Gönderen Konu: Neden bu kadar çok korku içerisindesiniz ?  (Okunma sayısı 2016 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
Neden bu kadar çok korku içerisindesiniz ?
« : Aralık 27, 2017, 13:02:20 »
Bakıyorum etrafıma insanlar o kadar çok garantiden korkar olmuşlar ki aman o olmasın aman bu olmasın diyerek ve birisi birşey yaptıracak ise yorum olarak serviste yaptır garantisi bozulur algısı korkusu baskısı yaratılıyor insanlara yapmayın bunu garanti konusunu abartıp insanları korkutmayın

Toyota Club Türkiye

Neden bu kadar çok korku içerisindesiniz ?
« : Aralık 27, 2017, 13:02:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '15
  • 26 kere teşekkür etti
  • 37 kere teşekkür edildi
Ynt: Neden bu kadar çok korku içerisindesiniz ?
« Yanıtla #1 : Aralık 27, 2017, 14:02:55 »
Canım ne isterse yapıyorum tüküreyim garantisine girerse girer girmezse girmez sonunda ölüm yok ya :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • 763 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Aralık 27, 2017, 14:06:48 »
Canım ne isterse yapıyorum tüküreyim garantisine girerse girer girmezse girmez sonunda ölüm yok ya :D
Bende onu diyorum işte aslında garanti arabanın %90 kadar bir kısmını zaten karsılamıyor.
Neden insanlarda böyle bir algı var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 28, 2017, 10:58:37 »
Şahsen sıfır araç alacak olsam bakımlarını yetkili serviste yaptırmayı düşünmüyorum. 10 binlik bakım için en az 500 lira para almalarına aklım ermiyor.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '15
  • 26 kere teşekkür etti
  • 37 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 28, 2017, 10:59:48 »
Şahsen sıfır araç alacak olsam bakımlarını yetkili serviste yaptırmayı düşünmüyorum. 10 binlik bakım için en az 500 lira para almalarına aklım ermiyor.
Toyota iyi bu yönden 300 civarı hallediyorum yetkili seviste :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 28, 2017, 11:02:42 »
Orjinal parçaları alıp dışarıda takılacak ise problem yok zaten... hani yağ vs den bahsetmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 28, 2017, 11:14:59 »
Orjinal parçaları alıp dışarıda takılacak ise problem yok zaten... hani yağ vs den bahsetmiyorum.

Aynen öyle yaparım. Eğer aracım Toyota olursa garantisi bitene kadar Ufuk beyden orjinalleri alırım, garantisi bittikten sonra yine Ufuk beyden muadil parçaları alır devam ederim. :)
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 51 kere teşekkür etti
  • 57 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 28, 2017, 12:38:02 »
Bakıyorum etrafıma insanlar o kadar çok garantiden korkar olmuşlar ki aman o olmasın aman bu olmasın diyerek ve birisi birşey yaptıracak ise yorum olarak serviste yaptır garantisi bozulur algısı korkusu baskısı yaratılıyor insanlara yapmayın bunu garanti konusunu abartıp insanları korkutmayın

Merhaba Sayın AKCA,

Tabiki olaya farklı açılardan bakmakta fayda vardır.

Bakım ve onarımları servislerde yaptırmanın artıları nelerdir?

1.Aracınıza ne işlem yapılırsa yapılsın kayıt altında olması bana göre pozitif bir durumdur.
(Araç alır veya satarken her iki taraf içinde pozitif bir durumdur)

2.servisler her zaman kendi markalarında uzman olmak zorundadır.
(Bu durum arıza şundan olabilir, bundan olabilir denemek lazım denilerek aracınızı deneme tahtasına çevirmemiş olursunuz)

3.Garanti kapsamı mümkün olduğu kadar değerlendirilmelidir.
(Sonuçta bundan faydalanıp, faydalanmamak araç sahibinin  insiyatifindedir)

Peki servislerin bu kadar avantajları olduğu halde neden servise gitmekten çekiniyoruz?

1.Parça ve işcilik ücretlerinin aşırı yüksek olması.

2.Münferit vakalar olsada servislerde yaşanan olumsuz tavır ve ilişkiler.
(Yukarda belirttiğim pozitif şıklar sebebi ile siz bize mahkumsunuz)< Bu anlayış içinde olmayanları Tenzih ederim.

Tabiki bu benim bakış açımdan böyle.
Bahse konu olan sektörün içinde olmadığım bir durum, mutlaka onlarında kendilerince sebepleri vardır.

Saygı ve sevgilerimle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 28, 2017, 12:43:50 »
Polen filtresi
Motor Yağı
Enjektör temizleyici
Klima Temizliği
Balans ve Rotasyon

Bunlar zaten kitapçıklarda "sizin yapabileceğiniz" diye belirtilen ürünlerdir. Dolayısiyle dışardan polen filtresi alıp takabilir ve aldığınız yağı yetkiliye verip değiştirtebilirsiniz.

Garanti önemlidir ve şakası yoktur, geçerliliği olabilmesi için;

Tasarruf olsun diye ya aracınıza uygun bu ürünleri alıp yetkilide değiştireceksiniz, ve dışardan aldığınız yağın viskozitesini-karşıladığı özellikleri kaydettireceksiniz,
Yada bu ürünlerin kullanıldığını kaşeli belgeler şekilde sanayide kendi servisinizde değiştirteceksiniz.

Kısacası garanti süresi içinde, hangi sarf malzemelerinin kullanıldığını ve hangi km'de değişime girdiğini belgelemelisiniz ki gerektiğinde ispat edebilesiniz.

Geçtiğimiz dönemde D-4D ile yaşanmış sorunu biliyoruz. Yetkilide servise girmeyenlerin, dışardaki değişimlerini belgelemeyenlerin bu garantiden ve bültenden faydalanabildiklerini sanmıyorum.

Evet, korku içinde olmaya gerek yok. Garanti süresi içinde her 10 bin km'de yetkiliye fazladan 100.TL vermekten korkmayın. 3 Yılda 300.TL motorunuzun fiyatının yanında hiç bir şey.

Benim 10 bin bakımdaki yetkilide yaptırdıklarım (Balans ve Rotasyon sanayide, Polen filtresi, enjektör temizleyici ve AC temizlik dışardan alıp kendim yaptım)

Aracımın kullandığı 0W-20 API SN - ILSAC GF5 özellikli yağı dışardan alıp yetkiliye gittim.

Yetkili fatura tutarı;

Yağ filtresi 30 (Orjinal taraftarıyım)
Hava filtresi 80 (Honda da her 10 binde değişiyor, ve orjinal taraftarıyım)
İşçilik ve sarf malzemeleri 135
+ 18 KDV

Toplam: 290.TL

Not: 10 bin bakımından sonra İstanbul yolculuğunda yolda çok kötü kaliteli kömür kullanan bir ilçeden geçmiştik, arabanın içinde dahi nefes almaktan zorlanmıştık. Geçenlerde klimadan rutubetli kötü koku gelmeye başladığından polen filtresini 3 bin km sonra tekrar değiştirmiş oldum, polen filtresi kömür tozu doluydu, bu tip durumlarda 10 bin bakımını beklemeyin. Ben normalde her 5 binde değiştiriyorum, şimdi 20.TL olmuş.

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • MEB
  • Model Yılı: '17
  • 68 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 28, 2017, 16:21:42 »
Tekin bey yağ ne markaydı acaba 0w20 dediğiniz. Corollada 10.000 bakımda bende alıp götürecem benzinli 1.6 için.
2003 benzinli  terra 1.6 VVT-I  dan sonra 2017 1,6 advance manuel benzinliyle yola devam.

Üç günlük seyisler ve 40 Yıllık işi karıştırıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • 763 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Aralık 28, 2017, 16:32:13 »
Tekin bey yağ ne markaydı acaba 0w20 dediğiniz. Corollada 10.000 bakımda bende alıp götürecem benzinli 1.6 için.

Eneos premium ultra 0w20 tam sentetik @Ufuk Sönmez (16363)  abimizden temin edebilirsiniz.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 28, 2017, 16:39:15
Merhaba Sayın AKCA,

Tabiki olaya farklı açılardan bakmakta fayda vardır.

Bakım ve onarımları servislerde yaptırmanın artıları nelerdir?

1.Aracınıza ne işlem yapılırsa yapılsın kayıt altında olması bana göre pozitif bir durumdur.
(Araç alır veya satarken her iki taraf içinde pozitif bir durumdur)

2.servisler her zaman kendi markalarında uzman olmak zorundadır.
(Bu durum arıza şundan olabilir, bundan olabilir denemek lazım denilerek aracınızı deneme tahtasına çevirmemiş olursunuz)

3.Garanti kapsamı mümkün olduğu kadar değerlendirilmelidir.
(Sonuçta bundan faydalanıp, faydalanmamak araç sahibinin  insiyatifindedir)

Peki servislerin bu kadar avantajları olduğu halde neden servise gitmekten çekiniyoruz?

1.Parça ve işcilik ücretlerinin aşırı yüksek olması.

2.Münferit vakalar olsada servislerde yaşanan olumsuz tavır ve ilişkiler.
(Yukarda belirttiğim pozitif şıklar sebebi ile siz bize mahkumsunuz)< Bu anlayış içinde olmayanları Tenzih ederim.

Tabiki bu benim bakış açımdan böyle.
Bahse konu olan sektörün içinde olmadığım bir durum, mutlaka onlarında kendilerince sebepleri vardır.

Saygı ve sevgilerimle

1- o konuda haklısınız ama şundan eminim ki servislerden daha kaliteli daha tecrübeli işini iyi yapan ustalar mevcut ama nedense türkiye'de servis kayıtlı algısı var. bana saçma geliyor açıkçası
2-bu konuda size katılamayacagım çünkü, bir çok serviste çalışan teknik  servis elemanları daha araçlarının hiç birini tanımıyor. adama diyorum ki kendi yağımı getirdim 0w20 toyota için uygun degil bunu kullanırsanız motorda ileride hem maddi hemde manevi olark büyük sıkıntılar çıkarır diyor. bende diyorum ki toyotanın ilk önerdiği 0w20 yağdır. japon araclarda da önerilen diyorum. bir parça soruyorum fotografını gösteriyorum bu toyotalarda böyle bir özellik yok diyor diyorum ki sadece advance ve premium paketlerde var onu dısarıda yaptırmıslar diyor parça kodunu veriyorum adama bana inanmıyorsan parca kodunu al diyorum bu corollalara uyumlu değil diyor.
3- bakımı dışarıda yaptırsanız bile aracınız asla garanti kapsamından çıkmıyor bunun detaylı açıklaması youtubede otomobilin mesut abisi kanalından izleyebilirsiniz. garanti konusunda koltugun dikisleri patladı garantiden degistirdiler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 28, 2017, 18:51:44 »

Ben Mobil 1 kullandım.

Eneos 0W-20 API SM - ILSAC GF4 olarak görünüyor ve Hondanın istediği özelliği karşılıyor.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 51 kere teşekkür etti
  • 57 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 28, 2017, 18:57:32 »
Eneos premium ultra 0w20 tam sentetik @Ufuk Sönmez (16363)  abimizden temin edebilirsiniz.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 28, 2017, 16:39:15
1- o konuda haklısınız ama şundan eminim ki servislerden daha kaliteli daha tecrübeli işini iyi yapan ustalar mevcut ama nedense türkiye'de servis kayıtlı algısı var. bana saçma geliyor açıkçası
2-bu konuda size katılamayacagım çünkü, bir çok serviste çalışan teknik  servis elemanları daha araçlarının hiç birini tanımıyor. adama diyorum ki kendi yağımı getirdim 0w20 toyota için uygun degil bunu kullanırsanız motorda ileride hem maddi hemde manevi olark büyük sıkıntılar çıkarır diyor. bende diyorum ki toyotanın ilk önerdiği 0w20 yağdır. japon araclarda da önerilen diyorum. bir parça soruyorum fotografını gösteriyorum bu toyotalarda böyle bir özellik yok diyor diyorum ki sadece advance ve premium paketlerde var onu dısarıda yaptırmıslar diyor parça kodunu veriyorum adama bana inanmıyorsan parca kodunu al diyorum bu corollalara uyumlu değil diyor.
3- bakımı dışarıda yaptırsanız bile aracınız asla garanti kapsamından çıkmıyor bunun detaylı açıklaması youtubede otomobilin mesut abisi kanalından izleyebilirsiniz. garanti konusunda koltugun dikisleri patladı garantiden degistirdiler.

Sayın AKCA,
Yazımın içeriğinden illa servise gidin veya en iyi usta sadece servislerde var izlenimine kapıldıysanız sizden özürdiliyorum, demekki anlatmak istediğimi ifade edememişim.

Pozitif kısımdaki şıklar servislerin olması gerekli durumlardır.

Sizin belirttiğiniz olumsuzlukları yaşayan çok kişi var.
İnsanlar bu yüzden servislere gitmekten kaçınır durumdalar malesef.

Yazımdan ben servislere gidiyorum algısına kapılmayın, sonuçta aracımı bende servis dışında yaptırıyorum, çünkü garanti kapsamında hiç aracım olmadı ☺

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • 763 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Aralık 29, 2017, 01:48:47 »
Sayın AKCA,
Yazımın içeriğinden illa servise gidin veya en iyi usta sadece servislerde var izlenimine kapıldıysanız sizden özürdiliyorum, demekki anlatmak istediğimi ifade edememişim.

Pozitif kısımdaki şıklar servislerin olması gerekli durumlardır.

Sizin belirttiğiniz olumsuzlukları yaşayan çok kişi var.
İnsanlar bu yüzden servislere gitmekten kaçınır durumdalar malesef.

Yazımdan ben servislere gidiyorum algısına kapılmayın, sonuçta aracımı bende servis dışında yaptırıyorum, çünkü garanti kapsamında hiç aracım olmadı ☺
özür dileyecek bir durum yok evet yorumunuzda açıkçası öyle bir izlenime kapıldım misal şöyle bir şey var yurt dısındaki servisler hem uygun hemde bilgili oldugundan dolayı bizim ki gibi misal sanayi sektörü yok :) bir kac saat önce toyota nın amerika sitesine baktıgımda corolla'ya trd eksozu trd motor kule gergisi trd hava filtresi vs gibi performans arttırıcı şeyler ekleyebilmek mümkün hele ki bunlar yetkili yerde yapılmakta bizim buradaki sistemde onların tam tersi. aslında benim anlatmak istedigim bu konuda gecen bir konu gördüm multimedya taktırma ile ilgili bir kac kisi serviste yaptırın garantisi bozulur diyor şimdi servislerin sattıkları ekstra özellikler misal multimedya aynı marka model dısarıda 950 1000 tl ise serviste 2.500 3.000 tl. ben aceleye getirdigim için navitech nx 224r modlini serviste taktırdım 2.600 e navitechin sitesinden baktım 1300 tl :) benim de bahsetmek istedigm konu bu herkeste garantiden aman cıkmasın su olmasın diye ceplerinden 1000 1500 fazla cıkarıyorlar. bunu garipsiyorum iste. ve bu bir kisi de oluyor bir kisi baskasına söylüyor baskasını da endişelendiriyor bu sekilde devam ediyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 29, 2017, 09:11:50 »
Hiçbiri bu forumları sevmiyor! Herşeyi çok biliyorusunuz ya !

Ne güzel eskiden sanayide varilden maşrapayla yağ dolduran 'abi en iyi yağı koydum' diyen servisler vardı.
3. sınıf filtreleri (yağ,hava,polen) , abi filtreler en iyisi diyenler vardı.
Yetkili servisler de bu yüzden daha güvenilir görülüyordu. Ben aracımı Kayseri'den almıştım. Ford,vw , Totoya geziyordum. Ford'un durumu içler acısıydı, vw de ferrari satıyormuş havası vardı.
Toyota yetkili servisi Aksoy da ise , kafe kısmında oturunca aracınızı bakım yapılırken izleyebiliyorsunuz. Aracın başında kim çalışıyor, ne iş yapıyor, frenleri söküp takıyor mu, lastikleri rotasyon yapıyormu, yağı hangi kutudan koyuyor, filtreleri vs hepsini görüyorsunuz. Bu çok hoşuma gitmişti , bir de o zamanlar orada Zühtü usta vardı ki efsaneydi , ayrıldı.  Onlarla tanışınca doğrudan Toyota almıştım.

Şimdi Ankara'da böyle şeffaf bir servis yok. Bu yüzden özel servise gidiyorum. Fakat üzülerek söylüyorum ki, gittiğim özel servis , kullandığı Japon malı kaliteli filtrelerden falan vazgeçmiş durumda. Eskiden sormadan taktıkları filtreleri, şimdi zorlamamla takıyorlar . Kabin filtresinin kaliteli karbon olması çok önemli mesela.
Şimdi ben bu sarf malzemelerini kendim de alır takarım. Yağ dışında herşeyi ben değiştiririm. Hatta üşenmesem yağ da değişir. Ama ben bu işini iyi yapmaya çalışan özel servisler de kazansın istiyorum. Onları seviyoruz.
Ama onlar bizi pek sevmiyor bence. Öyle yağdan, filtreden anlayan kullanıcılar pek hoşlarına gitmiyor sanki. Aracın arızası ne ise direkt söyleyip, şu parçayı değiştirmenizi istiyorum diyen kullanıcıyı sevmiyorlar sanki.
Ya da bana öyle geliyor. Aracı yapılırken gazete çay kahve ile ilgilenen, ya da aracını bırakıp akşam almaya gelen müşteriyi seviyorlar.
Garantisi bozulmasın diye 5 yıl paşa paşa yetkili servise gideni seviyorlar.
İyi de biz sizi neden sevelim? Bize de sebep lazım değil mi?

Çok pahalı diyor. Ya kardeşim ben 30 40 TL fazla vermeye razıyım, iyisinden tak! Bu konuda bu forumdakilerin bilinçli ve yönlendirici olması lazım 'ooo ben bakımı 300 e yaptırdım, oo ben 500 e yaptırdım 250 ye yapan var... Yok böyle birşey, herşeyin bir fiyatı ve piyasası var ve neye para verip, neye para vermediğini bilmeli insan.

Mesela Karbon polen filtresinin iyisini kullanan , bir daha normal filtre taktırmaz. Ben klima kokusu falan bilmem.
Yağ derseniz her zaman premium 5-30 kullandım , Mobil,Eneos veya Motul. Bunları da yetkili serviste bulamazsınız.

Hatta bir konu var ki daha önemli. Benim aracımda her 10.000 Km de , Hava ve Polen fitresi değişir. Yetkili serviste 20.000 .  Pis filtrelerle neden gezeyim?
Bunun gibi pek çok konu var ve kullanıcılar bilinçlendikçe onlar da değişim yaşamak zorunda.
Bu tür forumlar çok önemli .
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Aralık 29, 2017, 11:21:08 »
Forumlar sayesinde kullanıcılar bilinçleniyor, bu durumda bazılarının çıkarlarına ters düşüyor. Aslında en özeti bu bence.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.