Gönderen Konu: ABS li frenden sonra.. (fren kaliper bakımı)  (Okunma sayısı 2905 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • aynı sözlerle farklı
    • web, network, donanım ve sistem
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 187000
  • Model Yılı: '03
  • 35 kere teşekkür etti
  • 53 kere teşekkür edildi
ABS li frenden sonra.. (fren kaliper bakımı)
« : Aralık 27, 2017, 11:02:16 »
selam arkadaşlar
asıl soracağım konu; aşağıdaki işlemlerden sonra başladı, sert bir ABS li frenden sonra tekrar 1. viteste kalkarken ön taraftan tık tık ses geliyor sanki balata bırakıyormuş gibi, sakin frenlemede sorun yok sadece sert duruşlardan sonraki kalkışta tık tık ses geliyor? ön balatalardanmıdır acaba

....
bir haftadır sağ arka teker çok hafif sıkıyordu akmıyordu araç dün akşam frenciye gittim kaliper sıkışma yapıyormuş balatayı tam bırakmadığı içinde balatayı yakmış, değiştik Kale marka balata kullandı bayağı övdü bilginiz varmı?

ayrıca uğramışken bütün tekerleklerdeki kaliper ve pistonları kontrol ettirdim yağladı temziledi terst etti vs

-2 adet Kale balata, arka balatalar yeniydi ama takım değişecek dedi? doğrumu
-fren gidroliği eksildiği için tamamlandı, kalan yağ bende
-2 adet arka fren hortumu sağ/sol çatlakmış en kadar tehlikeli bilmiyorum ama telaşlanmamak elde değil (resimdeki)
-işçilik

toplam 180tl

sanma ki dert sadece sende var sendeki derdi nimet sayanlar da var,
derdimi dinledim derdimden iğrendim, onun derdini gördüm, derdime imrendim..
ömür dediğin üç gündür, dün geldi geçti, yarın meçhuldür, o halde ömür dediğin bir gündür, o da bugun dür...
Today Tomorrow Toyota

Toyota Club Türkiye

ABS li frenden sonra.. (fren kaliper bakımı)
« : Aralık 27, 2017, 11:02:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
Ynt: ABS li frenden sonra.. (fren kaliper bakımı)
« Yanıtla #1 : Aralık 27, 2017, 11:04:35 »
Aracınız E12 mi?

E12 ise @Yüksel IŞIK (26882)  ta yaşamıştır, kaliper pimlerinde problem var değişmesi daha sağlıklı aslında.
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • aynı sözlerle farklı
  • 35 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Aralık 27, 2017, 11:36:57 »
tabiki aracım e12 bölümde olduğuna göre:)
kaliper pimleri iyi durumda dedi frenci bakımları yapıldı, daha önce böyle birşey yoktu bakımdan sonra oldu geçici birşey olabilirmi acaba
ömür dediğin üç gündür, dün geldi geçti, yarın meçhuldür, o halde ömür dediğin bir gündür, o da bugun dür...
Today Tomorrow Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1409 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 27, 2017, 23:54:25 »
Murat bey merhaba,
Bildiğim kadarı ile hidrolik yağının rastgele takviye edilmesi sakıncalı.Fren merkezini bozabilir.Tecrübeli arkadaşlar mutlaka yorum yapacaklardır bu konuda.
Rastgele hidrolik yağı takviyesi ile hiçde hoş olmayayan anım var bu yüzden uyarmak istedim.Hoş benim başıma gelen olay tahmini 15-20 sene önce idi ancak halen takviyeden korkarım.
Yeni balataları iyi günlerde kullanın.
Selamlar
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • aynı sözlerle farklı
  • 35 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Aralık 28, 2017, 12:47:31 »
dot 4 kullanılıyordu san ırım bizim araçlara, komple fren hidroliğini değiştireceğim.

motor suyunada aynı işlemi yaptı usta alttan 1-2 lt su boşalttı, üstten su haznesine 1-2lt pembe antifriz ekledi bu ne kadar sağlıklı?
Today Tomorrow Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 28, 2017, 17:34:34 »
özellikle fren hidroliği mutlaka aynı marka ve orijinal olmalıdır,takviye de aynı şekilde yapılmalıdır,bir şey olmaz abi kafanı yorma kesinlikle yanlıştır,fren merkezi ve lastikleri komple bozulur.toyota için dot 4 deniliyorsa ,kullanılmış olan eskisi tamamen boşaltılmalı ve dot 4 konulmalı,havası alındıktan sonra ekleme yapılacaksa yine aynı üründen konulmalıdır.antifriz konusunda yarım yamalak eklemeler sağlıklı değil,tümünü boşaltıp,toyotalara kırmızı renk olandan,-35-40 C ölçülür ayarlanır ve konur,çalıştırılır,havası çıkınca boşluk varsa tamamen doldurulur.max seviye olunca tamam olur.kış şartları belli olmuyor,yeterli C derecesi sağlanmazsa tapa atar,blok zorlanır.yarım usta adamı toyotadan eder,malum fren hidroliğinin ve antfrizin belirli yıl ve km de ömürleri var.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 30, 2017, 23:08:45 »
özellikle fren hidroliği mutlaka aynı marka ve orijinal olmalıdır,takviye de aynı şekilde yapılmalıdır,bir şey olmaz abi kafanı yorma kesinlikle yanlıştır,fren merkezi ve lastikleri komple bozulur.toyota için dot 4 deniliyorsa ,kullanılmış olan eskisi tamamen boşaltılmalı ve dot 4 konulmalı,havası alındıktan sonra ekleme yapılacaksa yine aynı üründen konulmalıdır.antifriz konusunda yarım yamalak eklemeler sağlıklı değil,tümünü boşaltıp,toyotalara kırmızı renk olandan,-35-40 C ölçülür ayarlanır ve konur,çalıştırılır,havası çıkınca boşluk varsa tamamen doldurulur.max seviye olunca tamam olur.kış şartları belli olmuyor,yeterli C derecesi sağlanmazsa tapa atar,blok zorlanır.yarım usta adamı toyotadan eder,malum fren hidroliğinin ve antfrizin belirli yıl ve km de ömürleri var.
Yazdıklarınıza katılıyorum fakat antifiriz konusunda 10 yaşını geçmiş bir aracın 2 yılda bir antifirizi değiştirilmediyse şimdi komple değiştirmek kötü sonuçlar yaratıcağını düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • aynı sözlerle farklı
  • 35 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Aralık 31, 2017, 09:43:55 »
Yazdıklarınıza katılıyorum fakat antifiriz konusunda 10 yaşını geçmiş bir aracın 2 yılda bir antifirizi değiştirilmediyse şimdi komple değiştirmek kötü sonuçlar yaratıcağını düşünüyorum.

.... o zaman kalsın değiştirmesinler:), neye dayanarak bunu söylüyorsunuz veya konuyu açarmısınız

mesela ben son 2 sene önce değiştim, daha öncesi 5-6 sene önce değişmişti

Today Tomorrow Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 31, 2017, 12:35:21 »
eğer 10 yıldır değişmediyse zaten evsafı kaybolduğu için radyatör içinde tortu ve paslanmalar olmuştur.bu nedenle tanıdık bir radyatörcüye danışın,çıkan suyun kalitesi nasıl? içinde tortu,terassubat,pas lekeleri var mı? temiz bir kaba boşaltılırsa görülür.icab ederse radyatör petekleri bir temizleyici ile temizlenir ve durulamadan sonra yeni kırmızı antifriz konulur.benzer bir konu evdeki petekler paslanmış,kombinin filtreleri tıkandı,şimdi kombi süzgeç temizliğinden sonra petekler ilaç katılarak makineli sistemle temizlenecek,eğer temizlenmezse süzgeç tekrar tıkanacak.yarın bir de arabadaki kalorifer peteği ile uğraşmak var.bu nedenle süresi dolmuş sıvılar usulune uygun olarak değiştirilmeli diyorum.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • aynı sözlerle farklı
  • 35 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ocak 02, 2018, 08:39:41 »
teşekkürler cümleten
bu hafta sonu randevu aldım özel toyota servisinde, durumu bahsettim bakarız dedi el değmişken komple fren hidroliğini değiştireceğim
Today Tomorrow Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 02, 2018, 08:57:49 »
Radyatörün paslanmasından bahsetmişler. Bilinçli kullanmayan arac sahiplerinin  araçta yazın antifirizi boşaltıp suyla gezmelerinden kaynaklanır. Servis antifirizin ömrü  5-8sene. 3 sezondur antfirizle geziyorum antifiriz pırıl pırıl. Eski aracım pas tortu çok uğraştım ordan biraz tecrübem var.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)