0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Canım ne isterse yapıyorum tüküreyim garantisine girerse girer girmezse girmez sonunda ölüm yok ya
Şahsen sıfır araç alacak olsam bakımlarını yetkili serviste yaptırmayı düşünmüyorum. 10 binlik bakım için en az 500 lira para almalarına aklım ermiyor.
Orjinal parçaları alıp dışarıda takılacak ise problem yok zaten... hani yağ vs den bahsetmiyorum.
Bakıyorum etrafıma insanlar o kadar çok garantiden korkar olmuşlar ki aman o olmasın aman bu olmasın diyerek ve birisi birşey yaptıracak ise yorum olarak serviste yaptır garantisi bozulur algısı korkusu baskısı yaratılıyor insanlara yapmayın bunu garanti konusunu abartıp insanları korkutmayın
Tekin bey yağ ne markaydı acaba 0w20 dediğiniz. Corollada 10.000 bakımda bende alıp götürecem benzinli 1.6 için.
Merhaba Sayın AKCA,Tabiki olaya farklı açılardan bakmakta fayda vardır.Bakım ve onarımları servislerde yaptırmanın artıları nelerdir?1.Aracınıza ne işlem yapılırsa yapılsın kayıt altında olması bana göre pozitif bir durumdur.(Araç alır veya satarken her iki taraf içinde pozitif bir durumdur)2.servisler her zaman kendi markalarında uzman olmak zorundadır.(Bu durum arıza şundan olabilir, bundan olabilir denemek lazım denilerek aracınızı deneme tahtasına çevirmemiş olursunuz)3.Garanti kapsamı mümkün olduğu kadar değerlendirilmelidir.(Sonuçta bundan faydalanıp, faydalanmamak araç sahibinin insiyatifindedir)Peki servislerin bu kadar avantajları olduğu halde neden servise gitmekten çekiniyoruz?1.Parça ve işcilik ücretlerinin aşırı yüksek olması.2.Münferit vakalar olsada servislerde yaşanan olumsuz tavır ve ilişkiler.(Yukarda belirttiğim pozitif şıklar sebebi ile siz bize mahkumsunuz)< Bu anlayış içinde olmayanları Tenzih ederim.Tabiki bu benim bakış açımdan böyle.Bahse konu olan sektörün içinde olmadığım bir durum, mutlaka onlarında kendilerince sebepleri vardır.Saygı ve sevgilerimle
Eneos premium ultra 0w20 tam sentetik @Ufuk Sönmez (16363) abimizden temin edebilirsiniz.Mesaj Birleştirildi: Aralık 28, 2017, 16:39:151- o konuda haklısınız ama şundan eminim ki servislerden daha kaliteli daha tecrübeli işini iyi yapan ustalar mevcut ama nedense türkiye'de servis kayıtlı algısı var. bana saçma geliyor açıkçası2-bu konuda size katılamayacagım çünkü, bir çok serviste çalışan teknik servis elemanları daha araçlarının hiç birini tanımıyor. adama diyorum ki kendi yağımı getirdim 0w20 toyota için uygun degil bunu kullanırsanız motorda ileride hem maddi hemde manevi olark büyük sıkıntılar çıkarır diyor. bende diyorum ki toyotanın ilk önerdiği 0w20 yağdır. japon araclarda da önerilen diyorum. bir parça soruyorum fotografını gösteriyorum bu toyotalarda böyle bir özellik yok diyor diyorum ki sadece advance ve premium paketlerde var onu dısarıda yaptırmıslar diyor parça kodunu veriyorum adama bana inanmıyorsan parca kodunu al diyorum bu corollalara uyumlu değil diyor.3- bakımı dışarıda yaptırsanız bile aracınız asla garanti kapsamından çıkmıyor bunun detaylı açıklaması youtubede otomobilin mesut abisi kanalından izleyebilirsiniz. garanti konusunda koltugun dikisleri patladı garantiden degistirdiler.
Sayın AKCA,Yazımın içeriğinden illa servise gidin veya en iyi usta sadece servislerde var izlenimine kapıldıysanız sizden özürdiliyorum, demekki anlatmak istediğimi ifade edememişim.Pozitif kısımdaki şıklar servislerin olması gerekli durumlardır.Sizin belirttiğiniz olumsuzlukları yaşayan çok kişi var.İnsanlar bu yüzden servislere gitmekten kaçınır durumdalar malesef.Yazımdan ben servislere gidiyorum algısına kapılmayın, sonuçta aracımı bende servis dışında yaptırıyorum, çünkü garanti kapsamında hiç aracım olmadı ☺