Gönderen Konu: 2017 Corolla Cam Kirko Sorunu - Cam Düşmesi  (Okunma sayısı 4303 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '17
  • 9 kere teşekkür etti
2017 Corolla Cam Kirko Sorunu - Cam Düşmesi
« : Kasım 07, 2017, 11:00:05 »
Selamın Aleyküm Herkese Hayırlı Günler Arkadaşlar,

yaklaşık 3 ay önce sıfır 1.6 corolla touch manuel aldım

ilk 1000 km kontrole gittiğimde dikkatimi çeken hususlar içinde olan sağ ön camın inip kalkarken kayma yapmasını belirttim servisteki arkadaşlar daha önce japon araç kullanmadınız heralde normal bunlar dedi  !!!

şuan 3 ay dolmamasına karşın 6500 km deyim ve camı yukarı kaldırırken bariz öne doğru yatıyor ve elle baktığımızda sallanıyor cam ileri geri benzer sorun yaşayan arkadaşlar var mı ? yardımcı olursanız sevinirim Toyota Servisini aşındırmaya başlamadan önden bilgi almak istiyorum.

Toyota Club Türkiye

2017 Corolla Cam Kirko Sorunu - Cam Düşmesi
« : Kasım 07, 2017, 11:00:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • 156 kere teşekkür etti
  • 402 kere teşekkür edildi
Ynt: 2017 Corolla Cam Kirko Sorunu - Cam Düşmesi
« Yanıtla #1 : Kasım 07, 2017, 11:08:30 »
hoş geldiniz..

Klasik bir servis cevabı :) Anlattığınız durum tabi ki normal değil.. ilk aldığınız günden beri böyleyse, fabrikasyon bir hata olabilir..sanırım camı tutan ayaklardan biri yok.. Veya sonradan kırılmış olabilir, cam filmi sökerken zorladınız mu camı :P
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Kasım 07, 2017, 11:12:58 »
Teşekkürler :)

Yok Hayır bu sorun ilk başladığında cam filmi yoktu araçta 1 ay önce cam filmi taktık araca hala sökmedim  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • MEB
  • Kan Grubu: ---
  • 68 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 07, 2017, 13:41:09 »
camda bir miktar yukarı çıkarken oynama oluyor ama yukarıda sorun yok sanki. Hatta 2003 corollamdada vardı aynı şekilde yukarı veya aşağı inerken slalntı. Ayrıca bizim araçların bu cam olayı çokta kalite değil.
2003 benzinli  terra 1.6 VVT-I  dan sonra 2017 1,6 advance manuel benzinliyle yola devam.

Üç günlük seyisler ve 40 Yıllık işi karıştırıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Kasım 07, 2017, 14:00:44 »
başlangıçta 3 mm kadar kayma ve ses vardı hafif ama şuan 1 cm kadar kayma ve tak tak ses yapıyor aşağı yukarı oynattıkca sol kapıda yada arka kapılarda yok sağ ön kapı da var sorun, tamam kalite standartı bir bmw beklentimiz yok ama eski kasa corolla kadar da iyi olsun 10 yıllık corolla var ağır hasarlı araçta bu tarz sorunlar yok sıfır arabada olması can sıkıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 07, 2017, 16:41:53 »
Tamamen servis elemanının saçmalaması. Japon arabalarında cam krikosunda kaçırma mı oluyor? Bırakın Japon arabalarını hiç bir arabada böyle bir sıkıntı normal karşılanamaz.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • adapazarı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '19
  • 66 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 07, 2017, 17:50:48 »
2015 model aracımda ilk aldığım gün dikkatimi çekmişti sordum
Cevap herzman kı
NORMAL!!
48.000 km deyim bizde bu normallik le kullanıyoruz
Tabiki durum normal değil bence ANORMAL
Çıkarım seninle her yola 🚕🚗

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 3000
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 07, 2017, 23:08:56 »
Aynı sorun bende de var camlar orta derecedeyken elinizle ileri geri yaparak hareketlerini görebiliyorsunuz. Cam filmlerimi söktürdükten sonra sağ ön camımda kalıntılar kalmıştı geri götürüp yaptırdıklarında içinde iki tane vida sıkma yeri vardı bunları sıkarsam sallanma sorunu da düzelir dedi ama garantiden çıkar o yüzden yaptırmadım. Servise götürdüğünüzde bu şekilde izah ederseniz belki yaparlar.
İmkanı olan delirsin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Kasım 09, 2017, 15:09:19 »
Yarın Sabahtan gidip bırakıcam aracı tüm şikayetlerim ile beraber inşallah kullanıcı hatası demezler yoksa Toyota marka bazlı sorunsuzluktan sorun örtbas markası olarak ün yapmış olacak :) !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Eskişehirdir benim memleketim
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 7000
  • 4 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 10, 2017, 14:03:20 »
opel corsa arabam 300 km deyken araba altından tıkırtı geliyordu. Servise götürmüştüm efendim 2 teker kaldırımda araba bırakmaktan
dolayuı ROT ÇUBUGU kopma noktasına gelmiş dediler  :islik: :islik: :islik: len araba 300 ay mı bıraktım askıda. Öncesinde 11 sene clio kullandım 2 kaza yaptım rot cubugu kırılmadı. Neyse eşimin dayısı araba tamircisi cek fotosun yolla dedi, sonra baktı fotoya
HANGİ DANGOZ ARACI KAMYONDAN INDIRIRKEN TEKERİ RAMPADA BOŞA CIKARDIYSA ondan alsınlar o parayı. Eger kabule etmezlerse
PARCAYI ALIP ALMANYA OPEL e yollayacam de dedi.. aynende oldu sucu bana atınca parayı alacam dedim :: VERMEYİZ ÖZEL MULK diyo
LEN DEDİM MANYAK MISIN ARAC BENİM ARACIM devletin degil, neyse o sırada servis müdürü geldi iyice olay mahkemelik olacak.
Adam TAMAM BEYFENDİ HALLEDERİZ felan dedi neyse o zamanki paraylı 100 tl lik parca icin bugun ne kadar bilmiyorum yaptılar.
Ama aradan 2-3 sene gecmeden aynı araba kışa girecez kış bakımına soktum dedim.. Defalarca şehir dışına gidece iyi bakım yapın.
(debriyaj balatası bakımıda cok yaklaşmış KM acısından).. tamam dediler.. neyse bakım sonra istanbula giderken adapazarı otobanında
balata kopması sonrası otobanda arac yol ortasında kaldı, ALLAH KORUSU kimse carpmadı, tam yanımızda da bir KAMYONCU durgı var bizi gören kamyoncu arkadaşlar koştular ittire itire aracı kenara aldılar. O gun mesela dedim BEDAVA VERSELER OPEL almam bi daha diye... Umarım TOYOTO da benzer sıkıntı yapmaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 11, 2017, 09:02:32 »
Dün aracın bakımı yapılırken serviste bu şikayetten 2 kişi geldi. Birisinin aracındaki cam krikosunu garantiden değiştirdiler diğer kişiye normal dediler gönderdiler. Işin aslı sonradan ortaya çıktı çalışanlar kendi aralarında konuşurken duydum krikosu değiştirilen kişi için "adam problemli direk merkezi arıyor" vs şeklinde konuşuyorlardı. Burdan anladığım toyota servislerinde problemli müşteri olmamız gerekiyor ki işimizi halletsinler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Kasım 14, 2017, 17:46:49 »
Ticari takside kullanıyorum aynı problemi yaşadım geçen 20.000 bakıma gittiğimde servis elemanı gevşek gevşek kronik bu dedi :))bende kronik olması düzeltlemeyeceği anlamına gelmez dedim neyse sen yagını değiştir gel dedim uzatmak istemedim ve bunun dışında sürücü koltuğu gıcırdıyo şaka gibi gerçekten sanki şahine biniyoruz bunlar kronikmiş :)) neyse  100.000 km ye kadar garantisi var o zamana kadar her türlü mecbur halledecekler yani ...Ama gerçekten toyotodan bunu beklemezdim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Kasım 15, 2017, 09:23:39 »
Aynı durumdan muzdaribiz Toyota gibi bir markadan olmayacak kalitesizlikler çıktıkca insan kendini kötü hissediyor. neredeyse 100 bin lira ödeyip böyle şahin vari sorunlar sinir bozuyor  :-[