Gönderen Konu: Corolla titreşim sorunu  (Okunma sayısı 2828 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 850
  • Model Yılı: '20
  • 4 kere teşekkür etti
  • 57 kere teşekkür edildi
Corolla titreşim sorunu
« : Aralık 14, 2017, 10:40:55 »
Yaz sonuna doğru 2013 model aracımın fabrika lastiklerini değiştirdim. Üzerindeki turanza lastikler ki sert bir lastiktir yerine yine bridgestone t001 lastik aldım. Sorunum şu ki sıcak asfaltta araçta genel bir vibrasyon oluşuyor.  2 defa rot balans yaptırdım.  Ama sonuç aynı. Dedim belki gittiğim yol asfalt kalitesi bozuk ancak başka marka araçlarda hic böyle olmuyor. Corolla'nın süspansiyon sert ancak bu vibrasyon canımı sıkıyor.  Rulman veya lastikten kaynaklanabilir mi?

Toyota Club Türkiye

Corolla titreşim sorunu
« : Aralık 14, 2017, 10:40:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '09
  • 82 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla titreşim sorunu
« Yanıtla #1 : Aralık 14, 2017, 11:22:03 »
Rulmandan olsa genelde uğultu yapar araç. Sorun sadece titreme değilde yolda giderken arabanın sürekli sekmesi şeklinde ise sorun büyük olasılıkla lastiklerdedir.
2007 Model Avensis 1.6 Elegant
1998 Model Corolla 1.6 Special GLİ
1998 Model Corolla 1.6 XEİ
2009 Model 1.6 E14 Corolla Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 14, 2017, 11:54:55 »
benzer konu işlendi daha önce,ön düzen aletlerinin kalibrasyonu önemli herkes başarılı olamıyor,galiba afyonun çay ilçesine gidip oradaki usta ile sorununu çözenler oldu.vibrasyon balans,ön düzen ayarı ve lastiklerden olur,ön düzen aks,,rot,rotil in sağlam olduğunu kabul ediyoruz.başkaca lastikler kalıyor,çapraz değişim yaptırıp bir de öyle deneyin,kaç km de vibrasyon yapıyor,son bir şey,lastikler üzerinde takılı iken tekrar balans ayarı yaptırın.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Aralık 14, 2017, 13:12:04 »
Iki defa birisi izmir 2. Sanayi diğeri 6. Sanayideki bridgeston bayilerinde yaptırdım işlemi. Gordugum kadar makineleri en son modeldi. Başka bir sorun için toyota serviste test sürüşü yaparken formen rulman arızalı sanırım gibi bişey demişti titreşim için. Titreşim derken direksiyonda falan değil ayağım konsola değdiğinde hissediyorum titreşimi.  Ayrica 120 km civari  daha net hissediliyor. 140 km de hissedilmiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 14, 2017, 14:08:55 »
aracınızın bu kadar az km de rulman arızası vermesi zor.eğer rulman ise değişmesi gerek,direksiyonda titreşim yok denilince farklı yerde aramak fikri doğuyor.bridgestone bayilerinde lazerli ön düzen tarama oluyor.ben de bu ara ankara da gördüm,acaba alt kısımda taban döşemesine temas var o rezonans mı yaptırıyor? rulmanlara baktırın eğer sorun yoksa çok önemli bir sorun olduğunu düşünmüyorum.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '10
  • 160 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 14, 2017, 15:28:36 »
Anladığım kadarıyla lastiklerden veya balans ayarından kaynaklanıyor. Araç üzerinde balans ayarı yaptırmanızı tavsiye ederim. Aracın tekerleri teker teker kaldırılıp veya araç lifte alınıp makineyle ölçüm yapılıyor, yürüyen aksamdaki balans bozuklukları da hesaba katıldığı için daha sağlıklı ayar yapılıyor. Bir ihtimal de lastiklerin iç yapısı deforme olduğu için kabini titretiyor olabilir. Sıfır ürün olsa da taşınma, saklama işlemleri esnasında zarar görmüş olabilirler.
1984 Kadett D 1.3 Gls 211.000 Km
2010 Astra HB 1.3 CDTI 118.000 Km

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 14, 2017, 15:37:43 »
Vites boşta iken rölantide titreşim mevcutmu ?
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Aralık 14, 2017, 20:02:43 »
Boştayken birşey yok. Tam his şu sanki lastikler zımpara ve yere sürtüyorsun. Bu olay birazda süspansiyon ve ses yalıtım olayı gibide geliyor bana. Bazen diyorum çok dinleme arabayı takılma birşeylere sür sadece ama takıntı var sanırım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 15, 2017, 11:45:20 »
arabada alaşım jant varsa bazen jantta yamukluk oluyor, en iyisi Yasinin dediği gibi tekerler arabanın üzerindeyken yapılan balans ayarı böylece hem bilyalar hemde jantlarda kontrol edilmiş olur.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '09
  • 82 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 15, 2017, 14:30:04 »
Boştayken birşey yok. Tam his şu sanki lastikler zımpara ve yere sürtüyorsun. Bu olay birazda süspansiyon ve ses yalıtım olayı gibide geliyor bana. Bazen diyorum çok dinleme arabayı takılma birşeylere sür sadece ama takıntı var sanırım

Tekerler sanki bir tur attığında yada özellikle bir yöne direksiyon çevrildiğinde sanki zımpara yapıyormuş gibi çıkan sürtme sesi rulman kaynaklı olabilir. Benimde başıma gelmişti. Evet çok az da olsa titreşim yapar ama özellikle ses uğultu şeklinde olur. Bu uğultu, sürtme sesi şeklinde de duyulabilir. Bunun teşhisinin koyulması çok basit. Herhangi bir yetkili bir servis yada iyi bir rot balans ayarı yapan usta bulun, sorunu anlatın. Rulman/tekerlek bilyesinin kontrol edilmesini isteyin. Oldukça basit ve kolay bir işlem, ayrıca çok fazla zaman almıyor. Aracın tekerlerini hiç çıkarmadan direk takılı iken test edebilirler.
2007 Model Avensis 1.6 Elegant
1998 Model Corolla 1.6 Special GLİ
1998 Model Corolla 1.6 XEİ
2009 Model 1.6 E14 Corolla Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mayıs 04, 2020, 02:01:22 »
Sorun çözüldü mü acaba. Aynı sorunu yaşıyorum...