Geçen haftalarda malumunuz,ki haberleri yeni yeni internete düşmeye başladı,C-HR araçlar geri çağrıldı.Yazılımın acilen güncellenmesi gerekiyormuş,fren sisteminde hata varmış.
C-HR aracımı, 2016 aralıkta,ilk çıktığı zaman almıştım.O zaman istediğim renk,paket,model aracı bulmuş ama navigasyonu olanını bulamamıştık.ki ufak bir kutu takılması gereken.normalde sonradan taktırma işine pek sıcak bakmadığım gibi,tavsiye de etmem.Alınacağında kesinlikle her şeyi olan modeli tercih etmekten yanayım.
Geri çağrım için beni aramalarının ardından servis ile irtibata geçtim.2 saate biteceğini ve yoğunluk olmadığını belirtmeleri üzerine navigasyon montajını da yaptırtmak istediğimi söyledim.
Araç saat 9'da servise alındı,C-HR için bu ikinci yazılımdı listeden gördüğüm kadarıyla,bu işin kolay kısmıydı.Velhasıl,zor olan navigasyon montajı ve sonrasında çalıştırma kısmı oldu servis açısından.
Montaj üç,dört saat sürüyor.bu sürenin epey kısalacağını düşünüyorum çünkü şansa ilk defa bir C-HR'ye navigasyon montajı yapılacaktı.Toyota Tech'de uzun süren resim incelemeleri,farklı şehirlere,ustalara telefon görüşmeleri sonucunda montaj tamamlandı.
Bu işlem sırasında en şaşırtan kısımlardan birisi, C-HR içinde beyinden gelen kablonun direkt olarak navigasyon kutusunda ve haliyle ekrana takılması gerektiğiydi.Navigasyon ambalajından çıkan ve normalde Corolla vb diğer araçlarda kullanılan iki kablo boşa çıkıyor bir başka deyişle.İkinci kısım ise navigasyon haritayı hiç göstermedi.Sonradan sinyal alacaktır,Tech sayfasında yazdığı üzere belki 200km geçmesi lazımdır diye bekledik,baktık hala yok kablonun yerini değiştirelim dediler,ki sisteme gelen elektriği kesip,geri vermemiz ile harita çalıştı.bilgi işlemcilerin kulağı çınlasın.
Henüz çözemediğimiz bir husus ise,kullanıcı portalında talep kodunu hala girememiş,200km uyarısını görmeye devam ediyor oluşumuz