Gönderen Konu: 2011 AVENSİS AKÜ  (Okunma sayısı 4514 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 44000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
2011 AVENSİS AKÜ
« : Kasım 30, 2017, 20:17:55 »
2011 avensis sahibiyim bugün sabah aracım marşı geç aldı ısınınca sorun ortadan kalktı akşama dogru ustaya götürdüm usta dediki 60 amper akü var üstünde bu araca uygun degil kaldırmıyor 70 amper akü takılması lazım dedi benim bildigim kadarıyla 60 amper çıkışlı bu araçların aküsü zaten aküde 1. ayda takıldı daha başka ustaya götüremedim zamanım yoktu akşam tekrar yine aynısını yaptı motor soguyunca marşı geç alıyor araç sebebi ne olabilir kaç amperlik akü olması lazım üstünde aracın bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim

Toyota Club Türkiye

2011 AVENSİS AKÜ
« : Kasım 30, 2017, 20:17:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 AVENSİS AKÜ
« Yanıtla #1 : Kasım 30, 2017, 21:11:48 »
Araç aküsü orjinali ne ise o takılır ha yer varsa daha yüksek amperde takılır. İyi bi elektrikçide alternatör ve akü kontrolü yaptırın. Araç benzinlimi+ lpg varmı? Bu tarz sorunlar lpg regülatöründe sorun olduğu zamanda yapar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 30, 2017, 21:26:56 »
tüm araçlar için bir liste buldum orada avensis için 60 amper akü diyor.daha üzeri amper için resmi servise sorun,şimdiki arabalarda orijinal dışında değişiklik yapmak sakıncalı olabilir.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 42000
  • Model Yılı: '13
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 30, 2017, 22:56:55 »
Avensise 60ah aku uygundur.aracinizda elektrik kacagi varsa akuyu suzuyor olabilir yada akunuz yeni bile olsa arizali olabilir muhtemel ariza goz bozuklugu olabilir.aku 2yil garantilidir ucretsiz degistirilebilir.aldiginiz yere bilgi verirseniz kontrol ederler yada yonlendirirler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 42000
  • Model Yılı: '20
  • 284 kere teşekkür etti
  • 309 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 30, 2017, 23:03:03 »
Marş basıyor ve araç geç çalışıyor, akünün görevi marş basmak zaten ve görevini yapıyor. Şu durumda neden akü demiş ustanız, neden yüksek amper tavsiye etmiş anlamak mümkün değil, sanki bu aracın o aküyü dolduracak gücü var.
LPG enjektörleriniz kaçırıyor büyük ihtimal araç kapalıyken. Tüp üzerindeki vanadan gazı kapatın, sistemdeki gaz bitip benzine geçsin otomatik olarak. Bir kaç kez gaza alın yine geçsin. Sistemdeki gaz boşalmış olur, sabaha kadar bırakın kalsın öyle ve deneyin sabah.