0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bu yazılım işinde tavsiyesi,bilgisi yada taktıran varmı..aracım 1.6 dizel 2015 avensis.yazılım attırmak istiyorum sıkıntı yaşanırmı.??
Ben yaptırdım memnunum. yazılım işini yapan arkadaşın tek uyarısı çok soğuk havalarda ısınmadan turboya deli gibi yüklenme, başka ne yaparsan yap dedi. senin araç bende olsa yine yaptırırım. zaten düşünüyorum da avensis dizel alıp yaptırmayı. araba zevk veriyor artık not: beyni açarak yaparlarsa motoru yıkatma, ya da beyni iyice poşetle v.s. sardıktan sonra yıkat, su almasın. beyni açmadan yaparlarsa sorun yok zaten.
yazılım yaklaşık ne kadara mal oldu yaptırdığınız yıl sakıncası yoksa?
Cevaplar verilmiş zaten.Daha büyük boyutlu turbo ile bazı gelişmeler olacak ancak dezavantajları da ortaya çıkacaktır. Ayrıca azami basılabilecek hava basıncını sadece turbo salyangozu belirlemez, silindir kapasitesi ve dayanımı da önemlidir. Daha büyük turbo, daha büyük turbo parçaları demektir ve en temel mekanikte bile bu materyallerin özelliğine göre (önceki turbo ile benzer kabul edelim) daha fazla atalet demek. Ayrıca daha geniş kanallar demek. Bu yüzden egzoz gazının yeterli gelmediği devirlerde daha düşük tork demek. Yeterli egzoz gazı üretildiği devirlerde ise daha fazla hava demek, dizel sistem mantığı düşünülünce de daha yüksek güç demek. Kullanım amacına göre yaklaşım değişebilir.