Gönderen Konu: Yol bilgisayarı ve Ortalama yakıt  (Okunma sayısı 1816 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '06
  • 2 kere teşekkür etti
Yol bilgisayarı ve Ortalama yakıt
« : Aralık 19, 2017, 23:18:14 »
İyi geceler.

İkinci el 2006 Corolla HB Terra 1.4 D satın aldım. Aküsü zayıftı ve değiştirdim, Akü değişmeden önce yol bilgisayarında ortalama ve anlık yakıt normal iken aküyü değiştirdikten sonra bir şeyler oldu Gaza ne kadar basarsan Anlık o kadar düşük oluyor. Normalde 5. viteste arabaya dokunmayıp saldığımda anlık 0 gösterirken şimdi 35 litre gösteriyor. yani tamamen terse döndü. Şu an Ortalama yakıt tüketimi 17-18  litre gösteriyor. daha önce başına gelen birileri var mı ? varsa yardımcı olabilirler mi ?
Teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

Yol bilgisayarı ve Ortalama yakıt
« : Aralık 19, 2017, 23:18:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '14
  • 65 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Ynt: Yol bilgisayarı ve Ortalama yakıt
« Yanıtla #1 : Aralık 20, 2017, 10:06:16 »
İyi geceler.

İkinci el 2006 Corolla HB Terra 1.4 D satın aldım. Aküsü zayıftı ve değiştirdim, Akü değişmeden önce yol bilgisayarında ortalama ve anlık yakıt normal iken aküyü değiştirdikten sonra bir şeyler oldu Gaza ne kadar basarsan Anlık o kadar düşük oluyor. Normalde 5. viteste arabaya dokunmayıp saldığımda anlık 0 gösterirken şimdi 35 litre gösteriyor. yani tamamen terse döndü. Şu an Ortalama yakıt tüketimi 17-18  litre gösteriyor. daha önce başına gelen birileri var mı ? varsa yardımcı olabilirler mi ?
Teşekkürler.
aracın ayarlarında litre/km ve km/litre şekilde bir ayarlama/seçim ekranı mevcut ise sizinki terse dönmüş olabilir. litre/km olarak değiştirin düzelir.
2013 - 2018 AURİS
2018 - ??? VW PASSAT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 20, 2017, 10:11:13 »
Mustafa beyin dediği gibi sizin sadece ayar bozulmuş ses açma tuşu değil sag tarafından radyo ayar düğmesinin üzerine basarak km/litre menüsüne gelebilirsiniz . Bunu ayarladıktan sonra bütün sayaçlarını trip tuşuna basılı tutarak sıfırlayıp . Normal değerlerinize görmeye devam edersiniz .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 180000
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Aralık 20, 2017, 20:03:14 »
İlk fırsatta deneyip haber vereceğim.