0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bence arıza lpg den kaynaklanıyor, ben 1996 dan beri toyota kullanıyorum lpg siz hiç sorun yaşamadım Allaha şükür lpg getirdiği faydadan çok zarar veriyor.
Boşa atınca değil de ışıklara yaklaşırken hafif gazdan ayağımı çektiğimde yaptı dün iki kez. Daha önce de ışıklarda durduğumda başıma gelmişti aynı olay. Bu sabah benzinde geldim 20 km kadar sorun çıkmadı. Şimdi sanayi de araba. Subap ayarında sıkıntı olduğunu söylemişti ustam , belki ondan yapar dedi. Gaz kelebeği de hiç temizlenmemişti onu da temizleyecek. Sonra ne çıkar bilmem ama inşallah hallolur , başka da neden kaynaklanır ustalar da pek tahminde bulunmuyor açıkçası.
Cevaplarınız çok teşekkürler. Sorunum çözüldü çok şükür. Subap ayarını yaptı ustam , çok anlamam 30 değer olmalıymış bir ölçü benim arabada 5 bile zor oluyormuş . Gereken şekilde işlem yaptı , bir de gaz kelebeğini temizlesek mi diye sormuştum aracı bırakırken onu da söküp temizlemiş o da iyice sıkıntılıymış. Çok şükür şimdi iyi araçla aramız, daha bir keyifli oldu sanki sürüş. Ustanın dediğine göre yakıtta çok fark edermiş ama daha ölçme şansım olmadı fakat dördüncü vitesle çıkamadığım yokuşları şimdi çıkıyorum. Tekrardan cevap yazan arkadaşlara teşekkürler.
Evet aynen usta da bunları söyledi, arada sırada benzinde kullanmak lazımmış. Enjektör temizleyici aldım şimdi , depoyu doldurabildiğim bir zamanda onu kullanacağım faydası olur dediler, bir denemiş olurum katkı dedikleri ürünü de.