Bugün başlıkta aynen belirttiğim şekilde haber gözüme çarptı. Hemen bu işin kolay olmayacağını düşündüm. Malum ülkemizde mağduriyetleri çözmek zor. Haberin altında kaza sonra değer kaybıyla ilgili bir kullanıcı yorum yapmış. Sanırım işimize yarayabilir. Okumakta fayda var.
"Sigorta şirketinden değer kaybı talebinde bulundum, sigorta şirketi talebime olumlu yanıt vermeyince, avukat arkadaşa vekalet verdim ve bilirkişi ücreti ile beraber 6. 0000 TL olan hasar kaydı, (yetkili servisler hasarı şişirirler.) 1320 TL olarak alınacak, buna faizler falan da dahil olunca tutar 1600 TL'ye yakın çıkıyor. Değer kaybında dikkat edilecek husus, kaza anında aracın sahibi kim ise o talepte bulunabiliyor, aracın daha önce tramerinde kaza olmamış olması gerekiyor, bir de aracın el değiştirmemiş olması lazım, en önemlisi de 2 yıllık zamanaşımına dikkat etmek gerekiyor. Şayet kazanın üzerinden 4 yıl geçmiş ve sizden önce tramerinde hasar kaydı var ise, bu durumda değer kaybı talebinde bulunsanız bile talebiniz ret edilir dava açsanız davanız ret olunur, sigorta avukatlarına çatır çatır vekalet ücreti ödemek zorunda kalabilirsiniz. Velhasıl kelam; araştırmadan ooo değer kaybı alınabiliyormuş diyerek balıklama olaya atlamayın."
Kaynak :https://www.memurlar.net/haber/716062/otonuzun-deger-kaybini-sigortadan-geri-alabilirsiniz.html