Gönderen Konu: 2001 Corolla 1.4 VVT-İ Terra Special Aracım Hakkında  (Okunma sayısı 4214 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 202600
  • Model Yılı: '01
  • 17 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
Herkese hayırlı günler.
Dün 2001 Corolla 1.4 VVT-İ Terra Special A.C. aracımı aldım. (Atiker LPG)
Aracı cumartesi test ettiğimde rolanti 0.7 de sabitti hiç bir sıkıntı yoktu.
Fakat dün aracı aldım yine rolanti 0.7 de sabit fakat çok nadir de olsa rolantide düşme olup düzeliyor.
Sebebi nedir?
Aracın Maşallah başka bir sıkıntısı yok şuanlık.
2018 - ....... | 2001 Toyota Corolla 1.4 VVT-i Terra Special A.C.
2016 - 2017 | 1996 Renault 19 Europa 1.4 RN

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 327 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
Ynt: 2001 Corolla 1.4 VVT-İ Terra Special Aracım Hakkında
« Yanıtla #1 : Şubat 02, 2018, 13:45:50 »
Merhaba, bende aynı araca sahibim ve çok memnunum. Benim araçta LPG yok. Genelge rölanti dalgalanması için boğaz ve hava akış metrenin yağsız kontak spreyi ile temizlenmesi önerilir. LPG etkisini bilemiyorum, isterseniz temizleyip gözlemleyebilirsiniz.

Aracınız hayırlı olsun, aldıktan sonra yağ ve filtre bakımlarını yaptırdınız mı? Bujilerin durumu hakkında bilginiz yoksa değiştirmenizi öneririm. Aslında 2. el alındıktan sonra öncelikli olarak aracın tüm kontrol ve değişimlerini yaptırmak sizin menfaatinize olacaktır.
2001 1.4 Terra Special

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Şubat 02, 2018, 15:53:32 »
Merhaba, bende aynı araca sahibim ve çok memnunum. Benim araçta LPG yok. Genelge rölanti dalgalanması için boğaz ve hava akış metrenin yağsız kontak spreyi ile temizlenmesi önerilir. LPG etkisini bilemiyorum, isterseniz temizleyip gözlemleyebilirsiniz.

Aracınız hayırlı olsun, aldıktan sonra yağ ve filtre bakımlarını yaptırdınız mı? Bujilerin durumu hakkında bilginiz yoksa değiştirmenizi öneririm. Aslında 2. el alındıktan sonra öncelikli olarak aracın tüm kontrol ve değişimlerini yaptırmak sizin menfaatinize olacaktır.
Teşekkürler.
Aldığım kişi bu araca bakım yapmayın yağ, antifiriz ve filtreler daha yeni değişti dedi gerçekten yağ açık renk belli ki yeni fakat mart gibi genel bakım yaptırmayı düşünüyorum karşı tarafa güvenerek iş yapmamak lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 327 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 02, 2018, 16:39:32 »
Merhaba tekrar, forumda araştırdınız mı bilemiyorum ancak bizim bu kasanın motorlarında yağ yakma sorunu mevcut. Canınızı sıkmak istemem ancak yağ seviyesini kısa aralıklarla takip etmenizi öneririm. Genelde 1000 km de 1 lt civarı eksiltebiliyor. Yüksek devirli kullanım ve LPG bu eksiltmeyi arttırabilir. Zamanında Toyota geri çağırma yaparak motordaki düzeltmeleri gelen araçlara yapmış. Maalesef bende arabamı aldıktan sonra öğrendim ancak benim motor yetkili serviste yapılmış ve çok şükür 5 yıldır sorunsuz kullanıyorum.

Motordaki yağın marka ve viskozitesini belirten kart vb. bilgi yoksa keşke aldığınız zaman siz bakım yaptırsaydınız. Toyotadan anlayan bir özel servise aracınızı genel olarak kontrol ettirmeniz iyi olur. Korkulacak sorun çıkarmaz Toyota, kaliteli parça ve ustalık ile sorunsuz olarak kullanabilirsiniz.

Forumda İstanbul ve Ankara da memnun olunan özel servis bilgileri mevcuttur, yine de her konuda forum arkadaşları yardımcı olacaktır.
2001 1.4 Terra Special

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 251 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 02, 2018, 22:19:36 »
bu motorların ısınmış iken sabit rölentileri 600 devirdir 700 olduğundan eminmisiniz acaba?
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Şubat 02, 2018, 22:56:25 »
Merhaba tekrar, forumda araştırdınız mı bilemiyorum ancak bizim bu kasanın motorlarında yağ yakma sorunu mevcut. Canınızı sıkmak istemem ancak yağ seviyesini kısa aralıklarla takip etmenizi öneririm. Genelde 1000 km de 1 lt civarı eksiltebiliyor. Yüksek devirli kullanım ve LPG bu eksiltmeyi arttırabilir. Zamanında Toyota geri çağırma yaparak motordaki düzeltmeleri gelen araçlara yapmış. Maalesef bende arabamı aldıktan sonra öğrendim ancak benim motor yetkili serviste yapılmış ve çok şükür 5 yıldır sorunsuz kullanıyorum.

Motordaki yağın marka ve viskozitesini belirten kart vb. bilgi yoksa keşke aldığınız zaman siz bakım yaptırsaydınız. Toyotadan anlayan bir özel servise aracınızı genel olarak kontrol ettirmeniz iyi olur. Korkulacak sorun çıkarmaz Toyota, kaliteli parça ve ustalık ile sorunsuz olarak kullanabilirsiniz.

Forumda İstanbul ve Ankara da memnun olunan özel servis bilgileri mevcuttur, yine de her konuda forum arkadaşları yardımcı olacaktır.
Aracı aldığım kişiye dedim bu araçlarda kronik eksiltme var deniyor sizde de var mı diye sordum yok demişti hafta da bir kontrol ediyorum.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 02, 2018, 22:57:48
bu motorların ısınmış iken sabit rölentileri 600 devirdir 700 olduğundan eminmisiniz acaba?
Tam 700 değil 600 civarında zaten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 18, 2018, 21:23:00 »

Benzinde 600-650 rpm falan 204.000 kmdir hep böyle :) Lpgde olmayınca bende takibi kolaylaşıyor :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 18, 2018, 23:42:58 »
Aracınız vvt i motor yani akıllı düşünen motor anlamında yakıt ünitesi ecu kontrolünde motor beklemede iken ben niye fazladan yakıt yakayim diye rölantiyi bu miktar düşürüyor aşırı bir salınım yoksa sıkıntı değildir tamamen yakıt ekonomisi tabi lpg olunca bu dalgalanma biraz daha fazla hissediliyor benzinde bu kaç km dolaşırsanız ecu kendini yeniler ve lpg ecu su ona göre hareket eder tabi ilk lpg ye geçişte oluyorsa motor ısısının düşük olmasından dolayi da olur
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mart 19, 2018, 01:56:50 »
Aracınız vvt i motor yani akıllı düşünen motor anlamında yakıt ünitesi ecu kontrolünde motor beklemede iken ben niye fazladan yakıt yakayim diye rölantiyi bu miktar düşürüyor aşırı bir salınım yoksa sıkıntı değildir tamamen yakıt ekonomisi tabi lpg olunca bu dalgalanma biraz daha fazla hissediliyor benzinde bu kaç km dolaşırsanız ecu kendini yeniler ve lpg ecu su ona göre hareket eder tabi ilk lpg ye geçişte oluyorsa motor ısısının düşük olmasından dolayi da olur
Aracımın hem benzinde hemde tüple motor sıcakken rolantisi 600-650 rpm rolantide en ufak titreme yok dalganma olurken bile nerdeyse hissettirmiyor o kadar vibrasyonsuz çalışıyor maşallah. Ama bazen rolanti düşüp çıkıyor gaza basıp çekiyorum düzeliyor. Ustama sordum boğaz kelebeğinden yapar dedi. temizlenip adaptasyon yapılacak dedi önümüzdeki haftalarda sonuçları yazarım.