Gönderen Konu: Avustralya da TÜRK develeri? (Türkçemiz)  (Okunma sayısı 916 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Avustralya da TÜRK develeri? (Türkçemiz)
« : Şubat 27, 2009, 00:40:33 »
İngiltere Avustralyayı sömürmeye gittiğinde aborjinlerin direnişi ile karşılaşıyor ve ülkenin iç kesimlerine kaçıp  ingiliz askerlerine direnen aborjinlerden bıkan ingiltere zamanın Osmanlı padişahından yardım istiyor. Padişahımız da afganistandaki Türkmen kardeşlerimizden bir grup askeri avustralyaya gönderiyor. Tabi oraya giden Türkçe konuşan kardeşlerimiz yanlarında develeri ile gidiyorlar. Neyse aborjinler bastırılıyor. Savaş sonrası birçok TÜRKMEN geri Afganistana dönmüyor ve orada ticaretle falan uğraşıyorlar iş yapıyorlar. Zamanla ingiliz kültürüne o kadar adapte oluyorlar ki artık TÜRKÇE değil isadece ingilizce konuşmaya başlıyorlar. Kültürlerini dillerini unutuyorlar. Şimdi Avustralya da TÜRK develeri hala görülüyor  ama bir tane TÜRKMEN kalmamış. Kalmamış derken hepsi ölmüş demiyorum sadece yozlaşmış kim olduğunu, tarihini, nereden geldiğini bilmeyen bir insan topluluğu kalmış demek istiyorum.

TÜRKÇEMİZE SAHİP ÇIKALIM...

Toyota Club Türkiye

Avustralya da TÜRK develeri? (Türkçemiz)
« : Şubat 27, 2009, 00:40:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Avustralya da TÜRK develeri? (Türkçemiz)
« Yanıtla #1 : Şubat 27, 2009, 08:11:03 »
  Çok önemli bir konu.
 Bu konuya benzer olarak Melüncanları da araştırmak gerekir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #2 : Şubat 27, 2009, 08:51:55 »
Tarih bilgisi şart gerçekten ben bu olayı ilk defa duyuyorum :( ,Türkçemize sahip çıkma konusunun önemi hakkında bir ispattır bu konu,
Teşekkürler Mert Bey

Selam ve dua ile
Saygılar...
Sular yükselince balıklar karıncaları,
Sular çekilince de karıncalar balıkları yer,
Kimse bugünkü gücüne ve üstünlüğüne güvenmemelidir,
Kimin kimi yiyeceğini suyun akışı,
Suyun akışını da Mevla belirler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 27, 2009, 09:54:14 »
ben de yeni duydum bu konuyu.. hakkı abinin avatarında yazdığı gibi ; özenti olma, özenli ol!

ya hakkı abi çok sevdim o avatarı sürekli kullanıyorum kırılmıyorsun inşallah, alıntı yapıyorum ama :P
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 27, 2009, 10:01:35 »
ben de yeni duydum bu konuyu.. hakkı abinin avatarında yazdığı gibi ; özenti olma, özenli ol!

ya hakkı abi çok sevdim o avatarı sürekli kullanıyorum kırılmıyorsun inşallah, alıntı yapıyorum ama :P

Bilakis, çok memnun olurum Türkay.

Paylaşım için teşekkürler Mert Bey. Hikayeyi ilk defa duyuyorum.
Folgsamkeit macht frei...