesiyor.
şeklinde TÜrkiye Karayoları sınırlarındaki azami hzı limtinin üzerinde rakamlar yazdığınızda mesajınızdaki bu bölümler silinir bilginiz olsun.

Tüm bunların dışında sorununuzun sebeplerinden biri intecooler bağlantılarında bi yanlışlık olma ihtimalidir. Maalesef ki piyasada kendini USTA diye tanımlayan o kadar çok insan var ki... Adamlar intercooleri ters takabilme kabaliyetine sahip erdemli kişiler. Bence bu bağlantıları bi kontrol ettirin. Turbo basıncının bu kadar düşük çıkmasının da büyük ölçüde etkeni bu sorundur.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
turbonun değişgen kanatcık mekanizmasına kumanda eden vakum açma kapama valfi veya bu valfin vakum hortumlarında bir sorun olabilir .bildiğimiz gibi piyasada bu araçları tanıyan çokda fazla usta yok ,en sağlıklısı aracı yetkili serviste inceletmek

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
  Selam Murat bey.
 Ergün arkadaşımızında söylediği gibi sizi öncelikle Tanışma bölümünde tanıyabilirmiyiz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
bu performans şikayetleriniz kazadan önce de varmıydı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar selamlar.kafama aşırı takılan bir soru var cvaplarsanız sevinirim.d4d corolla 2006 kasasında intercooler var mı yok olduğu söyleniyor.ayrıca benim kasa yarislerde olduğunu sanıyorum.fikirlerinizi yazarsanız sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: -
  • 45 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar merhabalar, konuyu hortlaşmış gibi olcam ama 1.4 d-4d motorlarda turbo basıncı kaç psi ya da bar bilen var mı?
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '08
  • 61 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar selamlar.kafama aşırı takılan bir soru var cvaplarsanız sevinirim.d4d corolla 2006 kasasında intercooler var mı yok olduğu söyleniyor.ayrıca benim kasa yarislerde olduğunu sanıyorum.fikirlerinizi yazarsanız sevinirim.
Turbo olup intercooler olmaması pek mantıklı değil