Gönderen Konu: Kalolifer geç ve az ısıtıyor  (Okunma sayısı 3868 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Kalolifer geç ve az ısıtıyor
« : Ocak 19, 2018, 10:30:34 »
Merhaba arkadaşlar
bende 2000 model sol speciel var arabayı çalıştırıyorum hararet göstergesi ortaya geldiği halde kalolifer soguk üflüyor ortalama 20 dk yol yaptıktan sonra ısınmaya başlıyor oda çok ısı vermiyor.

Toyota Club Türkiye

Kalolifer geç ve az ısıtıyor
« : Ocak 19, 2018, 10:30:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
Ynt: Kalolifer geç ve az ısıtıyor
« Yanıtla #1 : Ocak 19, 2018, 11:01:42 »
termostat yada müşür aklıma geldi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 101000
  • Model Yılı: '08
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 19, 2018, 11:16:41 »
Göğüsteki kalorifer peteği tıkalı olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 218 kere teşekkür etti
  • 1364 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 19, 2018, 13:18:43 »
inşallah kalorifer kazanı soğuk sıcak klepesi kırık değildir,benzer sorun ailedeki  astra da mevcut,kümbet değişecek,resmi servis toplamda 5.000 tl sınırına yakın,diğer servisler,tornacılara yaptırırız deyip 1500 gibi fiyat verdiler,3 günlük iş,göğüs sökülecek.el kol girmiyor ki yazın soğuğa,kışın sıcağa ayarlansın.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 51 kere teşekkür etti
  • 57 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 19, 2018, 13:55:47 »
Merhaba sayın ALTUN,

Önceki aracım ford focus mk1 de bende sizin yaşadığınız sorunu yaşamıştım, ozaman 2-3 ustaya gösterdim göğüsteki kalörifer peteği değişecek, gögüs sökülmesi lazım 2 günlük işi var dediler, göğüsü sökeceklerini duyunca tabiki moralim çok bozuldu.

Arkadaşım bir ustaya yönlendirdi, gittim ustaya anlattım durumu, baktı gerek yok göğüsü sökmeden yapılır dedi, bir oto elektrikcisine yönlendirdi, biraz zorlandı ama elektrikci göğsü sökmeden 2 saat içinde değiştirdi, 190 tl ücret almıştı.

Tabi sizin aracınız faklı ancak yinede iyice  araştırın derim.

Saygı ve sevgilerimle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 19, 2018, 14:41:53 »
Öncelikle geçmiş olsun .Yapmanız gereken hatta sizin yapabileceğiniz şey şu . Motor suyu seviyesini kontrol edin eğer düşük ise sadece rampa yukarı çıkarken araç sıcak üfler haricen sıcak üflemez .Eğer eksilme var ise antifiriz koyarak tamamlayın . Bir sonraki unsur motor kısmından kalorifer radyatörüne giden 2 hortum var biri giriş diğeri çıkış giriş hortumu yeterince sıcak mı ona bakın yerince sıcak ise .2 ihtimal var ya sıcak soğuk ayıran muslukta bir sorun var yada kalorifer radyatörünüz tıkalı . Vana bozulma ihtimali çok düşük . Fakat aracın yaşı da göz önünde bulundurularak yüksek ihtimal kalorifer radyatörü tıkalı . Bu durum için internette videolar var kendiniz yapacak iseniz kalorifer giriş çıkış hortumlarını çıkartıp harici bir hortum bağlayarak kir pas kireç çözücü madde çözücü  örn : bİm Gürdal . Bunu bir miktar su ile seyreltip hortum ve huni yardım ile kalorifer radyatörüne  gönder giriş hortumundan karışımlı su doldurdukça diğer taraftan falası akacaktır .tahminen 1 litre civarı su alır radyatör bu oranda su koyduktan sonra bir müddet bekleyin 10-15 dakika çözelti tıkanıklığı çözmesi için daha sonra mümkünse sıcak su ile durulama işlemi yapın 2-3 litre su ile en son radyatöre antifiriz direk koyun çıkış yerinden direk antifiriz gelene kadar koyun ve aracın kendi klorifer hortumlarını yerine takın . Bu işlem sonunda kaloriferiniz ilk gün ki performansını vermese de ısısı ciddi anlamda artacaktır . Bu yazdığım işlemleri kendiniz yapamayacak iseniz . Size tavsiyem sanayide kalorifer radyatörü temizleyen firmalar var makine ile onlara bu işlemi yaptırabilirsiniz . Kolay gelsin 
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "