Gönderen Konu: ae101imdeki birkaç sorun  (Okunma sayısı 3209 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
ae101imdeki birkaç sorun
« : Şubat 27, 2009, 16:20:40 »
araç hararet yaptığında(bayapı bir geçti üstünden) servise bırakmıştım irtibat numarası olarak dedemin numarasını vermiştim, o gün dedemi arayıp birkaç parça sorun söylemişler dedem de sadece devirdaimi yapın demiş, geçenlerde beni servisten aradılar bu sorunları hallettiniz mi diye, ben şimdi ergün arkadaşımızdan orjinal servis fiyatlarını ve fevzi bey gibi özel servislerden de özel servis fiyatlarını isteyeceğim, sorunları, eksikleri yazayım;

direksiyon kayışı
v kayışı
motor kulağı
aks körükleri (sağ-sol)
bunların maliyeti ne olur acaba bana?
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Toyota Club Türkiye

ae101imdeki birkaç sorun
« : Şubat 27, 2009, 16:20:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Ynt: ae101imdeki birkaç sorun
« Yanıtla #1 : Şubat 27, 2009, 16:25:21 »
  Hangi kulak Türkay? :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #2 : Şubat 27, 2009, 16:26:00 »
hiç bir fikrim yok hakan abi ya, motor kulağı dedi telefondaki bayan :(
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #3 : Mart 01, 2009, 19:12:13 »
 :) Onun şanzıman kulağı (arka tarafta olan) daha pahalı bildiğim kadarı ile, öndeki kulak ise daha ucuz diye biliyorum. İstersen parçaların fiyatlarını araştırırım ama hangi kulak olduğunu bilmen lazım.
 Aks körüklerinde de kalite çok farkediyor, kimileri çabuk yırtılabiliyorken kimileri çok uzun ömürlü olabiliyor. (tecrübe ile :) )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #4 : Mart 01, 2009, 19:26:51 »
:) Onun şanzıman kulağı (arka tarafta olan) daha pahalı bildiğim kadarı ile, öndeki kulak ise daha ucuz diye biliyorum. İstersen parçaların fiyatlarını araştırırım ama hangi kulak olduğunu bilmen lazım.
 Aks körüklerinde de kalite çok farkediyor, kimileri çabuk yırtılabiliyorken kimileri çok uzun ömürlü olabiliyor. (tecrübe ile :) )
hakan abi, servisi aradım, 132 küsür dedi bendeki sorunlu olan motor kulağına..aks körüklerine de 630 dedi.. ne yapayım serviste mi yaptırayım? bir de motor kulağı yakıta etkisi olur mu ? o yüzden mi çok yakıyor acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 01, 2009, 19:44:24 »
  Türkay bu dediğin sözde sorunlar sana sorun çıkartıyormu gerçekten.Öncelikle bunu bilmek gerekir.Ayrıca akis körüklerine uçuk bir rakam istenmiş.bunu bilesin.Ve bu körükler Hakan abininde dediği gibi kalite kalite değişiyor.ve bu ae 101 lerde akis problemi çok çıkıyor gibi..bende yaşamıştım.Sana şunu söyleyeyim,akis körükleri değişirken sana akislerin iyi olmadıgı ve değiştirmek gerek oldugunu da derler (deselerde zaten arabayı Akdemir'e götürmen imkansız).Senin iş epey masraflı Türkay.Git Sadık usta bir baksın hele ne teşhis koyacaklar.Ne masraf çıkacak.Öyle hemen telefonda dediler diye kendi kendine hüsnü kuruntuluk yapma.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #6 : Mart 01, 2009, 20:23:32 »
beraber gidelim özcan abi uygun bir vaktinde, böyle tanıştık hadi geldim direk sorun yaşadım diye gitmeyeyim, senin aracılığınla olursa daha güzel olur sanki :blink: işin aslı telefonda söyledikleri sorunlardan hiçbiri benim için sorun değil, benim çok yakması dışında hiç bir sorunum yok, bunlardan da sadece motor kulağından şüpheleniyorum o da çok yakmasını bağlıyorum, telefondaki bayan bunları hemen yaptırmam gerektiğini, şu anda belirtileri hissetmeyeceğimi ancak ilerde daha büyük masraflar açabilceklerini söyledi asıl ondan korktum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mart 01, 2009, 21:01:58 »
  Ya telefondaki bayan işine baksın.Nerden biliyormuş böyle problem oldugunu.E yenisi ile değiştirirsen tabiki sorun yaşamazsın.Sen hele o sorunu bir yaşa,ondan sonrasına bakarız.E ben ilerde sorun yaşama ihitimaline karşın arabanın ne kadar mekanik aksamı varsa değiştirelim.Sorun yaşamayalım diye.Kardeş sen güzel güzel arabana bin.Dert etme

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • aile için efsane
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #8 : Mart 01, 2009, 21:45:57 »
Merhaba Türkay;
direksiyon pompası kayışı 10tl
şarj motoru v kayışı 10tl
motor kulağı 80 tl civarı
aks körükleri (sağ-sol) 20 tl
yan sanayi olarak dışarıdan bulabilirsin.
orjinalin işçiliği serviste garantili olur.
EFSANELER HİÇBİR ZAMAN ÖLMEZ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mart 02, 2009, 01:10:25 »
  Akis körüğünü kesinlikle en iyisinden tavsiye ediyorum.Ucuz olanlar kesinlikle çok kısa ömürlüler.Aman ha kardeş..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 02, 2009, 01:26:31 »
Motor kulaginin yakita etki edecegini hic sanmiyorum Turkay. Degismesi gerekecek derecede ise aracta titreme yapar, o kadar. Yakitla ilgili degil.

Kayis yipranmissa degistirilmeli tabii.

Aks korukleri, yanlis bilmiyorsam, iceri pislik, toz toprak kacmasini engelliyor.

Servisin onerisine bakmak lazim. Acaba hangisi acil, hangisi acil degil, ona gore karar verilebilir ancak...
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #11 : Mart 02, 2009, 01:30:21 »
ahmet abi titreme ilk kez dün sanayide oldu, rölantide bayağı bir titreyerek çalıştı.. servise göre hepsi de değişmeli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mart 02, 2009, 01:38:51 »
Motor kulagi cok pahali degildir ama isciligi fazladir. Onceden titremiyorsa, yani onceden boyle bir sorun yokduysa acaba neden sanayide oldu Turkay? Belki titreme olmamistir, sen sorun bekledigin icin belki oyle hissetmissindir diyecegim ama aracin durumunu en iyi sen bilirsin.

Kaputu acinca motor blogu gozle gorulur bicimde titriyor mu? Direksiyon simidi gozle gorulur sekilde titriyor mu?

Ah, Ergun olsa da cevaplasa... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #13 : Mart 02, 2009, 01:41:00 »
ahmet abi, motor bloğunda da direksiyonda da hiç titreme yok, kapı açıktı, kapı azer bülbül gibi titriyordu, orda farkettim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mart 02, 2009, 01:46:18 »
:D Azer Bulbul gibi...

Guvendigin bir serviste/yetkili serviste baktir ve ona gore hareket et bence Turkay. Ben olsam motor kulagini falan problem olusturmadikca degistirtmem.Yakitla da ilgili degil zaten. Kayislarla bakarken oynadilarsa belki o yol acmis olabilir titremeye. Gerginlik seviyeleri var kayislarin, bu seviyelerin disina cikinca (ya cok gergin ya da gevsek olunca) olmustur belki.

Aks korukleri icin de... guvendigin biri ya da bir yer/servis olmali ki degismesi gerekmeyen bir parcayi degistirmeni tavsiye etmesin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #15 : Mart 02, 2009, 01:47:52 »
helal süt emmiş usta.. işim çok zor :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Mart 02, 2009, 01:55:18 »
Burada gecen yaz sanzuman yagini degistirttigim bir ozel servis, makbuzun altina bakim tavsiyeleri diye siralamis, birisi de kayislarin degismesi gerektigi. Halbuki arabanin onceki sahibi ben almadan once degistirtmis hepsini. Antifrizin degismesi gerektigini de yazmislar. Rengine bakip, degistirttim. Ama degistirtmesem de olurdu.

Olmazsa olmaz hangisi, onu ogrenmek lazim... Yeni uyelerden Fevzi Bey var, yanlis hatirlamiyorsam Ankara'dan. Istersen bir sor kendisine...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #17 : Mart 02, 2009, 08:34:14 »
  Türkay, motor kulağı ile yakıt tüketimi arasında yakından, uzaktan bir ilgi yok.
 Motor kaputunu aç ve aracı çalıştır. Motor bölümündeki gaz kurma telinden ani gaz ver bırak. Eğer motorda tuhaf sarsıntılar (düzenli çalışma sarsıntısı dışında bir oynama, sallanma) görüyorsan kulaklardan teki gidiktir. Ama bu seferde hangi kulak olduğuna dikkat etmen lazım oynamanın yönüne göre ve gözle kulakçığın kontrolünü yaparak. Öndeki kulakçığı görebilirsin, yan kulakçıklarıda ama şanzıman tarafında olanı göremezsin (ancak aracı kaldırtman lazım) ve en pahalısıda odur bildiğim kadarı ile ve onlarında kalite sınıfları vardır. Benim bildiğim genelde ön ya da arka (şanzıman) kulakçığı deforme olur. Sorun kulakçıklardaki ayarsızlıkta olabilir küçük bir ihtimal.
 Aks körüğü ise kalitesine göre 10-15Tl arasında birşeydir ama sana söylenen fiyatta aks kollarıda mı var acaba? O fiyata aks körüğü olma ihtimali yok. Aks körüklerinden genelde dışta olanlar, direksiyon hareketlerinden yıpranır ve parçalanır. Bu şekilde kullanılmaya devam edilirse bu sefer aks kafaları da arızalanır ama aks körüğü yırtılsa dahi eğer hemen değiştirilirse sorun ilerlemez.
 Kayışlar ise yine kalite kalitedir ve uzun ömür için biraz daha fazla verip kaliteli almanı önreririm, bir daha uzun süre sorun çıkarmazlar.
  Ben piyasadan istediğim kalitede parçaları alır öyle tamirciye giderdim ve benim parçaları kullandırırdım değişimlerde.
 (küçük bir not:bildiğim kadarı ile üstünde Made in Japon yazan yerlilerde var malesef) Sorun yerli olmasında değil, kalitesinde.

Bu sorunların hiç biri fazla yakıt tüketimine sebep olmaz. 90Km/s. sabit hızda ne kadar yakıt tüketiyorsun Türkay?
 Motorun çekişi nasıl? Bu araçlarla sakin kullanımda çok az yakarsın ama performanslı kullanımda tüketimi gerçekten artar.
 Yakıt filtresini, hava filtresini, bujileri (uygun olanları ile)en son ne zaman değiştirdin. Distribütör kapağı hiç kontrol (bunu işi bilen birisi yapması lazım ve gerekli ise tabi) edildi mi? Egzoz sistemi normal ve sağlıklı mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #18 : Mart 02, 2009, 12:21:11 »
kulakçık konusunu denicem en yakın zamanda, yakıt konusuna cevap vereyim; 90km sabit hızda izmirden ankaraya geldim, 547km sonra benzin ışığı yandı, 105ytl verdim, malesef hatırlamıyorum litreyi, muhtemelen 36 litredir, 2.87den almışımdır 95 oktan benzini.motorun çekişi bana sorunlu gibi geliyor, yani sanki eskisi gibi "kaçmıyor" araba, yakıt filtresinden haberim yok, hava filtresi tertemiz duruyor daha yeni, bujilerim iyi durumda, distirbütör kapağı kontrol edilmedi, egsoz sistemi sağlıklı değil, orta susturucuda sorun varmış, ses yaparmış sadece, yine telefondaki bayanın söylediği şey bu, ben aslında katalitikten şüpheleniorum, bir de en kızdığım şey, İzmir Akdemire onlarca kez bu araba çok yakıyor diye verdim, kontrol edilsin dedim, ve size yemin ederim araçta oksijen sensörü olmadığını bile farkedememişler  >:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #19 : Mart 02, 2009, 13:51:10 »
  Katalitik dönüştürücü mevcutsa egzoz sisteminde ve tıkalı ise hem performans düşüklüğü yaratır, hemde yakıt tüketimini bir miktar arttırır. Bozuk susturucu da çeşitli şekillerde performansı düşürür ve yakıt tüketimini arttırır. Ama en orta susturucudan ziyade son susturucu daha etkilidir bunda ama yinede etkisi vardır.
 Söylediğin tüketim verilerinden yaklaşık 6,5L. ortalama elde ediliyor ama küçük oynamalarda olabilir tabi ve hava ve yol koşullarıda etkilidir tüketimde. Bu çok yüksek bir miktar değil ve muhtemelen egzoz sistemine el atılınca tüketimin daha iyi değerlere gelecektir.