Gönderen Konu: Sağ far ve sisler yanmıyor. Avensis 2015  (Okunma sayısı 2484 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 1
  • Model Yılı: '15
Sağ far ve sisler yanmıyor. Avensis 2015
« : Ekim 26, 2017, 22:33:18 »
Merhaba arkadaşlar,
2015 model avensis sahibiyim. Geçenlerde sağ tarafın sis farı yanmadığını gördüm. Bugün sağ tarafta hem uzun hem kısa farlarında yanmadığını fark ettim. Sorun ampülden mi kaynaklıdır yoksa donanımsal bir soprun mu var?
Ayrıca araca xenon taktırmak istemesem ne kadara mal olur? n11 de satılan kitlerden hangisi iyidir?
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

Sağ far ve sisler yanmıyor. Avensis 2015
« : Ekim 26, 2017, 22:33:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '08
  • 61 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
Ynt: Sağ far ve sisler yanmıyor. Avensis 2015
« Yanıtla #1 : Ekim 27, 2017, 10:55:58 »
Merhaba arkadaşlar,
2015 model avensis sahibiyim. Geçenlerde sağ tarafın sis farı yanmadığını gördüm. Bugün sağ tarafta hem uzun hem kısa farlarında yanmadığını fark ettim. Sorun ampülden mi kaynaklıdır yoksa donanımsal bir soprun mu var?
Ayrıca araca xenon taktırmak istemesem ne kadara mal olur? n11 de satılan kitlerden hangisi iyidir?
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Doğan bey araca xenon taktırmak istemezseniz maliyeti olmaz:)) tabi bu sizin yazım hatanızdan dolayı bir latifeydi.xenon yerine led ampul tercih edin xenon artık tarih oluyor led ampulde herhangi bir işlem yapmıyorsunuz eskisini cıkar yeni tak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2 : Ekim 27, 2017, 12:55:28 »
Doğan bey araca xenon taktırmak istemezseniz maliyeti olmaz:)) tabi bu sizin yazım hatanızdan dolayı bir latifeydi.xenon yerine led ampul tercih edin xenon artık tarih oluyor led ampulde herhangi bir işlem yapmıyorsunuz eskisini cıkar yeni tak.
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.
Led ampül bakalım o zaman. Bu araca uygun led ampülleri T27 koduyla mı arayacağım?
Ayrıca sorunun kaynağı sizce basit bir ampül kesikliğimi? Servise götürmeden çözüm ampül değişimiyle sağlanır mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '08
  • 61 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 27, 2017, 13:46:24 »
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.
Led ampül bakalım o zaman. Bu araca uygun led ampülleri T27 koduyla mı arayacağım?
Ayrıca sorunun kaynağı sizce basit bir ampül kesikliğimi? Servise götürmeden çözüm ampül değişimiyle sağlanır mı?

Servise götürmeyin tabiki ampul sökmek cok basit bir kontrol edin olmadı elektrikci 5-10 tl ye bakar.Aracınızdan cıkarttıgınız ampul koduyla aynı led ampulu alarak kullanabiklirsiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 27, 2017, 13:56:37 »
Xenon içinde işlem yapmıyorsunuz. Plug and drive. Ledde fan hava alması lazım. asıl sorun bu. Ayrıca 4300k xenon ledden daha iyi aydınlatıyor bence.

ama sislere led takılabilir. xenon sislerde sıkıntı oluyor. T27 kasada kısalar h11 sisler h16. H11 takılabiliyor.
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #5 : Mayıs 12, 2018, 00:33:19 »
Xenon içinde işlem yapmıyorsunuz. Plug and drive. Ledde fan hava alması lazım. asıl sorun bu. Ayrıca 4300k xenon ledden daha iyi aydınlatıyor bence.

ama sislere led takılabilir. xenon sislerde sıkıntı oluyor. T27 kasada kısalar h11 sisler h16. H11 takılabiliyor.
Bugün yine far sorunu yaşıyorum. Daha önce ki sorunda serviste değişim yaptırdım. Bu sefer siparişi ve değişimi bizzat yapabilirim :)

Öncelikle araçta çıkan farların üstünde HIR2 LL 12V 55W yazıyor.
Bunların yerine Photon marka beyaz aydınlatan ampülleri alsam birebir uyar mı ? https://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/photon-hir2-9012-12v-55w-diamond-vision-6000k-beyaz-t10-park-hediye-320405142
Araç üzerinde ki ampüller ile aralarında fiyat olarak oldukça etkileyici fark var. ( 2 adet alımda 140 TL fark)