Gönderen Konu: 2001 corollaya orjinali bozmadan cd çalar montajı  (Okunma sayısı 3799 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
2001 corollaya orjinali bozmadan cd çalar montajı
« : Mart 02, 2009, 08:34:30 »
bugun kendi çabalarım sonucu :wacko: elimde bulunan pionerr cd çaları orjinal kaset çalarını çıkarmadan montajın yollarını aradım,otomuzik sistemi kuran bir arkadaş 10sn içinde hemen çozumu buldu,ikinci bir hat çekerek ayrı bir role sarılarak hem kasetçaları hemde cd çaları kullanabileceğimizi ve yol bilgisayarı monitorunun uzerindeki cd çalar tuşu ile bu cd çaları aktif edebileceğimiz fikrini soyledi,bu sisteminde cd tuşuna bastıgımız zaman kaset çaları devreden çıkarıp cd yi açacak bir unite oluşturacak yani bir diğer deyişle yol bilgisayarı uzerindeki ''cd'' tuşu bizim taktıgımız cd çaların on-off tuşu olacak,anlatıldıgında karışık gozukebilir ama oldukça orjinal olacagını duşunuyorum,kaset çaların altındaki goz çıkartılıp yerine cd çalar montaj edeceğiz uygun çerceve bulmak konusunda kafamızda soru işareti var sadece..

Toyota Club Türkiye

2001 corollaya orjinali bozmadan cd çalar montajı
« : Mart 02, 2009, 08:34:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: 2001 corollaya orjinali bozmadan cd çalar montajı
« Yanıtla #1 : Mart 02, 2009, 10:23:29 »
işte bu! ben bunu istiyordum bunun montajını yapabilecek kim var nereye gittiysem beni anlamadı nasıl yapıyorlar acaba?
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Mart 02, 2009, 12:04:27 »
az once montajı yapacak arkadaşla konuştum yogunluk sebebiyle haftaya montajını yapacaz burada detaylı olarak resimleriyle anlatacam,bende bu konuda yardım istemiştim ama kimseden ses çıkmamıştı en azından kaynak olur duşuncesiyle detaylı olarak anlatacam,bu iş için ayrı bir role oluşturulacak ve tamamıyle orjinalliğin bozulmamasını hedef alacaz arkadaşlar,bu işi izmirde yaptıracam eğer duşunen arkadaş olrsa izmirde uygulama imkanımız olur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 02, 2009, 15:55:48 »
paylaşım süper olur doğrusu ayrıntılı resimler çekerseniz çok seviniriz 2001 vvti kullanıcısı çok ama konuyu fark etmediler sanırım (ENGİNNNNNNNNNNNNN)
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 160000
  • Model Yılı: '07
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 02, 2009, 16:18:19 »
geldim bekir geldim :) böyle bişey güzel olur aslında ama bunun gerçek olduğunu sanmıyorum ikisi birden kısa devre yapacaktır diye düşünüyorum. zaten cd çaları taktıktan sonra kasete de gerek kalmıyor ki. kasetçalar orda boş durcağına ordaki küçük göz kalsın daha çok işe yarar. tek sorunum şu ki kaset çaların yerine sığmadı bi altına taktım biraz aşağıda kaldı. sizde de öyle olacaktır bardaklık kısmını da engelliyor biraz. şimdi onu üste almanın yollarını arıyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 02, 2009, 16:21:57 »
arkadaşın dediği olursa ben zaten o kaset çaları alırım oran iptal olur yani toyotanın orjinalinde bizim kaset çalarların cd olan modeli yok mu? yani alttaki kaset kitini alıp yerine cd çalarını koyacakları bir sistem?
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 02, 2009, 16:27:39 »
yerine koymuyorlar da hemen altına cd changer koyuyorlar üstünde de toyota yazıyor. bizim araçlar satılırken opsiyonel olarak ekletiliyormuş bu cd changerlar. şimdi hala satılıyor fakat 1150 tl :) komple tesisat döşenir o fiyata bekir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 02, 2009, 16:41:39 »
Doğru haklısın Engin çözüm üretmek lazım onun için :)
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Mart 03, 2009, 08:46:10 »

resimde montajı mevcut gayette guzel çalışıyor kısa devre yapamaz çunku konuda yazdım dikkat etmediniz herlade ayrı bir role oluşturuluyor yani çift roleli oluyor muzik sistemine giriş,ezbere konuşup kendinizi baştan olmayacak diye şartlandırmanın alemi yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Mart 03, 2009, 09:01:39 »
alın karamsar arkadaşlar size kullanıcı arkadaşın yorumları bu linke tıklayarak kullanıcının memnuniyetini gorursunuz

http://www.skodam.com/forum_posts.asp?TID=14359

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #10 : Mart 03, 2009, 17:03:04 »
Bir röle ekleyerek sistemi korumaya alıyor. Aslında korumadaki amac anladığıma göre aynı anda ikisinin çalışmamasını sağlamak.
Cd calari taktıktan sonra eskisi aksesuar olarak kalır artik.
Ama orjinallik bozulmamış olur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #11 : Mart 03, 2009, 20:38:11 »

resimde montajı mevcut gayette guzel çalışıyor kısa devre yapamaz çunku konuda yazdım dikkat etmediniz herlade ayrı bir role oluşturuluyor yani çift roleli oluyor muzik sistemine giriş,ezbere konuşup kendinizi baştan olmayacak diye şartlandırmanın alemi yok
bu dediğiniz sistemde cd çaların ses ve kanal geçişleri direksiyondan da kontrol edilebiliyormu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 03, 2009, 20:42:35 »
bu dediğiniz sistemde cd çaların ses ve kanal geçişleri direksiyondan da kontrol edilebiliyormu.

Kesinlikle hayır. Hatta Samet bey yol bilgisayarı üzerindeki cd butonuna basıp da teybin cd çalar modunu geçeceğini söylemiş ama bu sistem üzerinden söylediği şey imkansız gibi görünüyor.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ...Toyota Gibi Adam
  • Kan Grubu: AB-
« Yanıtla #13 : Mart 03, 2009, 22:19:58 »
samet bey göndermiş olduğunuz fotodaki gibi bi projeniz mi var yanlış anlamıyorum değil mi?
Kaptanın İyisi Fırtınalı Havada Belli Olur...ŞA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 03, 2009, 22:40:09 »
samet kardeşim fotodaki araç corolla değil bence bu sistemi corollaya uygulayın sonra karar verelim. ayrıca bu durumda aracın orjinalliği bozulmamış sayılmaz ki sonuçta oraya cd çalar takmışsınız.. sizin sistemin benimkinden tek farkı kasetçaların orda duruyor olması olacak eğer yapabilirseniz. ayrıca cd çalar taktıktan sonra kasetçaları sökmek daha mantıklı neden kalabalık yapsın ki orada. bizim orijinalliği bozmamaktan kastımız corollanın orjinal cd changerı yada bir benzeri gibi birşeyi monte etmekti. ayrıca konuşmalarınıza dikkat ederseniz sevinirim ezbere konuşup felan demişsiniz eğer yanıldığımı düşünüyorsanız "engin bey yanılıyorsunuz bu sistem farklı" gibi kelimelerle anlatırsanız bunu daha saygılı olur diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Mart 04, 2009, 08:29:43 »
herkesin kendine gore bi uslubu var herhangi kufur v.s yok yazıda sana ters gelebilir ama bunu saygı çercevesine sokmak istemenin nedenini anlamadım art niyet var sanki neyse.. cd çalar tuşuna basıp cd çalara gecmek islemi imkansız gibi gozukemez çunku rolenin tetikleyici adaptesi sonucu ''cd tuşu'' aktij oluyor sadece role alırken tetikleyici uyumlu diyoruz ve 5 ytl fark veriyoruz,unutmayınki imkansız diye birşey yok sadece yapmaya inancım olsun yeter

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mart 04, 2009, 12:24:30 »
unutmayınki imkansız diye birşey yok sadece yapmaya inancım olsun yeter

Yapın da görelim o zaman hocam.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #17 : Mart 04, 2009, 14:52:18 »
yeni bir icat veya son yy buluşu değil yapılacak olan daha once uygulanmış belirttiğim gibi ve oldukça başarılı olan yıllarca kullanılan bir sistem sadece adepte edicez,toyotanın elektrik tesisatının skodanınkinden daha karmaşık olmaması bu durumu kolaylaştırıyor,biliyorsunuz tanışma bolumunde yazmıştım skoda kullanıcısydım daha once ve teknik anlamda kendini aşmış insanlar var forumlarında oradan destek alıyorum ve izmirde montajı yapacagız ve bu sistemi kullanan insanlar ile beraber yapıcaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mart 04, 2009, 22:13:47 »
herkesin kendine gore bi uslubu var herhangi kufur v.s yok yazıda sana ters gelebilir ama bunu saygı çercevesine sokmak istemenin nedenini anlamadım art niyet var sanki neyse.
saygı anlayışınız sadece küfür etmemek sanırım. üstelik saygı çerçevesine sokmamın ne gibi art niyeti olabilir. sözlerinize dikkat edin lütfen.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #19 : Mart 05, 2009, 12:14:58 »
sen boşver benim saygı ve solzerimi kyaslamaktan en iyisi vazgeç çunku konu dışına çıkılıyor yeri değil,ama kıyaslayacak olursakta eğitim kultur v.s açılardan beni değerlendirmen için oldukça ustun olman gerekiyor ki sadece konuşma stilimi tartman için çunku gorecelibir durum en iyisi bu konuda diretmenden vazgeçmen insanları oldugu gibi kabul etmek ve yersiz değerlendirmelerden kaçınmak daha uyum içinde bir ortam için daha elverişli olur,ben seni nasıl bu halinle kabul ediyorsam sende beni bu halimle kabul et ve gereksiz bu tur konulardan kendini ve forumu soyutlamış olursun..