Gönderen Konu: araç boyutları, ihtiyaca göre araç seçimi  (Okunma sayısı 1033 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
araç boyutları, ihtiyaca göre araç seçimi
« : Ekim 24, 2017, 21:28:35 »
üretim aşamasında araç boyutları belirlenirken kullanıcı ihtiyaçları düşünülüyordur elbette. şehir içi, tek kişi, iki kişi, uzun yol, karışık, geniş aile....... sıralama uzar gider. en bildiğimiz örnekle 92-98 corolla ile 2014 corolla arasında boyut olarak dağlar kadar fark var. insanların ihtiyacı arttı ise üst segmente geçiş yapılabilir. corolla - avensiz --- astra - vectra --- civic - accord. burda tabi fiyat farkları ortaya çıkacak, motor ve yakıt sarfiyatları. 96 yılında 5 kişilik bir aileye yeten corolla aynı boyut ve ölçüleri ile 2015 yılında da 5 kişilik bir aileye yetebilir. kasa küçük olacağından dahada az yakacaktır...
 İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa gibi illerimizde pejo 108, citroen C1, toyota aygo, ford k, hyundai İ10, daha çok tercih edilip kullanılmalı ve daha çok satılmalı değilmidir? passatlar avensisler civicler corollalar büyük şehirlerde ne gibi bir avantaj sağlar ki. hadi tek aracı olanları bir şekilde anlarız uzun yolada çıkıyorlar. peki evine, eşine ve çocuğuna 2. 3. araç alanlar neden daha büyük araç tercih ederler. özellikle bayanlar için İ10, 108, C1 daha uygun değil midir.
 bu ve bunun gibi bir dolu düşünce ........
 önceleri araçların nebze küçük olmaları teknoloji, metal dayanıklılığı, mukavemet gibi sebeplerden mi idi acaba? yeni yeni metalller icat oldu da araçlar onun için mi daha büyük oldu acaba ?
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Toyota Club Türkiye

araç boyutları, ihtiyaca göre araç seçimi
« : Ekim 24, 2017, 21:28:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 46 kere teşekkür etti
  • 103 kere teşekkür edildi
Ynt: araç boyutları, ihtiyaca göre araç seçimi
« Yanıtla #1 : Ekim 25, 2017, 08:16:12 »
ihtiyaç bir adım geride kaldı. büyük gösterişli olacak artık arabalar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 25, 2017, 10:10:24 »
ihtiyaç bir adım geride kaldı. büyük gösterişli olacak artık arabalar.

Araç işi artık dediğiniz gibi çoğu kullanıcı için artık amacın dışında kaldı. Eskiden işimiz görülsün ayağımızı yerden kessin yeter anlayışı, teknolojinin gelişmesi ve alım gücünün artması nedeniyle artık yerini ihtiyaç dışında kullanım kolaylığı, prestij, ekonomi gibi farklı dallara bıraktı. Ve bir çok kullanıcı ekonomik durumu el verdikçe daha büyük araç tercih eder oldu. Buna bende dahilim. Şuan kullandığım araç D segment bir accord, bundan önce kullandığım C segment araçlarda ihtiyacımı karışılıyordu ama beklentiler ve bu beklentileri karşılayabileceğimi düşündüğüm ekonomim neticesinde daha büyük bir araca ve daha güçlü bir motora geçtim. Bundan sonraki hedefim ise yine ekonomik durumuma bağlı olarak SUV bir araca geçmek istiyorum. Maksat kendimi daha güvenilir hissetmek ailemin daha konforlu bir yolculuk yapacağını düşünmek ve birazda gösteriş  :)
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 46 kere teşekkür etti
  • 103 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 25, 2017, 12:52:39 »
Araç işi artık dediğiniz gibi çoğu kullanıcı için artık amacın dışında kaldı. Eskiden işimiz görülsün ayağımızı yerden kessin yeter anlayışı, teknolojinin gelişmesi ve alım gücünün artması nedeniyle artık yerini ihtiyaç dışında kullanım kolaylığı, prestij, ekonomi gibi farklı dallara bıraktı. Ve bir çok kullanıcı ekonomik durumu el verdikçe daha büyük araç tercih eder oldu. Buna bende dahilim. Şuan kullandığım araç D segment bir accord, bundan önce kullandığım C segment araçlarda ihtiyacımı karışılıyordu ama beklentiler ve bu beklentileri karşılayabileceğimi düşündüğüm ekonomim neticesinde daha büyük bir araca ve daha güçlü bir motora geçtim. Bundan sonraki hedefim ise yine ekonomik durumuma bağlı olarak SUV bir araca geçmek istiyorum. Maksat kendimi daha güvenilir hissetmek ailemin daha konforlu bir yolculuk yapacağını düşünmek ve birazda gösteriş  :)

altı tane araç alıp sattım üç üç yıl içinde ihtiyacıma ve bütçeme uyan aracı keşfettim böylelikle. broadway aracım vardı emektar bir ani karar ile sattım. önce 1.33 corolla aldım 2011 model 1.6 vergisi ödedim. biraz da haliyle performans zayıflığı vardı sattım. sonra 1.3 cdti astra sedan aldım. mükemmel bir arabaydı. eşim düz vites süremediği için sattım. 1.6 benzinli otomatik astra sedan aldım. yakıt çok fazlaydı lpg taktırdım.dizel gönlümde bir yer edinmişti dizel almak için sattım. bir ay araba aradım bulamadım. biraz mecburiyetten 1.4 otomatik corsa aldım. benzinliyli lpg taktırdım. c sınıfından sonra ilk defa bir b sınıfı araç kullanıyordum ve hiç iyi değildi sattım.

şimdi 1.3 cdti astra h easytronic araç aldım. vergisi yakıtı bakım maliyetleri araç konforu tam bana göre. satayım diye düşününce bile ürperiyorum. çünkü satarsam alacağım araç yok kafamda tasarladığım. tek seçenek bu. alıp sattıkça bir şeylerin tecrübesini edindim kendimce. aslında hybrid yaris çok düşündüm almak için ama nasip değilmiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1350 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 25, 2017, 15:39:14 »
her aracın alımı ve satımı sırasında mutlaka maddi kayıp oluyor ve bazı alıcılarla bile muhatap olmak can sıkıcı oluyor,bu nedenle bir aracı alınca 5 yıl kullanmalı,maalesef bazen de her şey planlandığı gibi olmuyor,evdeki hesap çarşıya uymuyor,bütçeye,ihtiyaca uygun araç seçimine evet ama sınırların dışına taşmamak lazım.
Tokay Ceritoğlu