Gönderen Konu: 1995 corolla baskı balata değişimi sonrası aşırı titreme  (Okunma sayısı 4559 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 250
  • Model Yılı: '95
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Eylül ayında 1995 model 1,6  corollama daıkın exedy marka baskı balata ve rulman değişimi yapıldı.Aynı anda volantta taşlama işlemi yapılarak şanzıman takozu değiştirldi.Usta şanzıman yağını değiştir dememe rağmen değiştirmedi.Bakımdan sonra aracımda rölantide aşırı titreme ve sarsıntı başladı.Lpg ayarı yaptırmama rağmen hiçbir değişiklik olmadı.Ayrıca aracın çekişi düştü ve vites geçişleri oldukça sertleşti.Yaptırdığım yere tekrar götürme şansım maalesef yok tam tayin dönemine denk geldi şu an bursada ikamet ediyorum önerebileceğiniz bir usta varmıdır veya bu bahsetiğim arıza nedendir.Çok sevdiğim aracımdan soğuttular beni .Bu konuda fikri olan arkadaşlarım varsa lütfen acilen yardım edebilirmisiniz.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
Ynt: 1995 corolla baskı balata değişimi sonrası aşırı titreme
« Yanıtla #1 : Kasım 16, 2017, 11:37:24 »
Eski seri Daikin TYK-2151 kullanıldı ise sorununuz debriyaj seti kaynaklıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 16, 2017, 15:38:50 »
Sanırım yeniden değiştirlmesi gerek o zaman öyle değilmi.Marka olarak önerebileceğiniz bir marka varmıdır.Yada bu marka ile ilgili daha önce sorun yaşayan arkadaş varmıdır acaba.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 16, 2017, 16:58:06 »
Öncelikle geçmiş olsun ah bu iş bilmeyen ustalar insanı aracından soğutmakta üstlerine yok . Bahsi geçen durumla ilgi aklıma gelen debriyaj pedal ayarının yapılmaması . Durum şöyle debriyaj ayarınız çok aşağıda ise .Araç rölantide çalışırken yüksek ihtimal volan ta sürtüyor buda aracın hem sarsılmasına hem de rölantide zorlanmasına neden oluyor .Bu durum aynı zaman siz debriyaja bastığınızda şanzıman ayırma mesafesini çok kısalttığı hatta tam ayırmadığı için viteslerin hayli dişli geçmesine neden oluyor . baskı balata ve volant üzerindeki baskı çok fazla olduğundan dolayı araç kendini kasarak gidiyor buda aracın çekişini düşmesine neden oluyor .

Efsane kasa ile debriyaj yüzünden çok uğraştım 6 ayda  3 kere baskı balata söktürdüm o yüzden sizi çok iyi anlıyorum . Yapmanız gerekeni söylüyorum en yakın tamir hane gidin debyiyaj pedalının hemen üst tarafında debriyaj üst merkezi var orda ayar vidası var o vidadan debriyaj pedalınızı fren pedalınızla aynı hizaya gelecek şekilde ayarlatın .Eğer debriyajınız zaten yukardan kavrıyor ise farklı bir sıkıntı vardır
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 216 kere teşekkür etti
  • 272 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 17, 2017, 12:00:28 »
Beni de mutsuz ediyor bu sert vites geçişleri.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 17, 2017, 16:21:02 »
Yarın Bursa'da bir toyota özel servisine gideceğim(İsa Oto Özel Toyota Servisi) İnşallah yardımcı olabilirler.İzlenimlerimi paylaşırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 216 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Kasım 23, 2017, 11:06:59 »
Yarın Bursa'da bir toyota özel servisine gideceğim(İsa Oto Özel Toyota Servisi) İnşallah yardımcı olabilirler.İzlenimlerimi paylaşırım.

Var mı herhangi bir gelişme?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 04, 2017, 09:07:43 »
sanayi sitesinde bahsettiğim yere  gittim.Usta debriyaj setinin yeniden değişmesi gerektiğini söyledi.Titremeninde Şanzıman Ön takozundan yada motor kulaklarından olabileceğini söyledi. Ayrıca biraz fazla abarttığımı söyledi (Klasik ustalarımız işte :)) :D.Forumda birçok arkadaşımıza yardımcı olan Atilla beyede mesaj atmıştım.Onun tavsiyesiyle sibopların durumuna baktırmak istediğimi söyledim.Ondan olmayacağını söylediler.Maddi durumum ve açıkçası çokda zamanım olmadığı için bende şimdilik böyle kullanıyorum.Ayrıca arabanın çekişi düştü diye yazmıştım kendim birazcıkta bu işlere meraklıyım.Hava filtresinin düzgün takılmadığını fark ettim .Bakımda değiştirmiştim.Tekrar çıkarıp taktım arabanın çekişinin bariz düzeldiğini farkettim.Vakit bulursam  tekrar giderim inşallah .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 216 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Aralık 09, 2017, 21:29:10 »
sanayi sitesinde bahsettiğim yere  gittim.Usta debriyaj setinin yeniden değişmesi gerektiğini söyledi.Titremeninde Şanzıman Ön takozundan yada motor kulaklarından olabileceğini söyledi. Ayrıca biraz fazla abarttığımı söyledi (Klasik ustalarımız işte :)) :D.Forumda birçok arkadaşımıza yardımcı olan Atilla beyede mesaj atmıştım.Onun tavsiyesiyle sibopların durumuna baktırmak istediğimi söyledim.Ondan olmayacağını söylediler.Maddi durumum ve açıkçası çokda zamanım olmadığı için bende şimdilik böyle kullanıyorum.Ayrıca arabanın çekişi düştü diye yazmıştım kendim birazcıkta bu işlere meraklıyım.Hava filtresinin düzgün takılmadığını fark ettim .Bakımda değiştirmiştim.Tekrar çıkarıp taktım arabanın çekişinin bariz düzeldiğini farkettim.Vakit bulursam  tekrar giderim inşallah .

Her araçta var var bu yazacaklarım ama bizim araçlarda bence biraz daha iyi hissediliyor şöyle ki; akaryakıt kalitesi. Bujilerin de durumu yakıt kalitesi ile birleşince hissedilir bir fark göreceksiniz. Arada yüksek devirlere de çıkarın aracı bu da etken.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '10
  • 160 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 14, 2017, 15:46:06 »
Genelde yeni debriyaj değişimi yapıldıktan sonra belli bir süre; çalıştırırken, stop ederken, rölantide, yürür vaziyetteyken belli devir aralıklarında eskisinden daha çok hissedilen vibrasyon ve uğultu hissedilir. Bunun sebebi aftermarket olarak alınan ve takılan parçalardır. Aisin veya exedy oem firmalar olabilir fakat hiçbiri aracın üretiminde kullanılan baskı balata rulman ve volan kadar kaliteli değil, üretim toleransı düşük değildir.
Bu bahsi geçen sorunlar balata ve volan yüzeyleri alışınca büyük ihtimalle düzelecektir.
1984 Kadett D 1.3 Gls 211.000 Km
2010 Astra HB 1.3 CDTI 118.000 Km

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 18, 2017, 08:55:52 »
Haklısınız baskı balata değişiminde işçiliğin ne denli önemli olduğunu öğrendik.Muhtemeldir ki bir alışma süreci olacak ama ben yaklaşık 5000 km yaptım.Bakalım ne zaman alışacak.Birde şöyle bir durum oluyor sanayilerde sanki biz ustaya zorla yaptırıyormuşuz gibi önyargılı ve tavırlı yaklaşıyorlar.Mutlak olarak bizden daha bilgililer ama aracı devamlı kullanan biz olduğumuz için söylediklerimizi daha ciddiye alabilirler.Ustaya  titreme var diyorum yok diyor, vitesler zor geçiyor diyorum gayet normal diyor.Hatta bir keresinde yağ değişiminde adam inat ediyor 4,5 litre motor yağı koyulur diye.Corona 2.0 gaz telini adam bana corolla gaz teli diye satmaya kalktı.Üzerinden çıkan gaz telinden 50 cm uzun :).İşini dürüst yapan insanları tenzih ederim.ama maalesef böyle insanlarda var.