Gönderen Konu: 96 corolla seyir halinde stop etme  (Okunma sayısı 7630 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 8 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
96 corolla seyir halinde stop etme
« : Ocak 19, 2018, 00:31:24 »
Arama yaptım fakat konu daha önce açılmış mı bulamadım. Arkadaşlar 96 corolla 2-3 aydır sabahları soğuk iken benzine geçişte stop ediyor. Gaz ayarı yaptırdım iki kez sorun yok dendi,  buji ve kablolarını orijinaliyle değiştirdim ondardır diye yine sıkıntı devam ediyor.bugün anayolda 90-100 ile giderken stop etti iki kez  hatta ikincisinde motor ısınmıştı 30 km ye yakın yol yapmıştım. Akan trafikte çok kötü oluyor hemen boşa alıp çalıştırıp devam ettim ama çok sevdiğim toyotadan soğumaya başladım. Var mı aranızda bu konuda bilgi sahibi olan acaba? Neden olabilir bu sıkıntı?

Toyota Club Türkiye

96 corolla seyir halinde stop etme
« : Ocak 19, 2018, 00:31:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 96000
  • Model Yılı: '15
  • 67 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
Ynt: 96 corolla seyir halinde stop etme
« Yanıtla #1 : Ocak 19, 2018, 08:32:18 »
Merhabalar, söylediğiniz belirtilere neden olabilecek pekçok durum var. Bir akü arızası neden olabileceği gibi. Motor suyunun lpg beyninde yetersiz dolaşması dahi bunlara neden olabilir, bildiğim kadarıyla. Önce şunu denemenizi öneririm. Aracı sadece benzinde kullanın ve bu şekilde arıza yapmazsa sebebi lpg'de arayın. Eğer benzinde de yapıyor ise genel motor bileşenleri ile ilgilenmek gerekecektir. Bir de merak ettim, giderken viteste iken birden gaz kesip sizi yolda mı bırakıyor. Yoksa bahsettiğiniz hızlarda boşa atınca mı? Saygılarımla.
2015 Avensis 1.6 D4-D Advance - 2007 Hyundai Accent Era (2001 Avensis D4, 1993 Corolla 1.6 XL AE101)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 19, 2018, 12:06:36 »
Boşa atınca değil de ışıklara yaklaşırken hafif gazdan ayağımı çektiğimde yaptı dün iki kez. Daha önce de ışıklarda durduğumda başıma gelmişti aynı olay. Bu sabah benzinde geldim 20 km kadar sorun çıkmadı. Şimdi sanayi de araba. Subap ayarında sıkıntı olduğunu söylemişti ustam ,  belki ondan yapar dedi. Gaz kelebeği de hiç temizlenmemişti onu da temizleyecek. Sonra ne çıkar bilmem ama inşallah hallolur , başka da neden kaynaklanır ustalar da pek tahminde bulunmuyor açıkçası.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 19, 2018, 16:46:54 »
Bence arıza lpg den kaynaklanıyor, ben 1996 dan beri toyota kullanıyorum lpg siz hiç sorun yaşamadım Allaha şükür lpg getirdiği faydadan çok zarar veriyor.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 96000
  • Model Yılı: '15
  • 67 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 19, 2018, 19:18:01 »
Bence arıza lpg den kaynaklanıyor, ben 1996 dan beri toyota kullanıyorum lpg siz hiç sorun yaşamadım Allaha şükür lpg getirdiği faydadan çok zarar veriyor.
Evet Atilla abi kesinlikle sizin söylediklerinize katılıyorum. Ben de benzin ile hiç sorun yaşamıyorum. Lpg ile araç sıkıştırıldığında sorunlara hazır olmak lazım.
Boşa atınca değil de ışıklara yaklaşırken hafif gazdan ayağımı çektiğimde yaptı dün iki kez. Daha önce de ışıklarda durduğumda başıma gelmişti aynı olay. Bu sabah benzinde geldim 20 km kadar sorun çıkmadı. Şimdi sanayi de araba. Subap ayarında sıkıntı olduğunu söylemişti ustam ,  belki ondan yapar dedi. Gaz kelebeği de hiç temizlenmemişti onu da temizleyecek. Sonra ne çıkar bilmem ama inşallah hallolur , başka da neden kaynaklanır ustalar da pek tahminde bulunmuyor açıkçası.
Bu söylediğiniz subap ile ilgili sorun inşaallah kolayca giderilir. Lpg kaynaklı olabilir. Subaplar motorun lpg'ye en hassas noktası. Benzin ile stop etmiyor anladığım kadarıyla. Geçmiş olsun.
2015 Avensis 1.6 D4-D Advance - 2007 Hyundai Accent Era (2001 Avensis D4, 1993 Corolla 1.6 XL AE101)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 26, 2018, 23:03:27 »
Cevaplarınız çok teşekkürler. Sorunum çözüldü çok şükür. Subap ayarını yaptı ustam ,  çok anlamam 30 değer olmalıymış bir ölçü benim arabada 5 bile zor oluyormuş . Gereken şekilde işlem yaptı , bir de gaz kelebeğini temizlesek mi diye sormuştum aracı bırakırken onu da söküp temizlemiş o da iyice sıkıntılıymış. Çok şükür şimdi iyi araçla aramız,  daha bir keyifli oldu sanki sürüş. Ustanın dediğine göre yakıtta çok fark edermiş ama daha ölçme şansım olmadı fakat dördüncü vitesle çıkamadığım yokuşları şimdi çıkıyorum. Tekrardan cevap yazan arkadaşlara teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 26, 2018, 23:19:44 »
Cevaplarınız çok teşekkürler. Sorunum çözüldü çok şükür. Subap ayarını yaptı ustam ,  çok anlamam 30 değer olmalıymış bir ölçü benim arabada 5 bile zor oluyormuş . Gereken şekilde işlem yaptı , bir de gaz kelebeğini temizlesek mi diye sormuştum aracı bırakırken onu da söküp temizlemiş o da iyice sıkıntılıymış. Çok şükür şimdi iyi araçla aramız,  daha bir keyifli oldu sanki sürüş. Ustanın dediğine göre yakıtta çok fark edermiş ama daha ölçme şansım olmadı fakat dördüncü vitesle çıkamadığım yokuşları şimdi çıkıyorum. Tekrardan cevap yazan arkadaşlara teşekkürler.

sibob ayarlarının kapanması tamamen lpg nin marifeti, sıcaklık çok olduğundan zamanla siboblar yuvalarına oturuyor eğer sibop ayarı yaptırılmazsa sonuçta siboplar yanıyor. benzinde kullanımda sibop ayarı gereksinimi olmuyor.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 27, 2018, 01:28:35 »
Evet aynen usta da bunları söyledi,  arada sırada benzinde kullanmak lazımmış. Enjektör temizleyici aldım şimdi , depoyu doldurabildiğim bir zamanda onu kullanacağım faydası olur dediler,  bir denemiş olurum katkı dedikleri ürünü de.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 216 kere teşekkür etti
  • 272 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 30, 2018, 16:45:50 »
Evet aynen usta da bunları söyledi,  arada sırada benzinde kullanmak lazımmış. Enjektör temizleyici aldım şimdi , depoyu doldurabildiğim bir zamanda onu kullanacağım faydası olur dediler,  bir denemiş olurum katkı dedikleri ürünü de.

Yakıt fitrelerini yenileme ve kaliteli yakıt kullanmaya özen gösteriniz. Yapılmamışsa; 5000 veya biraz daha üstü devirlerde aracın LPG'den Benzine geçmesine ayarlama yaptırın. Araç enjeksiyonlu anladığım kadarı ile.
  Arada sırada benzinde kullanma işini illa da benzine alıp günlerce gezmek olarak algılamayalım. Belli zamanlarda aralıksız 5-10 km yol yapın, uzun veya yorucu(dur-kalkı çok) yoldan gelince motoru durdurmadan evvel 1-2 dakika rölantide benzinde çalıştırın. Senede bir iki kere; Müsait bir günde LPG ye hiç almadan durduğu yerde, motor soğukken aracı çalıştırın. Rölantiyi hiç bozmayın. Motor ısınıp hararet yerine geldikten birkaç dakika sonra 1 dakikadan az 3000 devir civarında sabit gaz verin. Sonra bir iki dakikada rolantide bırakıp, ister hareket edin, ister motoru durdurun. Bu işlem aracın beynininin enjeksiyon zamanlama vb. (map olarak bilinenn değerler) gibi dengeleri ölçüp ayarlamasına olanak sağlar. Bunu çok sık yapmaya gerek yok. Yağ-filtre değişimi sonrası bile olabilir.