Gönderen Konu: araçdaki çizikler hakkında  (Okunma sayısı 2329 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 162000
  • Model Yılı: '11
araçdaki çizikler hakkında
« : Ekim 20, 2017, 08:55:30 »
Merhabalar aranıza yeni katıldım bir sorum olacak geçenlerde aracım baya bir kirliydi komşu çocukları yan kapılara büyük ihtimal ile tırnakları ile yazılar yazmışlar yıkadıkdan bir süre sonra fark ettim ki yani bu sabah aracımın sağ 2 kapısıda boydan boya yazılar vs. gibi baya bir çizikler var bunları pasta cilanın gidermesi mümkün müdür acaba ?

Toyota Club Türkiye

araçdaki çizikler hakkında
« : Ekim 20, 2017, 08:55:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • merhaba
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: '18
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: araçdaki çizikler hakkında
« Yanıtla #1 : Ekim 20, 2017, 09:33:48 »
merhaba

öncelikle hoşgeldin. Eğer çizikler derin değilse pasta cila kapatır. Fakat sen yinede bu işi yapan birine sorsan daha sağlıklı bilgi alırsın. Aracın durumunu görerek cevaplamak daha sağlıklı olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Ekim 20, 2017, 09:36:58 »
sağolasın abi müsait bir gün zaten gidip göstercemde önce bi danışayım bilgi alayım dedim

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 402 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 20, 2017, 09:51:13 »
Tırnağını sürterek de anlayabilirsin.. Eğer çiziklere tırnağın takılmıyorsa büyük ihtimal pasta cila ile geçer..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Ekim 20, 2017, 09:53:43 »
akşam üstü bi bakayım araçda yeterince çizikler vardı bunlarıda görünce hepden morelim bozuldu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • MEB
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '17
  • 68 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 20, 2017, 15:08:03 »
Düşük dereceli pastalı cilalar var onlardan al, sakın normal pasta ile uğraşma çok derin değilse çizikler. Çünkü pasta her seferinde vernikten bir kat alıyor.
2003 benzinli  terra 1.6 VVT-I  dan sonra 2017 1,6 advance manuel benzinliyle yola devam.

Üç günlük seyisler ve 40 Yıllık işi karıştırıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB-
  • Model Yılı: '14
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 22, 2017, 00:28:37 »
Merhabalar aranıza yeni katıldım bir sorum olacak geçenlerde aracım baya bir kirliydi komşu çocukları yan kapılara büyük ihtimal ile tırnakları ile yazılar yazmışlar yıkadıkdan bir süre sonra fark ettim ki yani bu sabah aracımın sağ 2 kapısıda boydan boya yazılar vs. gibi baya bir çizikler var bunları pasta cilanın gidermesi mümkün müdür acaba ?

Furkan Bey, bilgili arkadaşlar yorumlarını yapmışlar, onların dediğine paralel olarak clear coat denen tabakayı aşmamış çizikleri aşındırıcılarla giderebilirsiniz, rubbing compound diye geçer, fakat çok kuvvetlidir, zımpara kâğıdının daha da çok tanelisini düşünün. O yüzden şöyle 1 cm'e gelmeyecek 5 mm kadar bir mesafede deneyebilirsiniz. Eğer onunla yok edebiliyorsanız işi bilen bir pastacıda normal bir zımpara kâğıdıyla çiziği kazıyıp daha sonra çiziğin alt ve üstüne doğru daha az aşınıdırıcı zımpara kâğıdıyla geçtirirsiniz, böylece gözle görülmez şekilde işlemi tüm boyaya yedirirsiniz. Maksat içiniz rahatlasın.   Ben fazla kafaya takmamaya çalışıyorum, yoksa aile terbiyesi almamış, doğurulup sokağa atılmış mahallenin çocuklarını nereye kadar döveceğim ?
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S Touch