Gönderen Konu: multimode otomatik auris hakkında yardım  (Okunma sayısı 1743 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
multimode otomatik auris hakkında yardım
« : Ekim 20, 2017, 17:22:24 »
Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım şimdilik araç arama aşamasındayım. 2013 2014 model dizel aurislere bakıyorum vites tipi benim için çok fazla önemli değil ancak otomatik araç tecrübem yok sayılır. internette multimode vites için çok fazla kötü yorum var araçlara ön yargı ile yaklaşır oldum ve bizzat kullanan arkadaşlar varsa onlardan bilgi alabilirsem daha güzel olur diye düşündüm. Yardımlarınızı ve yorumlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

multimode otomatik auris hakkında yardım
« : Ekim 20, 2017, 17:22:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '08
  • 61 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
Ynt: multimode otomatik auris hakkında yardım
« Yanıtla #1 : Ekim 20, 2017, 17:27:47 »
m.m vitesler tamammen otomatiklestirilmiş manuel viteslerdir yani sadece sizin yerenize vites arttırır ve düşürür tamamen ekonomi amaçlı üretilmiştir.Eğer alışırsanız çok güzel ve tam anlamıyla tam otomatik araçlara göre çok düşük maliyetlere sahiptir.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 20, 2017, 17:37:55
Ayrıca şunuda söyliyeyim eğer bu sanzumandan yokusta kacırmama vites geçişlerinde hissizlik bekliyorsan hiç bulaşma Yok ben sakin kullanırım bana ekonami lazım istanbul trafiğinde debriyajı kullanmasam yeter masrafıda az olsun diyorsan alabilirsin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ekim 20, 2017, 17:54:29 »
Çalışma prensibini teorik olarak biliyorum. Çok fazla beklentim zaten yok manuel kullanmaya alışkın biriyim ve aşırı sert kullanmam. Ancak öğrenmek istediğim multimode sisteminin gerçekten internetteki her sitede söylendiği gibi kötü özellikleri var mıdır. Yani trafikte beni yarı yolda bırakır mı? Ulan nerden aldım dedirtir mi? Bu konuda şikayeti olan var mıdır.

Bu arada cevabınız için çok teşekkür ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 290000
  • Model Yılı: '04
  • 21 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 20, 2017, 18:25:00 »
Tam otomatik şanzıman iyidir 😀robotlarla uğraşmayın. Kullanımını yapamazsınız arıza riski yüksek.
İSRA-37

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 20, 2017, 20:08:52 »
Çalışma prensibini teorik olarak biliyorum. Çok fazla beklentim zaten yok manuel kullanmaya alışkın biriyim ve aşırı sert kullanmam. Ancak öğrenmek istediğim multimode sisteminin gerçekten internetteki her sitede söylendiği gibi kötü özellikleri var mıdır. Yani trafikte beni yarı yolda bırakır mı? Ulan nerden aldım dedirtir mi? Bu konuda şikayeti olan var mıdır.

Bu arada cevabınız için çok teşekkür ederim
kullanım kitabına uyacaksınız,tam otomatik şanzıman KADAR konforlu değil...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '16
  • 22 kere teşekkür etti
  • 112 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 20, 2017, 21:03:15 »
1 Hafta kadar kullandığım, ilk iki gün acaba ben araba sürmeyi bilmiyor muyum diye düşündüğüm sonra manuel gibi vites geçişlerinde gaza yüklenmediğimde biliyormuşum dediğim bir şanzıman multimode. Alışana kadar biraz sıkıntı sonra sorun yok. Bakım maliyeti de manuel gibi.
2009-2012 Auris Comfort Extra LS 1.6-132PS Valvematic
2012-2016 Corolla Comfort Extra 1.4 D-4D 90 PS
2016 - Corolla Premium Navi High 1.4 D-4D 90 PS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 20, 2017, 21:10:45 »
ne aldığını bildikten sonra, sorun yok. yani 1,000 cc motor araç alıp yok sollamıyor, yok araç gitmiyor demek ne anlama geliyorsa, 2,000 cc motor araç alıp ya bu araç şehir içinde acayip yakıyor demek ne anlama geliyorsa, robotize otomatik şanzıman alıp beklentilerini farklı tutmakta öyle bi şey. otomatik olsun, maliyeti düşük olsun az yaksın, kullanırken özelliklerini bilerek kullanırım diyorsan alacaksın ve güzel güzel bineceksin. bende 1.33 cc multidriveS cvt var, öyl ha deyince gazlamaz, sırtını koltuğa yapıştırmaz, sen gaza bastıktan 3-4 sn sonra araç hareketlenir, ama az yakar ve az sorun çıkarır. yani malını bildikten sonra sorun yok.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ekim 20, 2017, 21:31:33 »
Bilgiler için hepinize teşekkür ederim. Farklı sitelerde çok farklı sorunlardan bahsedilmiş fazlasıyla kafam karışmıştı.
Öyle cok üst düzey performans isteyen biri değilim zaten 1.3 multijet manuel punto kullandım 3 sene kadar. otomatik tecrübem yok, sanırım beni yeterince tatmin edicektir.