Gönderen Konu: 2011 Avensis ön göğüs sol hoparlör tarafından gelen ses  (Okunma sayısı 1198 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Değerli arkadaşlarım.. arabanın ön göğüs sol tarafından hoparlör ızgarası tarafından bozuk yollarda tıkırtı geliyor.. dinliyorum ama yerini tam tesbit edemedim... Sorum şu.. bu hoparlör kapağı sökülebilir mi.. on tarafta havalandırma ızgaraları sökülebilir mi.. nasıl sökülür bilgi verirseniz sevinirim... Bizdeki el freni araba stop ettiğinde otomatik olarak devreye giriyor mu.. elektronik park freni var.. teşekkürler ilginize..

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 Avensis ön göğüs sol hoparlör tarafından gelen ses
« Yanıtla #1 : Aralık 05, 2017, 22:07:25 »
oto el freni yok. 2012 ve sonrası var.
zırıltı için başka bir konuya yazmıştınız çözümünde yazmıştım.ama pek önemseyip deneme yapmamışsınız.
Şöför camı hava yönlendirici plastik elinizle bastırıp deneyin.
olmadı gösterge panelini tutan plastik parçayı alt kısımlarından bastırarak deneyin.
genelde bu kısımlarda oluyor ses bez bant ile izole etmiştim sorun kalmadı.
bunlar da çare değilse bozuk para kutusuna bakın içindekiler yapar.
ön göğüste hoparlörü sökmek için A sütunu korumayı sökmek lazım. onun içinde de direkt airbag bezi görünüyor yani yanlışlıkla delebilirsiniz ince işçilik lazım. dediklerimi yapın sonucu yazın
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2 : Aralık 05, 2017, 22:48:10 »
Talat bey.. dediklerinizi yaptım bugün özellikle gezdim denedim çözüm olmadı...  Bana hoparlör içinden geliyor gibi.. o döşemesi nasıl sokeebilirim.. kim uğraşır bununla sanayide...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 06, 2017, 14:10:47 »
açıkçası o kısma daha önce el değmedi ise orada ses yapacak bir şey yok. lakin ille de sökeceğim derseniz söküm şeması var ama özel bir klips sökücü alet lazım.
Kesinlikle sanayide bu işi yaptırmayın dost tavsiyesi.
kendim uğraşamam derseniz servise gidin onlar bulur
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #4 : Aralık 06, 2017, 23:36:17 »
Bugün sanayide yapabilecek ustalara gittim.. bilemediler.. servisten randevu alıp gidicem artik taktim kafaya...

Mesaj Birleştirildi: Aralık 16, 2017, 22:51:36
Dun gece göğüsteki sokulebilecek ızgaraları söktüm çokta zor değilmiş... ancak gelen ses göğüsle ilgili değil sanırım.. ses tahminim direksiyon mafsalindan geliyor.. bugünde onun üstüne yoğunlaşacağiz

Mesaj Birleştirildi: Aralık 16, 2017, 22:51:39
Arabam arizasini bulduk... Direksiyona geliyormuş.. Ankara'da sadece direksiyon işi yapan tornacı menderes usta var.. tavsiye ederim 10 numara işçilik..