Gönderen Konu: Günün Sorusu?  (Okunma sayısı 1310 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris 1.4 D-4D comfort extra MM
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 6 kere teşekkür edildi
Günün Sorusu?
« : Şubat 28, 2009, 14:19:07 »
Arkadaşlar merhaba  2004 toyota yaris aracımın ön konsolda bulunan yol bilgisayarı'nın yer aldığı bölüm, taş parke döşenmiş yollarda çok titriyor ve ses çıkartıyor.
Bu konuda bilgisi olan veya çözümü olan arkadaşlar, görüşlerinizi,fikirlerinizi benimle paylaşırsanız çok memnun olurum teşekkürederim .

Toyota Club Türkiye

Günün Sorusu?
« : Şubat 28, 2009, 14:19:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Günün Sorusu?
« Yanıtla #1 : Şubat 28, 2009, 19:14:10 »
eminmisiniz ora olduğuna? bende torpitodan geliyor sanıyordum koltuktan geliyormuş sonradan buldum sesin kaynağını yaptırdım :) eğer sizin dediğiniz gibi yol bilgisayarının olduğu yer ses yapıyorsa müzik tesisatcıları bile yardımcı olur size para almazlar onun için.
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 28, 2009, 23:16:37 »
bekir bey ilginize teşekkürederim ama ses gelen bölge yol bilgisayarının olduğu bölüm,parke yola girdiğimde orayı tutunca ses kesiliyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #3 : Şubat 28, 2009, 23:33:57 »
bende de aynı araçtan var. o ses yol bilgisayarı değil digital göstergenin önündeki mode düğmesininde takılı olduğu plastik parçadan geliyor. ben ne yaptıysam kesemedim o sesi. o parçayı söktüğümde ses tamamen kesiliyor. dediğiniz gibi taşlı yollarda çok oluyor bu ses. o plastik parçayı çıkardım ve çift taraflı bant ile çevirdim biraz azaldı ama kesilmedi. yani bana göre çözümsüz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 01, 2009, 12:46:16 »
mehmet bey benimki yol bilgisayarının olduğu bölgeden geliyor taşlı yola girdiğimde veya rampa aşağı frenle birlikte indiğimde yolbilisayarı olduğu çerçeveyi tutunca kesiliyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #5 : Mart 01, 2009, 16:39:39 »
Abdurrahman bey birde benim resimde gösterdiğim yeri tutun taşlı yollarda. ses kesiliyormu. Ya da ok işaretleriyle gösterdiğim noktalardan kendinize doğru biraz çekerseniz o plastik parça çıkıyor tırnaklı. çıkartıp denerneniz daha sağlıklı olur. eğer sizdede aynı yerde ise bu modellerin kronik bir sorunu var demekki.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 01, 2009, 18:21:17 »
paylaşım için sağol teşekkürederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 160000
  • Model Yılı: '07
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 02, 2009, 16:10:23 »
bekir benimde sağ ön koltuktan tıkırtı geliyor üstünde kimse oturmazken. sanırım rayları gevşemiş seninkinde de sorun bumuydu acaba...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 02, 2009, 16:19:59 »
Engin bizimkilerin hepsinde bu koltuk sorunu oluyor galiba herhangi bir döşemeciye git koltuğu ileri yada geriye doğru hareket ettirebilmemizi sağlayan kol var ya onun uçlarında vardı sorun mesela araçtan indikten sonra koltukta yaslandığın bölgeye vur sürekli ordan geldiğini göreceksin (tabi aynı problemse)
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 160000
  • Model Yılı: '07
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 02, 2009, 16:23:41 »
evet evet bekir aynen sorun bu bende de üst kısma vurunca çıkan ses. ben de gittim döşemeciye bana koltuğu sökücez bakcaz felan dedi daha önce böyle bi sorunla karşılaşmdığını farkettim ve bırakmadım aracı. ben daha iyi bir döşemeciye gidiyim en iyisi. araçtaki tek ses bu halledersem çok güzel olcak...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #10 : Mart 05, 2009, 23:58:54 »
ergün bey size gelen bu model yarislerde bu problemle karşılaştınız mı? Karşılaştı iseniz bize nasıl bir izalosyan yapabileceğimiz konusunda bir fikir verebilirmisiniz.