Gönderen Konu: avensis uğultu  (Okunma sayısı 2078 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 138000
  • Model Yılı: '10
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
avensis uğultu
« : Aralık 22, 2017, 16:35:29 »
selam arkadaşlar. (2010 1.6 avensis)
araçta 3 ve 4. viteslerde duyuyorum özellikle bir uğultu geliyor.Yalnız gaza basınca geliyor gazdan ayağımı çekince gelmiyor.sanki ısınınca yapıyor gibi.Neredendir.Şanzıman mı yoksa baskı balata yapabilirmi.Araç 128500 kmde.3 ay önce aldım.Öncesini bilmiyorum.

Toyota Club Türkiye

avensis uğultu
« : Aralık 22, 2017, 16:35:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
Ynt: avensis uğultu
« Yanıtla #1 : Aralık 22, 2017, 19:05:35 »
Forumdaki teknik arkadaşlar daha net bilgi verecektir. Ancak bu şikayet bana şanzıman problemi dedi. Çok geç kalmadan baktırın derim.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 22, 2017, 22:09:27 »
Ayna mahruti'den geliyor ses. Kronik toyota sorunu. Servisler yaparız ama garanti vermeyiz diyorlar. Çunku yaptik ama daha sonra ses yine geliyor diyorlar ve 5000 Tl civarinda maliyeti var diyorlar. Böyle kullanacaksıniz. İleride dahada srtacak ses.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '09
  • 7 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 23, 2017, 12:11:12 »
selam arkadaşlar. (2010 1.6 avensis)
araçta 3 ve 4. viteslerde duyuyorum özellikle bir uğultu geliyor.Yalnız gaza basınca geliyor gazdan ayağımı çekince gelmiyor.sanki ısınınca yapıyor gibi.Neredendir.Şanzıman mı yoksa baskı balata yapabilirmi.Araç 128500 kmde.3 ay önce aldım.Öncesini bilmiyorum.

Prizdirek rulmanına benziyor. Benim 250.000 deki corollamda son 5000 km içersinde başlayıp tavan yapmıştı. Bende 1.2. viteste uğultu neredeyse duyulmayacak kadar az çıkarken 4. ve özellikle 5. viteste zirve yapıyor ve yolcular rahatsız oluyordu.
Sadece viteste gaz verirken ses yapıyordu. Boşta ve viteste gaz vermeden giderken ses yoktu.
Teşhisi ustam koydu. Daha doğrusu sesin şanzımandan geldiği teşhisini koydu. Şanzımanı söktü (200tl) başka araba buldum onunla ist/topkapıdaki şanzımancıya götürdüm orada şanzımanı açtılar(250 tl) bozuk rulmanları verdiler aynı yerdeki sanayide
rulmacıdan 2 rulman aldım(110tl) değişti filan.  Şanzıamn takıldı aracı çalıştırdım veeee bingoo ses yoktu artık.

Geçen kış olmuştu bu olay. Şanzımancı belli kmleri görmüş toyotaların kronik prizdirek rulmanı sorunu oluştuğunu değiştiğini de söylemişti. Sizin araç 130 binde ise Prizdirek rulmanı bozulması için biraz erken gibi fakat sadece km ye bakmıyor bu işler bazen.
Bir diğer ihtimalde dişli bozulması demişlerdi. Araştırdım bu çok çok zor bir ihtimal. Genellikle sesi yapanlar bozulan rulmanlar oluyor. ( ya bozuluyor ya da belli saat çalışma ömürlerini tamamlıyorlar)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 290000
  • Model Yılı: '04
  • 21 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 23, 2017, 13:49:19 »
2004 avensis otomatik aracımın aynı sıkıntısı var. 40kmh hızla giderken oluyor.
İSRA-37