Gönderen Konu: ustalar lütfen (acil) yardım  (Okunma sayısı 1342 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
ustalar lütfen (acil) yardım
« : Şubat 28, 2009, 20:02:57 »
bugun arabam hiç sorun yokken hifif bir rampada firene bastığımda sanki frenin altında taş varda sürtüyor gibi ses yapıtı.daha yeni 1000tl lik  masraf açmıştı çıldıracam....lütfen yardım...2000 terra 1.6 16 valf....
Corolla,2001 vvt-i 1.6 Special 110 Bg-- Ankara

Toyota Club Türkiye

ustalar lütfen (acil) yardım
« : Şubat 28, 2009, 20:02:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
Ynt: ustalar lütfen (acil) yardım
« Yanıtla #1 : Şubat 28, 2009, 21:35:48 »
tahminim benim başıma gelen geldi seninde başına . bak şimdi konuyu sana kısaca özetleyim ön tekerlerde ki diskler varya zamanla arabayı sıcakken yani motor sıcakken veya biryerden geldiğimiz zaman yıkatıyoruzya. işte aniden diskler sıcak vaziyetteyken soğuk suyu görünce cızz yapıyor yani kızgın demiri suya sokmak gibi ve zamanla bu düz olma özelliğini yitiriyor ve bakınca anlaşılmayacak kadar eğriliyor diskler. ve frene basınca özellikle rampalarda aynı deiğin gibi sürtüyor buna absli bir frene basınca ayağımızın altına vuran hafif bir tıkırtı hissi olarakta tanımlayabiliriz eğer dediğim gibiyse diskleri değiştirmen ve bir daha sıcakken aracı yıkatmamanı tavsiye ederim sana. uamrım yardımcı olmuşumdur saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 28, 2009, 22:17:02 »
muzaffer bey önce teşekkür ediyorum açıklaman için ; aracım abs li fakat kesinlikle sıcakken araba felan yıkatmadım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 02, 2009, 11:41:01 »
bugün yeni birşey öğrendim.sabah özel bir servise gittim durumu anlattım aracın ön tekerleri söküp ön fren kısımlarını kontrol ettiler.usta bu arabanın birşeyi yok balatalar diskler vs yeni dedi.şaşırdım eee niye böyle ozanan dedim cevap:bu araba abs li karlı buzlu yullarda frene bastıgında aynen o söyledigin olur zemin kuruyken bunu hissetmezsin aynende dedigi gibi.kuru zeminde bişey yok..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #4 : Mart 02, 2009, 12:09:23 »
abs var ise disk ile balata arasına taş sıkışabilir daha once başa geldi çok az geri gelince taş duşuyor ama daha ayrıntılı yazarsan daha net cevaplar alabilirsin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 02, 2009, 13:56:34 »
  Selam.
 Samet arkadaşımızında, Muzaffer arkadaşımızında söylediklerine katılıyorum bende. Bazen diskler dış şartlardan etkilenebiliyor, diskler sıcakken yıkatmanın yanında aynı durumda yağmurda ya da bir su birikintisinden geçince de benzer durumlar olabilir. Ama bence oluşan sesi daha açık şekilde açıklayabilirsen daha çok bilgi edinebilirsin sanırım Alperen. Mesela o ses daha sonra yine yaptı mı? O ses esnasında frenler gereği gibi tuttu mu? Bakımda fren disk ve balataları değişti mi ve değişti ise kaç Km. önce?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 02, 2009, 17:30:36 »
anlatamadım herhalde yazıda. arabanın birşeyi yokmuş abs li araçlarda olagan normal birşeymiş karlı buzlu yolda frene basınca sanki frenin altında taş varda sürtüyor gibi sesin olması....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 02, 2009, 18:02:19 »
Ritmik vuruşlar şeklinde oluyorsa ABS'dir. ABS patinaj tehlikesi gördüğü anda freni hızlı biçimde açıp kapayarak çalışır. http://www.aaafoundation.org/resources/index.cfm?button=abs
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 03, 2009, 08:23:33 »
  Abs devreye girdiği zamanlarda fren pedalında küçük ve seri vuruntular hissettirebilir ve hafifi şekilde bunun sesinide duyabilirisiniz ancak taş sürtme sesine yol açmaz. Taş sürtme sesini, bir süre kullanılmamış (2-3 günde bile olabilir hava koşullarına göre)ve üzerinde korozyon oluşan disklerde, ilk frenlemeler esnasında olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 03, 2009, 13:05:40 »
neyse sorun yok.teşekkürler...........

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Carina
« Yanıtla #10 : Mart 04, 2009, 13:46:36 »
hakan arkadaşım gayet iyi acıklamış abs devreye girince pedalda titreme şeklinde hissedilir. sıcak fren diskine su tutulursa şoklanmadan dolayı eğrilme olur frene basınca direksiyonda titreme olur. senin şikayetin tahminen balata sesi ön fren balatalarını temizletirsen sorunun cözülür.........

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Yaris
« Yanıtla #11 : Mart 04, 2009, 14:34:05 »
merhabalar. ben siteye yeni üye oldum.Aslında eşimin arabası toyota dolayısıyla onun adına üye oldum diyebiliriz. Bizde multimod 2004 model toyota yaris var ve şanzmanında problem var. nataş yetkili servisi şanzmanın ayırma motorunun ve ecu.sunun değişmesi gerektiğini ve bunun 2100 tl tutacağını söyledi. Acaba bu sorunu daha uygun fiyata ve güvenilir bir biçimde istanbul içinde yaptırabileceğim bir yer varmı? acil yardımlarınızı bekliyorum. teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 04, 2009, 15:15:55 »
merhabalar. ben siteye yeni üye oldum.Aslında eşimin arabası toyota dolayısıyla onun adına üye oldum diyebiliriz. Bizde multimod 2004 model toyota yaris var ve şanzmanında problem var. nataş yetkili servisi şanzmanın ayırma motorunun ve ecu.sunun değişmesi gerektiğini ve bunun 2100 tl tutacağını söyledi. Acaba bu sorunu daha uygun fiyata ve güvenilir bir biçimde istanbul içinde yaptırabileceğim bir yer varmı? acil yardımlarınızı bekliyorum. teşekkür ederim.
Gökhan bey hoş geldiniz ilk önce tanışma bölümüne kendizi bir kısaca tanıtın ondan sonra da Mekanik bölümüne ACİL başlığı kullanmadan bir yeni konu açın
Eminim bilgisi olan arkadaşlarım size yardımcı olacaktır