Gönderen Konu: Toyota Corolla Kısa ve Uzun Farlara 6500K LED Uygulaması - Video'lu  (Okunma sayısı 2976 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Emre A. Bayar
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 41000
  • Model Yılı: '15
  • 330 kere teşekkür edildi
Merhabalar,

Bu videom da Corolla aracımın kısa ve uzun ampullerini 6500K LED ampullerle değişimini yaparak yeni bir görünüme kavuşturdum ve yapmak isteyen arkadaşlara nasıl yapacaklarına dair ışık tutması niyetiyle paylaşmak istedim.

LED'ler eskisine kıyasla daha iyi görünüm ve görüş sağlamıştır.
LED'ler şimşek etkilidir.

Kullandığım ürüne ait link:   https://www.aliexpress.com/item/12V-Car-Headlight-H4-LED-H7-H1-H3-H11-H13-HB1-HB2-HB3-HB4-HB5-9003/32831656865.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.c1ZsZv

Uygulamaya Ait Video: 

Saygılarımla, iyi seyirler.
Emre

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '23
  • 2 kere teşekkür edildi
Güzel olmuş eline sağlık. Herhangi bir direnç vs yapmaya gerek yok sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
Elinize sağlık. Güzel olmuş. Ancak sanki biraz yüksek olmuş gibi geldi. Karşıdan ne tür tepkiler aldığınızı da yazarsanız iyi olur.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Emre A. Bayar
Güzel olmuş eline sağlık. Herhangi bir direnç vs yapmaya gerek yok sanırım.

Evet direnç vs gerekli değil. Corollanin iç iciklarida diş isiklarida (sinyal haric) led değişiminde direnç vs bağlamak gerekmiyor.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 10, 2017, 18:31:27
Elinize sağlık. Güzel olmuş. Ancak sanki biraz yüksek olmuş gibi geldi. Karşıdan ne tür tepkiler aldığınızı da yazarsanız iyi olur.

Biraz kameraylada alakalı ama normalde bakınca ışık yoğunluğunun biraz fazla olduğu 20 30 metreden anlaşılıyor (yakından pek anlaşılmıyor) ama göz alıcı bir durum yok gibi olsada gerçek testi başka bir araç içinden gözlemlemek daha doğru olur.

Duruma göre sonucları iletirim
Emre

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
@Emre Bey (37369)  1.33 life aracım var geri görüş kamerasını plakalık lambasına bağlı bu yüzden bir plakalık lambası yanmıyormuş gibi gözüküyor onun yerini nasıl değiştiririm ve navitech multimedya sistemim geri görüş kamerası çok büyük küçük daha kibar kamera alsam uyum sağlar mı nasıl bağlayabilirim bu konuda bana yardım ederseniz sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 2500
  • Model Yılı: '14
  • 2 kere teşekkür etti
emre bey aracım 2014 1.33life soket tipi hangisi acaba

Mesaj Birleştirildi: Şubat 02, 2018, 17:11:11
kısa ve uzun farlar için farklı soket tiplerinden almam gerekiyor. soket tiplerini rica etsem yazarsanız bende uygulamak isterim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Emre A. Bayar
@Emre Bey (37369)  1.33 life aracım var geri görüş kamerasını plakalık lambasına bağlı bu yüzden bir plakalık lambası yanmıyormuş gibi gözüküyor onun yerini nasıl değiştiririm ve navitech multimedya sistemim geri görüş kamerası çok büyük küçük daha kibar kamera alsam uyum sağlar mı nasıl bağlayabilirim bu konuda bana yardım ederseniz sevinirim.

Benim videolarım arasında geri görüş kamera montajı mevcut.

Sadece siz mevcut kamerayı söküp  benim kullandığım tarzda bir ürün kullanıp bağlantısını yapacaksınız .

Öne kadar kablo çekmeniz gerekmez çünkü bu kameralar sonra video uzatma kablosuyla on tarafa hattı çekiliyor ve siz yeni kameranın video portunu buna bağlayıp geri vitestende (önceki kameraya bakarak) enerjisini alırsanız olacaktır.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 07, 2018, 20:19:33
emre bey aracım 2014 1.33life soket tipi hangisi acaba

Mesaj Birleştirildi: Şubat 02, 2018, 17:11:11
kısa ve uzun farlar için farklı soket tiplerinden almam gerekiyor. soket tiplerini rica etsem yazarsanız bende uygulamak isterim

Araçlarımız aynı ve ampul tipide aynıdır.
Yani kısalar için h11 olanı uzunlar için ise hb3 olanı sipariş etmeniz yeterlidir.
Emre

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 50000
  • Model Yılı: '13
  • 10 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
bildiğim kadarıyla led ampullerin watt değeri düşüktür oldukça tasarruflu, mesela normalde kısa farlarımız 55w lık iki tanesi 110 w yapar, 9 amperden biraz fazla da akım çeker. Peki led ampullerin güç değerleri nedir? bize gece yolculuklarında tasarruf sağlar mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Emre A. Bayar
bildiğim kadarıyla led ampullerin watt değeri düşüktür oldukça tasarruflu, mesela normalde kısa farlarımız 55w lık iki tanesi 110 w yapar, 9 amperden biraz fazla da akım çeker. Peki led ampullerin güç değerleri nedir? bize gece yolculuklarında tasarruf sağlar mı?

Evet dediginiz gibi ledler halojen ampullere gore daha verimliler

Satıcının beyan ettiği değer üzerinden konuşursak; her led ampul 36w imiş ve toplamda 72w lik bir tüketim gerçekleşiyor ki burdan hesaplarsak toplamda 6a çekiyor.

Halojen yerine led urun kullanırsak ~3a tasaruf sağlıyor (+halojenlere göre daha iyi aydınlatma sagliyor)
Emre