Gönderen Konu: ATİKER SIRALI LPG DÖNÜŞÜMÜ HAKKINDA...  (Okunma sayısı 7578 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
ATİKER SIRALI LPG DÖNÜŞÜMÜ HAKKINDA...
« : Mart 03, 2009, 17:15:56 »
Arkadaşlar Merhaba,

2002 model (2001 Görünümlü) Toyota Corolla 1,6 SOL SPECİAL aldım. Aracıma ATİKER marka Sıralı LPG Dönüşümü yaptırmak istiyorum. Tavsiye edilebilecek bir marka mıdır veya siz sevgili Toyotacı'lar olarak hangi markayı tavsiye edersiniz? Yardımlarınızı rica eder, kazasız belasız şürüşler dilerim.

Saygılarımla

Toyota Club Türkiye

ATİKER SIRALI LPG DÖNÜŞÜMÜ HAKKINDA...
« : Mart 03, 2009, 17:15:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corona
Ynt: ATİKER SIRALI LPG DÖNÜŞÜMÜ HAKKINDA...
« Yanıtla #1 : Mart 03, 2009, 17:30:25 »
merhabalar öncelikle aramıza hoş geldiniz.Tanışma bölümünde kendini tanıtırsanız seviniriz
ben 1993 model coronama taktırdım 3 ay oldu herhangibir sorunla karşılaşmadım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 03, 2009, 20:13:19 »
Atikeri benim kuzenin getz'e taktık 4 ay oldu herhangi bir sorun çıkmadı ama bence önemli olan takan ustanın marifeti takacağınız yeri iyice araştırın ben voltran sıralı taktım herkes şikayetci ama ben çok memnunum  atikerde de voltranda da aşırı bi performans kaybı yok sadece rampada eskiye oranla  düşüş oluyor ki bu da normaldir
97 COROLLA GLİ :carwash: 1.6115 HP 2014 ASTRA HB1.6 CDTI 136 hp ASTRA SEDAN :carwash:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #3 : Mart 06, 2009, 20:28:40 »
Emrah bey doğru söylüyor Lpg takan usta çok önemli atiker sıralı sistem taktıralı 10 bin km oldu izmirde kaptan otogazda taktırdım sıralı sistem lpg yanlış montaj nedeniyle elektrik tesisatının kısa devre yapması sonucu arabam hem benzin hemde lpg de enjetörleri açık kaldı ve az daha motor yapıtıyordum. Montajı yapan ustayı arayıp hatasını söylediğimde utanmadan üstüne işçilik ücreti istedi. Onun için taktıracağınız ustayı ve markayı iyi seçin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 07, 2009, 10:26:36 »
Himmet Bey, sizi öncelikle Tanışma bölümünde ayrı bir başlık altında tanıyabilir miyiz?
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Mart 22, 2009, 19:26:06 »
arkadaşlar, 1999 corollama bende atiker taktırdım, 1,5 yıldır kullanıyorum, tek dezavantajı olarak enjektörlerin aşırı ses yapmasıydı, bu ses aracın içrisinden bile duyulur hale gelmişti; sebep olarak ta enjektörlerin döküm bir blok üzerinde birleştirilmiş olması yorumu yapıldı, bende başkabir marka enjektör ( bağımsız ayrı ayrı, tek bir blokta toplanmamış ) taktırdım şuan hala onları kullanıyorum, herhangi bir sorun yaşamadım, acaba sizlerde aynı sorunla karşılaştınımızmı, karşılaştıysanız sorununuzu nasıl çözdünüz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 22, 2009, 19:33:52 »
özcan abi bizim teyzeoğlunun da atikerde ilk çalışmada tıktıktık gibi mekanik bir ses geliyordu biz de sorduk yeni olduğu için ses yapıyor  zamanla geçer demişlerdi bi de motor ısınınca ses kesiliyordu araç 2 aydır muşta olduğu için aynı şey devam ediyormu bilmiyorum
97 COROLLA GLİ :carwash: 1.6115 HP 2014 ASTRA HB1.6 CDTI 136 hp ASTRA SEDAN :carwash:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 22, 2009, 21:31:33 »
Atiker'den memnun olan çok kişi var ama o ses meselesini de duymuştum.. Arabanız çok yeni. Ben olsam biraz daha kaliteli bişey taktırırdım.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • aile için efsane
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #8 : Nisan 03, 2009, 22:35:30 »
Atikeri tavsiye ederim.
Şu anda NLP marka lpg sistemleri aynı kalitede daha ucuz 700 tl araştırın ben 2003 civic es otomatik aracıma taktırıyorum. iş yerinde ben 3. kişiyim 2000 astra,1999 proton a takıldı. 2001 megane rxt haftaya montaja randevu aldı....
EFSANELER HİÇBİR ZAMAN ÖLMEZ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • aile için efsane
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #9 : Nisan 04, 2009, 16:57:08 »
NLP LPG kitinin montajı tamam aracımı kullanmaya başladım. İlk izlenimlerim iyi yabancı sesler yok ama aracın ilk çalışması zorlaştı. Zamanla anlarım sorunmu değil mi...
EFSANELER HİÇBİR ZAMAN ÖLMEZ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #10 : Nisan 10, 2009, 03:22:06 »
98 xei atiker sıralı sistem kullanıyorum herhangi bir sıkıntı çok şükür tek sıkıntı az yakıyor diye çok biniyorsun ... kısacası gönül rahatlığı ile biniyorsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #11 : Nisan 10, 2009, 03:26:03 »
enjektör sesi evet var ama bariz rahatsız edici bir durum yok en azından renault megane 1.9 dti sesini duysanız (2001 model) ford cargo kamyondan pek bir farkı yok dersiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '11
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 01, 2009, 00:18:55 »
atiker de fazla ses gelmiyor arkadaşım 2 sene önce brc sıralı taktırmıştı ondan daha fazla ses geliyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 57500
  • Model Yılı: '17
  • 3 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Temmuz 01, 2009, 00:41:26 »
Arkadaşlar bende aracıma Atiker taktırdım.Çok uzun düşünme sürecinden ve karasızlıktan sonra takan ustanın beni ikna etmesiyle kararımı verdim.Eğer enjektörlerde olmasa araca lpg takıldığını kimse anlamaz yani montaj çok güzel oldu.Şu an daha yeni fakat arabamda şeytan kulağına değişik hiçbir ses yok.Bakalım yakıt olayı tatmin edecekmi?Kısaca montaj ve işcilik diyorum.Sonuçta kullanılan teknoloji üç aşağı beş yukarı aynı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "ne alırsan al japondan vazgeçme"
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 10, 2009, 02:08:27 »
babamda 2004 sol sd var. 1.5 yıldır atiker takılı.
şuana kadar bi sorun çıkartmadı.
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #15 : Eylül 01, 2009, 01:39:21 »
öncelikle hayırlı geceler...2006 corolla sol 1.6 sahibiyim.lpg taktırmak istiyorum.acaba atikermi taktırsam yoksa daha pahalı bi markamı taktırsm diye düşünüyorum... yardım ederseniz sevinirim
saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #16 : Eylül 07, 2009, 21:54:14 »
Bu vvti ler lpg ye uyumlumu diye sormuştum 2001 corolla terra 1.6 var ikinci el aldım yaklaşık 4 ay oldu araç  ta konfor serilik rahatlık her şey var ama sorun lpg durumu sanki bayağı bir yakıyor  takılan yere götürdüm ayarladı  ben şimdi nasıl hesaplayabilirim ne kadar yaktığını -selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 57500
  • Model Yılı: '17
  • 3 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Eylül 09, 2009, 01:12:51 »
Serkan Bey deponuzu doldurup km. sıfırlayın.Daha sonra 100 km. yaptıktan sonra veya herhangi bir km'de depoyu yeniden doldurun.Aldığınız lpg tutarını yapmış olduğunuz km. bölünce aracınızın ne kadar yaktığını hesaplayabilirsiniz.Daha düzgün hesaplamalar için hep aynı yerden lpg almaya çalışın.Ben hep Aygaz kullanıyorum.Ve çok mennnunum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Eylül 10, 2009, 16:36:08 »
selam  bende 97 (xli )aracıma sıralı sistem atiker taktırdım henuz 1000 km oldu herhangi bi sıkıntım yok önemli olan montajın kalıteli olması su anda kmde 160 tl yakıyor ama servis bunun dahada düşeceğini söylüyor görecez artık...