Gönderen Konu: 2007 Corolla stop etme sorunu.  (Okunma sayısı 3227 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 125000
  • Model Yılı: '07
2007 Corolla stop etme sorunu.
« : Kasım 14, 2017, 09:46:54 »
Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar. Aranıza yeni katıldım ve bir sorunum var. Yardımcı olursanız sevinirim.

Henüz yeni bir toyota kullanıcısıyım daha önceleri ford takılıyordum :) Aracım 2007 model corolla 125 bin km'de üzerinde landi lpg kiti var.
Geçen haftalarda aracın normal şartlardan daha fazla yakıt yaktığını ve gaz yemediğini tespit etmiş ve  bunu lpg filtresini henüz değiştirmemiş olmama bağlamıştım.Fakat geçen hafta aracı garajdan çıkartıp kapının önüne gelmemle arabanın stop etmesi bir oldu. Başta soğuk motor debriyaja basmadım herhalde filan dedim fakat gün içerisinde hem benzinde hemde lpg aracı yavaşlatıp vitesi boşa atınca birden devir 0 a kadar düşüyor ve araç stop ediyordu. Bunu başta araç ısınana kadar tekrar ediyor olsa da sonraları araç ısınmış olsa bile ışıklarda yaptığını fark ettim. Arabamda daha önceden gelen bir devir dalgalanma sıkıntısı vardı zaten şimdi birde bu eklendi. Trafikte zor durumda bırakıyor ve acilen çözmem gerekiyor :(

Konu ile ilgili epey araştırma yapıp aracı epey bir test ettim fakat  henüz karar veremedim . Kimi egr, kimi gaz kelebeği, kimi ise subaplar diyor. Beni en çok korkutan subaplar aslında çünkü ihtimal dahilinde hem km hemde yaş olarak.

Şimdi bir sonra ki adım ne olmalı ? Yaşadığım yerin ustalarına hiç mi hiç güvenmiyorum. Toyota'nın servisi de yok.

Lütfen yardım! :)

Toyota Club Türkiye

2007 Corolla stop etme sorunu.
« : Kasım 14, 2017, 09:46:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '09
  • 82 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
Ynt: 2007 Corolla stop etme sorunu.
« Yanıtla #1 : Kasım 14, 2017, 10:10:41 »
Muammer Bey öncelikle hoş geldiniz ve aracınız hayırlı olsun. Bahsettiğiniz sıkıntı akla ilk olarak gaz kelebeği ve subapları getiriyor. Belki buji yada bobin sorunu da olabilir ama bizim sıkıntı ile ilgili net birşey söylememiz olanaksız. Aracınızı mümkünse bir toyota yetkili servise götürün problemi ustaya anlatarak bizzat yol testine çıkın. Servislerde yapılıyor mu bilmiyorum ama kompresyon testi yapılması gerek gibi duruyor. Umarım subaplara bağlı bir arıza değildir. Lpg li araçlarda sıkça görülen bir sıkıntı zira.
2007 Model Avensis 1.6 Elegant
1998 Model Corolla 1.6 Special GLİ
1998 Model Corolla 1.6 XEİ
2009 Model 1.6 E14 Corolla Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 125000
  • Model Yılı: '07
« Yanıtla #2 : Kasım 14, 2017, 11:19:32 »
Muammer Bey öncelikle hoş geldiniz ve aracınız hayırlı olsun. Bahsettiğiniz sıkıntı akla ilk olarak gaz kelebeği ve subapları getiriyor. Belki buji yada bobin sorunu da olabilir ama bizim sıkıntı ile ilgili net birşey söylememiz olanaksız. Aracınızı mümkünse bir toyota yetkili servise götürün problemi ustaya anlatarak bizzat yol testine çıkın. Servislerde yapılıyor mu bilmiyorum ama kompresyon testi yapılması gerek gibi duruyor. Umarım subaplara bağlı bir arıza değildir. Lpg li araçlarda sıkça görülen bir sıkıntı zira.

Teşekkür ederim.
Yakınlarda yetkili servis olsa hemen gideceğim fakat şehir dışına çıkmam gerekiyor.
Gaz kelebeği ilk seçenekti fakat araç LPGde de aynı arızayı verince direk eledim ben o seçeneği. Buji yada bobin sorununu hiç düşünmemiştim. Aracın bujileri 10bin km önce değişti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 14, 2017, 22:19:05 »
Bujileri söküp kontrol ederken kompresyon testi yapılması problem hakkında sizi sonuca götüreceğini düşünüyorum.(Tahminim sorunun subaplarda olması)