Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Aktivasyon eposta
nız mı yok?
Ocak 31, 2026, 10:00:40
Emniyet kemeri hayat kurtarır!
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Corolla
»
E100 (1992-1998)
»
Konu:
Lpg fazla yakıyor yardım ?
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Gönderen
Konu: Lpg fazla yakıyor yardım ? (Okunma sayısı 4070 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Araç: ---
Kan Grubu: 0+
Model Yılı: -
29 kere teşekkür etti
1 kere teşekkür edildi
«
:
Kasım 16, 2017, 21:42:06 »
93 model 1.6 xl toyotam var ve en çok şikayet ettiğim şey lpg’nin çok yakması. Gösterge 4 çizgiden oluşuyor. Lpg’yi fullediğimde 100 km sonra çizgi 2’ye düşüyor acaba gösterge mi bozuk diye düşünüp arkadan tüpün üstünden bakıyorum gerçektende baya azalmış ve geçenlerde yine fulledikten sonra bugün 130 kmyi geçtiğinde 1çizgiye düştüğünü gördüm ve çıldırdım resmen en bi depoyla bu hesaba göre en fazla 180 km’yi görürüm. Karbüratörü geçen ay temizlettirdim komple söküldü derin temizliği yapıldı bunun dışında bu kadar fazla yakmasının nedeni ne olabilir ?
Toyota Corolla XL 1.6 1993 (Satıldı İlk göz ağrım) 2016-2019
Toyota Club Türkiye
«
:
Kasım 16, 2017, 21:42:06 »
(Gizli Üye)
Fanatik Toyotacı
Araç: Yaris
Kan Grubu: AB+
Kilometre: 102201
Model Yılı: '13
154 kere teşekkür etti
317 kere teşekkür edildi
Ynt: Lpg fazla yakıyor yardım ?
«
Yanıtla #1 :
Kasım 16, 2017, 21:45:01 »
Olcumunuzun sonucu ney. Kaç lt yakiyor. Gösterge doğru gostermez
yaris fun multidriveS 2013 beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....
Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
29 kere teşekkür etti
1 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #2 :
Kasım 16, 2017, 21:52:42 »
100km’de ortalama 13-14 lt yakıyo ve sözde tüp 40 lt ama ortada büyük bi dengesizlik var
(Gizli Üye)
Fanatik Toyotacı
154 kere teşekkür etti
317 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #3 :
Kasım 16, 2017, 22:00:49 »
Karbüratörlü şehir içi 12-14 lt normal havalarda soğuk.
Gostetgeye takilmayin. Yaniltir o. 4 isik 3 isik 2 isik hikaye. Siz bir depo ile ne kadar gideceğini kendiniz takip edersiniz. 100 km de 300 km de ne kadar LPG gidiyor siz ona bakin. 100 km lLPG fazla ise o zaman çözüm arayin. isiga gore is yapmayin.
yaris fun multidriveS 2013 beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
29 kere teşekkür etti
1 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #4 :
Kasım 16, 2017, 22:07:29 »
Işığa göre yapmıyorum zaten tüpün üstündeki göstergede ışığa orantılı azalıyo yani tüpün üstündeki göstergede de aşırı azalma oluyo bu arada bu değer şehir dışı 100km’de 13-14 şehir içi 17 civarı gidiyo
(Gizli Üye)
Fanatik Toyotacı
154 kere teşekkür etti
317 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #5 :
Kasım 16, 2017, 22:13:10 »
Ben size az yada çok ytaktiğini söylemiyorum. Bu bilgiye gore çok yakiyor. Kazandaki gösterge veya dugmedeki isik fark etmez. O bilgilerle ise girismeyin. LPG de görsel bilgi yanilticidir. Araç ölçüm sonucu çok yakiyor ise işlem yaptirin.
LPG gösterge ölçüm değerleri kalibre edilebilir ama yakit için ölçüt değildir.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
29 kere teşekkür etti
1 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #6 :
Kasım 16, 2017, 22:20:32 »
Tamam onu bende biliyorum gösterge konusu hariç fazla neden yakar bunu soruyorum
(Gizli Üye)
Fanatik Toyotacı
154 kere teşekkür etti
317 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #7 :
Kasım 16, 2017, 22:53:23 »
Karbiratorun LPG ile hic bir isi yok, karbüratör sadece kelebek - gaz teli lazim LPG sisteminde. Değişimden-tamirden sonra bir miktar fazla yakip sonra düzelir. Alt takoz degistimi, krbrtr alt takozu çok etken. O bölge dekacak çok olur. Regulator-tup beyni bozulmuş olabilir. Buji kabloları etkendir. Baski balata etkendir. Lastikler, lastik havalari etkendir. 30 dan asagi olmamalidir. LPG ayari yapılabilir, kendin yapmalisin, aracin cekisine gore kisip acilabilir. LPG hava girişi iyi dengelenmelidir, hava çok girmemelidir, benzin çok hava ister LPG daha az. KKarbüratörlü araçlarda hava deliğine bant yapistirma isi bu yüzdendir. İsin asli karisik ve uzundur. Normalde mikser karburatorun altına baglanmalidir. TR deki ustalar hep üstten bağlar bu da hava dengesini bozar, o yüzden hava filtresi agzina bant ile hava girişi dengelenir.
Bant yapisilip ayar yapilinca benzinde daha çok yakar.
Aracin normal sartlarda- benzinli kullanımda sorunları giderildikten sonra lpg isine girişilir.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
29 kere teşekkür etti
1 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #8 :
Kasım 16, 2017, 23:05:50 »
Benzinde sıkıntım yok ilk başlarda benzinde de vardı karbüratör temizliğinden sonra düzeldi lpg’de ilk başta düzelir gibi oldu ama sonra sapıttı benimde ilk başta aklıma lpg beyni geldi bu arada lpg ve benzin avans ayarı karbüratör temizlendikten hemen sonra yapıldı en iyisi gidip baktırtmak
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
Araç: Corolla
Kan Grubu: A+
Kilometre: 309280
Model Yılı: '93
500 kere teşekkür etti
705 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #9 :
Kasım 16, 2017, 23:53:17 »
Lpg regülatörünün ömrü 50.000 km'dir. Ömrü kısaltan en önemli faktör soğukken ilk çalıştırmada fazla gaz vermek. Bilgisayar ile ayar yapan tüpçüye (motora gaz verip vana ile ayarlayanlardan uzak durun)götürün eksoza cihaz bağlayıp baktır sorun ayar yada regülatördeyse ortaya çıkar. Geçen bende ayarlattım.
(Gizli Üye)
Siftahı Yapmış Toyotacı
Dadaş çelik yaydır,germeye gelmez..
Kan Grubu: A+
Kilometre: 230000
Model Yılı: '97
«
Yanıtla #10 :
Ocak 06, 2018, 16:00:14 »
Merhaba,bende yeni aldım 97 gli.Sanırım aynı sorun bende de var.Benzinde çekiş ve yakıt mükemmel ama lpg de(sıralı değil) çekiş düşük yakıt bayağı fazla,lpg beynini değiştirmem gerektiğini söyledi ustam.Sizde beyine bir baktırın isterseniz
MHHASHAS
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
İYİLİK İYİDİR ...
Kilometre: 317000
Model Yılı: '06
19 kere teşekkür etti
930 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #11 :
Ocak 08, 2018, 13:53:23 »
Ankara da yaşıyorum Keçiören - Sıhhıye arasında sabah akşam işe gidip geliyorum günlük 18 km yol yapıyorum soğuk havalarda özellikle bu aylarda 1 km den önce araç lpg ye geçmiyor zaten yani 18 km nin 2-2,5 km si benzinde gidiyorum 34 litre lpg ile yaklaşık 275 km yapabiliyorum . Yol bilgisayarım 11,5 litre gösteriyor aracım 12,5 litre yakıyor . Dur kalk trafikte 4 lastik kışlık hava soğuk . Geçen yılda aynı aylarda aynı değerleri yakıyordu .hava , yol , trafik , lastik , kullanım şekli , bu durumlar yakıtı etkileyen en önemli unsurlar
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR
1996 GLİ - COROLLA " EFSANE "
(Gizli Üye)
ゴールドメンバ
just do it
Araç: Camry
Kilometre: 225000
Model Yılı: '06
351 kere teşekkür etti
565 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #12 :
Ocak 08, 2018, 15:32:45 »
Bu konuda öncelikte motorun benzin ile çalışmasında herhangi bir sorun varmı araştırılmalı, varsa çözüldükten sonra bir iki depo benzinde test edilmelidir. Daha sonra aracın Lpg kiti bütün olarak öncelikle kontrol edilmeli ardından mekanik bir sorun yok ise ayarlara geçilmelidir. Bu işlemler ise USTA tarafında yapılmalıdır. Kendiniz de bir takım işlemeleri yapabilirsiniz ancak bu aşamada olay sizi fazlası ile aşar görünüyor. En önemli soru benzinde yakıt performansı nasıl cevap tama ise bir sonraki aşamaya geçilir. Gelişmeleri bizimle paylaşırsanız forumdaşlar içinde faydalı olur aynı zamanda ilerde aynı arıza çıkarda neler yapmıştım sorusuna direkt cevap bulmuş olursunuz.... Adil vergi sistemi ile yakıt aldığımız günler dileği ile...
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Corolla
»
E100 (1992-1998)
»