Gönderen Konu: kendinize güveniniz tam olabilir, ama başkalarına güveniyormusunuz?  (Okunma sayısı 2416 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
dün akşam saatlerinde, eskişehir yolunun en kalabalık saatlerinde ancak yol hala hızla akarken arabanın içinde 5 kişi bilkente doğru gidiyordum, sol şeritten -şeridin gerektirdiği hız olan- 120km/h hızla seyrediyordum, birden önümdeki frene bastı, orta şerit boştu, o şeride kaçtım ve o da ne !! amcanın biri, elinde evrak çantası gibi birşey, yolun ortasında salına salına yürüyor !! o anki korkumu size anlatamam, kalp atışlarımın hızlanışı, adrenalin vs..orta yaşlı bir amca yürüyor yahu, eskişehir yolunda yürüyor, tam olarak da atonun önünde..frene bastım var gücümle ama durmam imkansız, sağ şeritte araba var, sol şeritte araba var ortada kaldım ve amca öyle duruyor önümde, yürümeyi de kesti durdu ve bana bakmaya başladı, tahmin ediyorum intihar ediyordu, yoksa hiç bir mantık yaptığı hareketi açıklamıyor, sağ aynamı sağımdaki arabaya değdircek kadar yanaştım sağıma, ve sol aynam adamın pardesüsüne çarptı, yanımdaki arabaya değmesem adama çarpcaktım, ve adamın umrunda değil, öyle duruyordu yolda ! ! ! lütfen arkadaşlar, dikkat edelim trafiğe önümüze arkamıza sağımıza solumuza gelene gidene..çoook dikkat edelim, bu gibi gerizekalılar hayatınızın sönmesine neden olabilir, hala korku var üzerimde, anlatırken bile hatırladım yine o anı, bildik bir korku hissi vardır, göğsünüz sıkışır, kalp atışlarınız rahatsızlık verir, eliniz titrer vs..çok kötü bir anıydı...
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
büyük geçmiş olsun türkaycım
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • cibili cibili şak şak şak...
  • Kilometre: 102110
  • Model Yılı: '00
  • 41 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
Geçmiş olsun Türkay.
Değdiğin diğer araçla sorun yaşamadın inşallah.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
yaşamadım ferdi abi, zaten o da gördü amcayı, kaçabildiği kadar kaçtı sağa ama onun da sağında belediye otobüsü vardı... zaten çizik vs yok, sadece aynamı değdirdim o araca
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 41 kere teşekkür etti
Valla ucuz atlatmışsın tekrar geçmiş olsun...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
ucuz atlattım da içimdeki bir cani adama tam ortalayıp vurmam gerektiğini, sonra aynadan onun taklalar atışını seyretmem gerektiğini söyledi, çok kızdım adama, yol müsait olsa durup güzel bir tokat atmak istiyordum ( dövme yanlısı değilim tokat daha güzel, aşağılayıcı, hakaret gibi)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Çok geçmiş olsun Türkay, benzer bir durumu ben de yaşamıştım, ne hissettiğini çok iyi biliyorum.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
Büyük geçmiş olsun Türkay, malesef böyle şeylerle karşılaşabiliyoruz trafikte...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 41 kere teşekkür etti
Belkide senin arkandan gelen başka bir araç bu dediklerini yapmıştır... :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
ucuz atlattım da içimdeki bir cani adama tam ortalayıp vurmam gerektiğini, sonra aynadan onun taklalar atışını seyretmem gerektiğini söyledi, çok kızdım adama, yol müsait olsa durup güzel bir tokat atmak istiyordum ( dövme yanlısı değilim tokat daha güzel, aşağılayıcı, hakaret gibi)

- Alkis versek
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
Gecmis olsun bu arada. Tehlikeli bir durummus
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
Türkay büyük geçmiş olsun aynı şeyi ben çevre yolunda yaşamıştım karanlıkta göremedim son anda fark ettim ama yapacak bişeyim yoktu kesin çarptım dedim ama Allahtan tam yanından geçerken durdu ve bişey olmadan atlattım o zaman dediğim tek şey bende 120 civarında gidiyordum niye bu kadar hızlı gidiyorum ki dedim kendi kendime bu gibi durumlarda hızın çok önemi var yavaş gidebilirdin diye düşünüyorum 120 eskişehir yolunda çok gibi geldi bana
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
- Alkis versek
o da olur niye olmasın :) ama tokat daha etkili bence, aşağılayıcı bir hareket, bence adamın hareketi - alkıştan daha büyük bir ceza hakediyor, mesela uzaklaştırma, hatta direk ban!
Türkay büyük geçmiş olsun aynı şeyi ben çevre yolunda yaşamıştım karanlıkta göremedim son anda fark ettim ama yapacak bişeyim yoktu kesin çarptım dedim ama Allahtan tam yanından geçerken durdu ve bişey olmadan atlattım o zaman dediğim tek şey bende 120 civarında gidiyordum niye bu kadar hızlı gidiyorum ki dedim kendi kendime bu gibi durumlarda hızın çok önemi var yavaş gidebilirdin diye düşünüyorum 120 eskişehir yolunda çok gibi geldi bana
ali abi haklısın 120km/h fazla bir hız ama eskişehir yolunu da biliyorsun, ben 120 ile sol şeridin aktığı hızda gidiyorum, sağımdan A marka araba 140 ile makasa giriyor onun arkasından gaza gelmiş B marka bir araba 160 ile onu geçmeye çalışıyor.. ben bazen yolun o şekilde akması gerektiğine inanıyorum, yani zaten kalabalık bir yol, yavaş gidildiği zaman bir noktadan sonra ilk kırmızı ışıkta vs yavaşça arkadaki trafik birikcek, daha da yavaşlıcak en sonunda tıkancak, trafik akıyorsa o hızda ayak uydurulması gerektiğine inanan biriyim, 120 ile akan trafiği 90 ile giderek yavaşlatmam ben, yavaşlatana da kızarım (kontrol yapan bir polis bile olsa bu yavaşlatan )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Türkay çok çok geçmiş olsun sevgili kardeşim.Bir daha başına böyle bir şey gelmez inşallah.Gördüklerinini gerçek olduğuna eminsin değilmi.Yani amacanın!Şimdi gitmiş oldugun hız burada yazmayacağımız dereced yüksek bir hız.Ama Eskişehir yolunda o saatte maalesef gitmek zorunda kaldığımız bir hız.Ve yine o saatte toplu taşım araçlarının yoğun olduğu bir an.Ben o yolu gece geç saatler dışında kullanmıyorum.Kuzeni Sincan'a bırakacağım zaman kullanıyorum ama ODTÜ nün ordan hemen Aşti bulvarına geçiş yapıyorum.Boş ve yoğrun olmayan bir yol.Sağdan tin tin 80 km/h ile rahat rahat gidiyorum.
  Türkay abin sayılırım,kabul edersen eğer.Sana şunu hatırlatmayıda kendime görev bilirim.Eskişehir yolu eskiden iki şeritli bir yoldu.5 şerti olduktan sonra ben ne kazalar ne cesetler gördüm biliyormusun.Hep eski-yeni spor arabalar,hep gençler vardı direksiyon başında.Dumanı üstünde orta refüje çarpıp takla atan Astra görmüştüm.Olay yerine vardığım da ölen gençleri yeni çıkarıyorlardı,üstüne gazete örtülenler....
  Bu olaydan kendine bir ders çıkar,gazına öyle bas...HİÇ BİR ŞEY HAYATTAN DAHA DEĞERLİ DEĞİRLİDİR..
 Bir daha böyle bir şeyi hiç birimiz yaşamamamız dileği ile sağlıcakla kal kardeşim..
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
 :alkis: 120 km/h yerine 90 km/h ile gitsek kaç dk. kaybederiz? öbür tütlü 120 ile kaza yapsak neler kaybederiz? üstelik bide yaya ya çarpsak işin öbür tarafı da var Türkay sana değil kendime diyorum yanlış anlama bende genelde hızlı kullanırım kendimi böyle frenliyorum
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
özcan abim ben senin abiliğini kabul ederim sen benim kardeşliğimi kabul etmişsin ben nasıl reddedebilirim.. eskişehir yolu hakkında duyduklarım gerçekten hep senin de anlattığın gibi abi, okula girmek için stiker almamız lazım, o stiker için de bir oryantasyon programı var, o programda bize gösterilen kazalar, ölen bilkentliler vs gerçekten çok kötüydü..gördüklerime eminim abi, sağa aldım ve o an " bu ne lan" diye bağırdığımı hatırlıyorum, kornaya basmadım adam ürküp saçma sapan bir hareket yapmasın diye, orda 90la da gitsem 50 ile de gitsem o adamın yaptığı saçmalığı hayatım boyunca unutamam..trafiğin en yoğun olduğu ve en hızlı aktığı saatler..benim kısmımı atlatsa yani bilkente gidiş yönünü geçse daha bir de karşı taraf var..geçti mi acaba, nasıl geçti, neydi amacı..inşallah hiç kimse yaşamaz abi böyle bir olayı, 3-4 saniye içinde geçtim adamın yanından, yani farketme ve geçme sürem 3 saniye falandı ama çok daha uzun hatırlıyorum, yürüyüşü, dönüp bakışı, aklımdan geçenler, bu tarz olaylardan sonra hep şaşırırım zaten, o küçücük zaman içinde neler düşünmüşüm, aklımdan neler geçmiş..geçmiş olsun bu da bana ders olsun dicem de zaten dikkatli gittiğimi düşünüyorum

:alkis: 120 km/h yerine 90 km/h ile gitsek kaç dk. kaybederiz? öbür tütlü 120 ile kaza yapsak neler kaybederiz? üstelik bide yaya ya çarpsak işin öbür tarafı da var Türkay sana değil kendime diyorum yanlış anlama bende genelde hızlı kullanırım kendimi böyle frenliyorum
ali abi ben aslında izmirde çok hızlı kullanıyorum, burda sanki misafirmişim gibi geliyor, böyle 35 plaka aracımla hızlı gidince sıkıştırma falan gibi olaylar yaşıyorum ankarada, ne düşünüyorlar artık bilemicem ama burda böyle misafirim de misafirliğimi biliyorum diyelim, izmire gidince birden evimde hissediyorum sanki her karışını ezbere biliyorum gibi bi his oluşuyor, hızlı gidiyorum, ama yine abartmadan tabii ki...bir şekilde frenlemek şart ama burdan bir sıkıntımı paylaşayım, arabadaki insanlar ay dur yavaş şeklinde karışınca, bağırınca vs sinirleniyorum geriliyorum daha çok hızlı gidiyorum, aracınıza bu şekilde bağıran insanları almayın, karışan insanları vs, benim için en büyük tehlike o!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • Araç: Yaris
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Büyük geçmiş olsun türkayım
Yeni farkettim konuyu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
  Türkay o zaman ben sana başka bir şey diyeceğim.Hatta konu başlığını değiştirip söyleyeceğim.
          KENDİNİZ DİKKATLİ OLABİLİRSİNİZ,YA KARŞINIZDA Kİ?
İşte esas mesele burda başlıyor.Cepa-Bilkent köprüsü arasındaki inişte,süratli bir Marea önü bomboş yolda durduk yere spin atmaya dönmeye başladı.Bir sol şeritteki refüje birde sağ şerite gitti geldi ve zor durdu araç.Şimdi sen bu araca çok yakın ve hızlı olsaydın eğer,nasıl kurtaracaktın.Mümkün değil kurtaramazdın.Çünkü kotrollü bir yoldan çıkış değildi.Marea şeritler arasında gel-git yapıp durdu.Allah'tan arkasından gelenler yavaştı ve aracın durmasını bekledi,Duramasaydılar zincirleme kaza olacaktı.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
çeşmede başıma geldi abi o olay, albeanın biri sağımdan geçti beni, çok da sert bir viraja giriyorduk, beni geçtiği an viraja girdik, viraja girer girmez spin attı, kayarak orta refüje çarptı, ben öyle izledim onu, biraz daha hızlı gitseydim bana çarpıyordu..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • Araç: Yaris
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
  KENDİNİZ DİKKATLİ OLABİLİRSİNİZ,YA KARŞINIZDA Kİ?
Özcan bey bu söze katılıyorum ve dikkat diyorum
http://www.samanyoluhaber.com/haber-125116.html
birde bu linkteki kazayı inceleyin dolmuş sakin sakin iniyor adam öbür şeritten gelip duvara ansızın sıkıştırıyor.