Gönderen Konu: Araba Çalışmıyor.  (Okunma sayısı 2367 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
Araba Çalışmıyor.
« : Aralık 07, 2017, 21:05:27 »
2011 Avensis elegant extra araç sahibiyim. Sabah aracıma binip, start butonuna bastığımda marş motoru basmadı, tık tık ses geldi, göstergede el freni kullanılamaz uyarısı belirdi. Daha sonra aracı çalıştırmak istediğimde hiç bir tepki alamadım. Toyota Yol yardımını aradım ve akü yü değiştirdiler, araba çalıştı. Ekip gittikten sonra arka iç aydınlatma lambasının açık kaldığını ve akünün bu yüzden bittiğini anladım. Ertesi sabah arabayı çalıştırmak istediğimde yine aynı sorunla karşılaştım. Araç çalışmadı, el freni kullanılamaz uyarısı çıktı. Öğleden sonra aracı çalıştırmak istediğimde 2-3 saniye zorlandıktan sonra araç biraz öksürtülüde olsa çalıştı. 5 dakika kadar aracı çalıştırdım sonra stop ettim. Bir daha çalıştırdığımda hemen çalıştı. Aracı kontrol ettim açık kalan herhangi bir lambada yoktu, aküde yeni değiştiği halde bir gün sonra niye aynı sorunla karşılaştım. Aküyü takan servis elemanını arayıp sorunu bildirdiğimde ertesi gün çalışmazsa aynı sorunu çıkarırsa çekici ile aracınızı servise çekeriz dedi. Sizce sorun nedir, yardımcı olabilirmisiniz?
Avensis elegant extra 2011 benzin

Toyota Club Türkiye

Araba Çalışmıyor.
« : Aralık 07, 2017, 21:05:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '07
  • 1 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
Ynt: Araba Çalışmıyor.
« Yanıtla #1 : Aralık 07, 2017, 21:21:20 »
Aynı olay golf ile başıma geldi.Marş hiç basmadı.Marşa bastıkça arka arkaya tık tık diye ses geldi.Aküden dediler.Aküyü değiştirdim.2 ay sonra yine aynı.Ölçtüler 11 v. çıktı.Akü şarj olmuyormuş.Şarj dinamosunun konjektörü değişti.
2oo7 CoRollA  CoMFoRT 1.6 124 HP Gümüş Gri
2003 Wolkswagen GoLf 1.6  102 hp HighLiNe Atlantik mAvi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 712 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 07, 2017, 22:23:51 »
yeni aküyü şarj etmediler mi acaba ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #3 : Aralık 07, 2017, 22:40:49 »
Sıfır aküyü takmadan önce şarj mı etmeleri gerekiyordu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 32 kere teşekkür etti
  • 201 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 07, 2017, 22:46:43 »
Sıfır aküyü takmadan önce şarj mı etmeleri gerekiyordu?

Bunu belirleyen Akünün sıfır olmasından ziyade ne zaman üretildiği,rafta ne kadar beklediği gibi faktörlerdir.

Probleminize gelince  ilk sırada Akü veya akünün şarj tutmaması yer alır.Sonra akünün şarj edilememe sorunu ki oda alternatörle alakalı.Konjektör arızasıda olabilir kablajdan da kaynaklanabilir.Buna bakılmalı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #5 : Aralık 07, 2017, 22:57:30 »
Yarın sabahta aynı sorunu yaparsa mecbur servise çektireceğiz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1410 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 08, 2017, 00:58:36 »
Selam,
Aracınız çalıştığı zaman en az yarım saat kadar dolaşın ve ortalama 3000d/dk yada üzeri devirlerde.
Akü yenide olsa sanırım sadece deneme amaçlı çalıştırıyorsunuz o nedenle akü şarj olmuyor.
Yarım saat üstü kullanım sonrasında ertesi gün araç aynı sıkıntıyı yaşatırsa şarj alternatör vs kontrol ettirmeniz gerekir,servis bu işlem için yüklü para talep edecektir diye tahmin ediyorum(parça değişimi vs).
 T27 kasalarda akü şarj problemi ile ilgili bir sıkıntı ile karşılaşmadık.
Kendi düşüncem akü tam şarj olmadan stop ediyorsunuz aracı.Öncelikle araç aküsünü tam şarj edip öyle servisin yolunu tutun.
Geçmiş olsun.
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #7 : Aralık 08, 2017, 08:19:54 »
Bu sabah araba sıkıntısız çalıştı. Dün dediğiniz gibi arabayla 10-15 dakika dolaşmıştım. Gerçi dün arabayı stop ettirdikten sonra el frenini çekmedim viteste bıraktım. (Çalışmadığı gün el freni kullanılamaz uyarısı nedeniyle). Bir iki gün el frenini çekmeden viteste bırakıp deneyeceğim. Daha sonra el freni çekili bırakıp öyle deneyeceğim. Şimdilik sıkıntı yok. Yardımlarınız için teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '12
  • 22 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 08, 2017, 12:03:43 »
2011 modeller de 2012 makyajlı kasalarda oluğu gibi 25-30 dakika içinde araç çalışmaz ise elektriklerin otomatik kesildiğini zannediyorum. Tavan aydınlatmaları denemedim ama aracın içinde müzik dilerken yukarıda bahsettiğim süre sonunda araç kendini kapatıyor.  Farklı bir yerden kaçak olabilir.
Avensis T27 Elegant Ekstra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1410 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 08, 2017, 14:53:54 »
Araç yaklaşık 25 dak. sonra radyo vs aksesuar elektriklerini kesiyor ancak tavan lambalarını kapatmıyor maalesef (eğer tavan lambasını manuel olarak ON pozisyonunda bıraktıysanız)
Tavan lambalarını açık kalma ihtimaline karşı kaliteli PHOTON marka LED lamba ile değiştirmenizi öneriririm ucuz çin mallarını tercih etmeyin ışıklandırma kötü görünüyor.
Anlaşılan aracın derdi kısa kullanım
Geçmiş olsun.
Not : Akü eskimeye/şarjsız kalmaya başladığında motorda rolanti devir oynamaları oluyor ek bilgi olarak vermiş olalalım.
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 08, 2017, 16:36:47 »
Aydınlatmanın açık kalması ile akü de eskimiş ise marş basmayabiliyor. Bunun yanında benim başıma da ilginç bir olay geldi. Araçta takılı olan multimedya sisteminde müzkler için flash disk vardı. Bu flash fazla elektrik çekiyormuş. Aküyü değiştirdikten sonra bir daha flash diski takmadım.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 101000
  • Model Yılı: '08
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 08, 2017, 18:00:29 »
2008 yılında ilk toyotamı corollamı aldığımda araç iki gün yatınca üçüncü gün marş basmıyordu ustaya! gittim aküden dedi değiştik aynısı tekrar ustaya! usta şu değişecek bu değişecek deneme yanılma yoluyla sorunu çözmeye çalıştı teşekkür ederek usta! dan ayrıldım.O şekilde kullanırken memlekete gittim hırdavatçı bir arkadaşın dükkanında otururken sorunu anlattım bagaj lambası açık kalıyordur dedi cep telefonunun kamerasını açıp bagaja koydum ve sorunu buldum.Ustaya kalsa motoru indirirdi.