Gönderen Konu: Hangi Sigorta Atmış Bulamadım  (Okunma sayısı 3606 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
Hangi Sigorta Atmış Bulamadım
« : Kasım 16, 2017, 09:42:27 »
Merhabalar,
Aranıza yeni katıldım.  Tüm arkadaşlara iyi forumlar diliyorum. Aracım 2010 model avensis elegant. 2017 Şubat ayında aldım.
Yaklaşık bir  ay önce aracımın Tavan lambalarını LED'e çevirdim çok güzel oldu. Ayrıca Kapı altlarına da led taktım onlarda çok güzel oldu.
Yalnız torpido lambası çok  cılız yandığı için onuda LED'e çevireyim dedim. Lambayı takarken şase yaptı.
Şimdi torpido gözüne aracın teyp, klima düğmelerinin aydınlatmalarına elektrik gelmediği için lambalarının hiç biri  yanmıyor. Akşam düğmeleri göremiyorum. Tavan  lambasına yakarak düğmelere basıyorum.
Sigorta tablasındaki tüm sigortaları  kontrol ettim, hatta değiştirdim. Yine de düzelmedi.
Gizli bir yerde başka bir sigortası mı var acaba.
Konu hakkında desteklerinizi bekliyorum.

Toyota Club Türkiye

« : Kasım 16, 2017, 09:42:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 271000
  • Model Yılı: '09
  • 64 kere teşekkür etti
  • 111 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1 : Kasım 16, 2017, 10:51:52 »
şase sonrası sigorta değil de aydınlatma ampülleri (torpido,teyp ve klima düğmesi)bozulmuş olabilir,eski torpido ampülünü deneyin yanmas sa daha fazla kurcalamadan elektrikçiye götürün.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Hangi Sigorta Atmış Bulamadım
« Yanıtla #2 : Kasım 16, 2017, 16:39:27 »
Yanıtınız için  teşekkür ediyorum.
Dediğinizi yaptım ancak hiç bir  şekilde  elektrik  gelmiyor.  Az çok  anlayan  bir  elektrikçiye gösterdim. Oda kontrol  etti  oda bulamadı. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 16, 2017, 22:05:26 »
Aracin sigorta semasina bakarak cozun. Kitapciginda yada internette vardır.
 Aracinizda 3 tane sigorta tablasi olması gerek. Direksiyon alti sol ayak ustu. Kaputun sol ve sagi cama yakin yerlerde  3 kutu var.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 17, 2017, 09:20:26 »
Merhaba Arif bey,
Kitapçığına baktım.  Sigorta sağlam. Direksiyon altı ve sağ taraftaki sigorta panelini bilmiyordum. Söylediğiniz iyi oldu.  Sağ taraftaki tam olarak nerede  şu ana kadar hiç dikkatimi çekmedi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Gezgin
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '07
  • 39 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 18, 2017, 10:53:57 »
Merhaba Arif bey,
Kitapçığına baktım.  Sigorta sağlam. Direksiyon altı ve sağ taraftaki sigorta panelini bilmiyordum. Söylediğiniz iyi oldu.  Sağ taraftaki tam olarak nerede  şu ana kadar hiç dikkatimi çekmedi.

Merhabalar Erdal bey Sofor tarafında solda bır cekmece var goz yada cep de denebılır far ayar dugmesının altında onu cıkartın yerınden ve bır fener yardımı ıle bakın orada 7,5 amper lık 10 luk sıgortalar var orda olması gereklı
Trafik kurallarına uyalım.ROMANO Sistem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 18, 2017, 11:02:47 »
Merhabalar,
Bu sabah aracı sanayiye elektrikçiye götürdüm.
Sürücü kısmının yanında bulunan bozuk para çekmecesi sökünce orada  bir kaç tane sigorta var onlara baktı sağlam çıktı.
O sigorta kutusunun alt kısmında gözükmeyen  gizli bir  sigorta kutusu daha varmış kapağı alttan açılan. Kapağını açınca diğer sigortalar ortaya çıktı. Oradaki sigortalardan birisi atmış.
Sigortayı değiştirince sorun düzeldi. Böylelikle tüm sigorta kutularının nerede olduğunu öğrenmiş olduk.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Gezgin
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '07
  • 39 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 18, 2017, 13:19:58 »
Merhabalar,
Bu sabah aracı sanayiye elektrikçiye götürdüm.
Sürücü kısmının yanında bulunan bozuk para çekmecesi sökünce orada  bir kaç tane sigorta var onlara baktı sağlam çıktı.
O sigorta kutusunun alt kısmında gözükmeyen  gizli bir  sigorta kutusu daha varmış kapağı alttan açılan. Kapağını açınca diğer sigortalar ortaya çıktı. Oradaki sigortalardan birisi atmış.
Sigortayı değiştirince sorun düzeldi. Böylelikle tüm sigorta kutularının nerede olduğunu öğrenmiş olduk.

Aynen oyle ogrenmıs olduk :)
gecmıs olsun sana da bu arada bu sorunda gıderıldı
Trafik kurallarına uyalım.ROMANO Sistem.