Gönderen Konu: karlı zeminde ilk kalkış  (Okunma sayısı 4651 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: karlı zeminde ilk kalkış
« Yanıtla #20 : Şubat 27, 2009, 12:01:12 »
türkay
şu benim logolar orjinal ve boyaları kısmen çımış çok kötü bi görüntüsü var .
şu sprey boyalarla ( nikelajlı olanlarından ) boyasak olurmu?
hiç bilmiyorum, gerçekten hiç bir fikrim yok, ama güzel durmaz diye düşünüyorum, boya değil sanırım o, kaplama, o görüntüyü elde edemezsiniz gibi geliyor boyayla, ama mat siyah falan yaparsanız anca o zaman olabilir veya kırmızı falan, çünkü orjinaldeki parlaklığı yakalamak spreyle imkansız bence, bir de eğer boyayacaksanız güzelce zımparalayıp temizleyin ve spreyi uzaktan püskürtün
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 27, 2009, 12:01:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Şubat 27, 2009, 13:15:14 »
peki bilgisi olan arkadaşlar
belki konuyla alakası yok ama sevislerde bu tür logoların değişimi yapılıyor mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Şubat 27, 2009, 14:10:08 »
Türkay bendemi yapsam acaba :D jantı araçtan söktün mü boyarken ? diske boya değerse birşey olur mu ?
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #23 : Şubat 27, 2009, 15:52:27 »
Türkay bendemi yapsam acaba :D jantı araçtan söktün mü boyarken ? diske boya değerse birşey olur mu ?
sökmedim jantları üstünde boyadım, diske değmemesi için çabaladım ama değdi biraz, sadece ilk birkaç frende sürtme sesi geldi, o da boyadan geldi tabi, sonra geçti hemen, sökülüyor diskin yüzeyinden hemen, çıkarıp yapma gibi bir imkanın olursa çok daha güzel olur ;)
peki bilgisi olan arkadaşlar
belki konuyla alakası yok ama sevislerde bu tür logoların değişimi yapılıyor mu?
bekir bey serviste bütün logoları bulabilirsiniz, siz hangi logoları istiyorsunuz acaba? bu cumartesi günü ankarada çıkmacılara gitcem, ben de logo almak için gitcem, ae101deki corolla yazısı çok sade geliyor gözüme yeni corolla logosundan alcam, sizin için de bakayım olmazsa.. ne lazım tam olarak?
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Şubat 27, 2009, 16:05:37 »
Türkay Kardeşim..
Ae 101 arka Bagaj kapağındaki logoların ikiside lazım ilgin için çok teşekkürler..
yalnız 2 sorunum var ben eskilerini sökebilirmiyim? söksem bile yenilerini takabilirmiyim anladığım kadarıyla yapıştırma gibim bi şeye benziyo...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #25 : Şubat 27, 2009, 16:10:32 »
benim de incelediğim kadarıyla yapıştırma gibi duruyor, misina yardımıyla sökülür eğer yapıştırmaysa, zaten yapıştırma değilse de misina takılır geçmeli olan kısma, o kısmın çevresinde misinayı dolaştırırız sonra çekerek çıkarırız herhalde, denemedim ama aklıma en yatan yöntem bu oldu..bıcak boyayı çizer diye, ip de misina kadar güzel ayırmaz diye misinayı düşünüyorum

not: bir de ae101 iki tarafı da demişsiniz, toyota logosu dahil mi ortadaki büyük? bir de araç donanımınız da lazım, yani xli, gli, xei gibi, 1.6 yazısı da lazım mı, kopmle bütün logolar mı lazım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • cibili cibili şak şak şak...
  • Kilometre: 102110
  • Model Yılı: '00
  • 41 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Şubat 27, 2009, 16:29:07 »
ferdi bey debriyajın üste kavramasının mekanik olarak veya motora bir zararı olurmu?
Mekanik olarak zararı olmaz ama ayar yaptırdığınıza da daha sağlıklı olur.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Şubat 27, 2009, 16:41:30 »
  Selam.
 Öncelikle Ferdi'nin söylediğine aynen katılıyorum debriyaj ayarı konusunda. Pedalın oradan bir vida yardımı ile ayar yapabilirler. Yukarda kavraması debriyaj balatasını çabuk bitirir ya da, debriyaj balatası bittiği için yukarda kavrar.
 Karda kalkış konusunda Alper'in söylediği ''karda 2. viteste kalk'' ne de aynen katılıyorum. Karlı zeminde aracın lastiklerini kesinlikle patinaja düşürmemek lazım. Patinaj, lastiklerin altındaki karın sıkışıp buzlanmasına ve daha zor kalkışa sebep olur.
 2. viteste ve hafif gazla (yolun eğimine göre) ve debriyaj pedalı ile oynayarak kalkmak lazımdır. Ayrıca lastik havalarınıda arttrımak, tutuşta belirgin fayda sağlar. Kalkış esnasında direksiyonu hafifce sağa ve sola çevirmekte tutuşa yardımcı olur. Eğer kalkış yaptınız ve önünüzde çıkmanız gereken bir rampa varsa hızlanıp öyle gelmeniz iyi olur (asla tehlikeli hızlara çıkmadan). Eğer rampa aşağı inecekseniz kesinlikle fren yapmayın. Aracı 1. viteste ve el freni çok az çekili olarak ve aracı gidişine bırakara yavaşça indirin. Rampa aşağı lastiklerin kilitlenmesi kaymayı arttırır. Böyle bir durumla karşılaştığınızda tahmin edilenin aksine hafifice gaz verip (asla fren yapmayın) lastikleri aracın gidiş yönüne doğru yönlendirmektir. Tutunma sağlandığında küçük hareketler ile gidilmek istenen yöne manevra yapılabilir.
 Yalnız Abs fren sistemine sahip araçlarda Abs devreye girdi ise direksiyonu da yönlendirmeye devam edebilirsiniz.
 Not: Araç seyahat esnasında kaymaya başladığında en son ne hareket yaptı iseniz (frenaj, vites küçültme, direksiyon vs.) bunu aynen geri yapmalısınız. Yani vites düşürdünüz ve araç kaymaya başladı ise aynen debriyaja basmalısınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Şubat 27, 2009, 16:56:34 »
türkaycım
araç 1997 xei ön logo dahi korozyona uğramış. ancak arkadakiler felaket bilhassa toyota corolla yazısının corolla kısmının boyaları soyulmuş vaziyette
ancak sadece onu değiştirirsem diğerleriyle farklı olacağı için arkayı komple değiştirmek istiyorum.
teşekkürler hepinize

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #29 : Şubat 27, 2009, 16:59:34 »
ben yarın sanayiye gidince bakarım size de haber veririm ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Şubat 27, 2009, 17:33:48 »
Ben gecenlerde arabayi 3.viteste kaldirdim.
Cok yorulmusum. Farketmedim. Isikta kalktik. Araba firlamadi ama kalkti. Ne oldu acep diye bakarken fark ettim.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • cibili cibili şak şak şak...
  • Kilometre: 102110
  • Model Yılı: '00
  • 41 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Şubat 27, 2009, 20:41:48 »
Ben gecenlerde arabayi 3.viteste kaldirdim.
Cok yorulmusum. Farketmedim. Isikta kalktik. Araba firlamadi ama kalkti. Ne oldu acep diye bakarken fark ettim.
Hangisiyle ? :D ...
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Şubat 28, 2009, 23:38:42 »
bekir bey karda 2. viteste kalkmayı deneyin ;)

+1

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Mart 01, 2009, 22:55:15 »
2008'in tam sonuna doğru güzel kar yağdı burada (okullar bile geldim geleli ilk kez tatil oldu). Okul servisini de (öğretmen servisi), dönüşümlü müdürle yapıyoruz. İzmir - Ankara yolu güzel temizlenmişti, sorun olmadı ama bizim kasabaya dönüşten sonra karayolların çalışmadığı bölüm başladı. Burası da tamamdı ama yolda bir karıştan fazla kar olan kasaba içi yolda o ikinci vites muhabettinden az kalsın kalacaktım. Kar lastiği varsa aracınızda (ki bende vardı), nasıl gidiyorsanız öyle gidin. İkinci viteste aksine yemedi araç, kar yoğun olunca güç toplayamadı (yeni kasa D4D araç bu arada).
Yine de ikinci vitesi kar lastiği olmayan araçlara öneririm. Özellikle buzda patinajı kesin engelliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Mart 02, 2009, 08:45:32 »
  Dizel araçda düşük devirlerde turbo etkili olmadığı için çekiş elde edilememiştir sizin durumda Özgür bey. Sonuçta dişli oranlarıda önemli tabi ama amaç aracı kesinlikle patinaja düşürmeden (ki kaygan zeminde standart lastikler çok kolay patinaja düşebilir) dolayısı ile lastik altındaki karı buza çevirmeden araca ilk hareketi başlatmaya çalışmaktır. Tabi kar lastiği kullanımı çok gereklidir (bir takım) bencede, heleki bazı iklim koşullarında yaşayan ya da böyle yerlere seyahat edenler için.