0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba, bende aynı araca sahibim ve çok memnunum. Benim araçta LPG yok. Genelge rölanti dalgalanması için boğaz ve hava akış metrenin yağsız kontak spreyi ile temizlenmesi önerilir. LPG etkisini bilemiyorum, isterseniz temizleyip gözlemleyebilirsiniz. Aracınız hayırlı olsun, aldıktan sonra yağ ve filtre bakımlarını yaptırdınız mı? Bujilerin durumu hakkında bilginiz yoksa değiştirmenizi öneririm. Aslında 2. el alındıktan sonra öncelikli olarak aracın tüm kontrol ve değişimlerini yaptırmak sizin menfaatinize olacaktır.
Merhaba tekrar, forumda araştırdınız mı bilemiyorum ancak bizim bu kasanın motorlarında yağ yakma sorunu mevcut. Canınızı sıkmak istemem ancak yağ seviyesini kısa aralıklarla takip etmenizi öneririm. Genelde 1000 km de 1 lt civarı eksiltebiliyor. Yüksek devirli kullanım ve LPG bu eksiltmeyi arttırabilir. Zamanında Toyota geri çağırma yaparak motordaki düzeltmeleri gelen araçlara yapmış. Maalesef bende arabamı aldıktan sonra öğrendim ancak benim motor yetkili serviste yapılmış ve çok şükür 5 yıldır sorunsuz kullanıyorum.Motordaki yağın marka ve viskozitesini belirten kart vb. bilgi yoksa keşke aldığınız zaman siz bakım yaptırsaydınız. Toyotadan anlayan bir özel servise aracınızı genel olarak kontrol ettirmeniz iyi olur. Korkulacak sorun çıkarmaz Toyota, kaliteli parça ve ustalık ile sorunsuz olarak kullanabilirsiniz.Forumda İstanbul ve Ankara da memnun olunan özel servis bilgileri mevcuttur, yine de her konuda forum arkadaşları yardımcı olacaktır.
bu motorların ısınmış iken sabit rölentileri 600 devirdir 700 olduğundan eminmisiniz acaba?
Aracınız vvt i motor yani akıllı düşünen motor anlamında yakıt ünitesi ecu kontrolünde motor beklemede iken ben niye fazladan yakıt yakayim diye rölantiyi bu miktar düşürüyor aşırı bir salınım yoksa sıkıntı değildir tamamen yakıt ekonomisi tabi lpg olunca bu dalgalanma biraz daha fazla hissediliyor benzinde bu kaç km dolaşırsanız ecu kendini yeniler ve lpg ecu su ona göre hareket eder tabi ilk lpg ye geçişte oluyorsa motor ısısının düşük olmasından dolayi da olur