0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yasada belirtilen bazı unsurlardan dolayıdır ki Toyota yerine Toyoto yazıyorlar.İnce hesaplar yani anlayacağın..Senin şanzıman olayıda Dallas'a dönmüş.Türlü entrikalar durumundasın
Sanırım şurada farklı bakıyoruz Utkucuğum; Eğer aracın lastiklerinde ölçü farklı olursa (örneğin lastik çevresi büyürse)o araç aynı hızda daha az motor devri çevirmez mi? Ben mi yanlış bakıyorum? Yani örneğin fabrikasyon lastikleri ile 100Km/s. de motor devri 3.000d/d. ise daha büyük çevre ölçüsüne sahip lastiklerle aynı hızdaki motor devri 3.000d/d. nın altında olmaz mı? Yani bu durumda hız aynı görünür ancak devir değişmiş olur. Bunun içinde göstergelerin kalibrasyonu gerekir yeni ebattaki lastikler için. Bu durumda şunu açıklığa kavuştrumak en sağlıklısı olacak sanırım; analog göstergeli araçlarda devir göstergesi motorun bir dakikada çevirdiği deviri gösteriyor, hız göstergesi ise lastiklerin bir tam tur dönüşte kat ettikleri yolu. Bu yüzdendir ki, araca fabrikasyondan daha küçük lastik takılırsa aynı hıza çıkıldığında (burada örnek; göstergeden 100Km/s.) motor devri daha yüksek olur. O hız kalibrasyonu yapılırken de son ve en üst vites dişli oranı ile lastik ebatları hesaba katılır diye biliyorum. Yanlışsam düzeltin. Örnek: diğer tüm ebatlar aynı kalmak koşulu ile; 3.000d/d. da 100Km/s. yapabilen bir araç, aracın lastiklerinin çevre uzunluğunu yarı yarıya düşürürsek, hız göstergesinde 100Km/s. i gördüğümüzde motor devir göstergesi 6.000d/d. yı gösterir. İddia etmiyorum Utkucum ama sanırım bir noktada ya farklı bakıyoruz ya da, aynı şeyden bahsediyoruz ama farklı yoldan. Diğer taraftan, daha öncede söylediğim gibi bahsi geçen durum büyük ihtimalle Utku'nun da belirttiği gibi şanzıman dişli oranlarının oynanmasından kaynaklanmaktadır.
Yani 5. vites, 1000d/d. da yaklaşık 33,3Km/s. Çünkü bu durumda aracın son hızı yaklaşık 33,3*6=200Km/s. eder. Bu da tölerans sınırlarında gibi görünüyor ama söylediğim gibi gerçek değeri bilmiyorum ve tamamen farazi konuşuyorum.
210 km hız tamamen denemek için çeşme-izmir otobanında yapıldı, hız felakettir..
210 km hız tamamen denemek için çeşme-izmir otobanında yapıldı, hız felakettir..+1
Özcan Abi işin gerçeği gerçekten yanlış yazmışlar.Tahminlerime göre ince hesap falan yok Çünkü aynı servis yan dükkanda Honda servisi de yapıyor ancak orda Honda yazıyor, yani Honda'yı Honda diye yazarlarken Toyota'yı Toyoto olarak yazmaları pek fazla ince hesap işleri gibi gelmiyor yani
Abilerim size bi sorum olacak internette izlediğim videolardaki ae101 lerle bizim arabanın hız devir orantısı farklı sizce bunun nedeni ne olabilir ? Şöyle Açıklayayım :1. vites 3000 d/dakika da hız göstergesi 40 km/h gösteriyor2. vites 3000 d/dakika da hız göstergesi 60 km/h gösteriyor3. vites 3000 d/dakika da hız göstergesi 80 km/h gösteriyor4. vites 3000 d/dakika da hız göstergesi 100 km/h gösteriyor5. vites 3000 d/dakika da hız göstergesi 130 km/h gösteriyorİnternette izlediğim bazı videolar da diğer ae101 ler 2.viteste 100 km/h da kesiciye giriyor ancak bizim 2.viteste 100 km/hız da 6000 d/d gösteriyor.Değerli Utku Abim bunun nedenini şanzımanın değişmiş olabileceğinden söyledi.Sizin bu konu hakkında görüşleriniz nelerdir ?Not : Hız ölüm getirir.Sadece 5.viteste 3000 devir de gördüğü hızı belirtmek amacıyla yazdım.