Gönderen Konu: E160 Corollaya Amerikan Park,Sis LED çerçeve,TÜP Led UYGULAMASI İÇİN YARDIM  (Okunma sayısı 4188 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 45000
  • Model Yılı: '15
Merhaba arkadaşlar aracıma Amerikan park,Sinyalli Sis LED çerçeve ve Sinyalli TÜP LED uygulaması yapmak istiyorum.

Arkadaşıma danıştığımda, Sis LED çerçevesi ve Tüp LED'in bağlantısı gündüz ve sinyallerin kablosuna yapılacağı için aracın kablolarına(Sinyal ve gündüz ledlerine) ek kablo bağlatıp,ek aldığın kabloyu dağıtıcı olarak kullanabilirsin dedi. Sis LED i ve Tüp LED'i ek aldığın kabloya bağlatırsın böylece ana kablolar 2 kere yara almaz dedi. Amerikan Park için bir şey söylemedi. :lol: Bide Kablo Kesmeden Elektrik Alma Aparatı varmış orijinalliğin bozulmaması için onu kullanmamı söyledi.

Elektrik konusunda hiç bir bilgim yok nasıl bir yol izlemeleyim?
Ek kablo işi falan mantıklımı doğru tesisat nasıl olmalı? 
Bunları bağlatırken tesisatta kullanılan kablo türü falan ne olmalıdır?
Aracın elektriğiyle oynamaya değer mi? Yıllar sonra elektrikten falan başımız ağrır mı?

Sizin düşünceleriniz neler?

Dediğim malzemeler
SİS LED :

TÜP LED :

AMERİKAN PARK :

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
Tüp ledden aldım 30 cm. Ama gündüz ne sinyal ne drl hiçbir ışık gözükmüyordu güneş altında.
Aracın far tasarımı güzel zaten hiç tüp lede bulaşmayın bence.
Amerikan park için de ek kablo vs almanıza gerek yok bence. Turuncu led park ampulu alın, olsun bitsin. Hiç uğraşmayın kablo kes biç vs ile. Gösterdiğiniz resimde de zaten amerikan park sinyallerde değil park ampulu yerinde.
Ledli sis kapağı da yakışır. Ledin kablosunu kaput bölümündeki sigortalardan kontakla elektrik veren bir sigorta ucundan alırsınız.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 95000
  • 763 kere teşekkür etti
  • 802 kere teşekkür edildi
Far içine led için size tek tavsiyem Atölye Semih İstanbul Fatih ilçesinde googleye yazarsanız atölye semih çıkacaktıe

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
sis çerçevesinin kendi modülü var. tüp ledler ona bağlanır tesisatı kesmezsiniz ama şöyle söyleyeyim. ön tarafta 3 tane gündüz ledi 3 tane sinyal olması bence çok fazla, abartı. gece yolculuklarında gördüğümüz çok ışıklı tırlar gibi oluyor. bide amerikan park istiyorsunuz. ooooo.
bence bunlara gerek yok.
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Tüp ledden aldım 30 cm. Ama gündüz ne sinyal ne drl hiçbir ışık gözükmüyordu güneş altında.
Aracın far tasarımı güzel zaten hiç tüp lede bulaşmayın bence.
Amerikan park için de ek kablo vs almanıza gerek yok bence. Turuncu led park ampulu alın, olsun bitsin. Hiç uğraşmayın kablo kes biç vs ile. Gösterdiğiniz resimde de zaten amerikan park sinyallerde değil park ampulu yerinde.
Ledli sis kapağı da yakışır. Ledin kablosunu kaput bölümündeki sigortalardan kontakla elektrik veren bir sigorta ucundan alırsınız.

Bizim araçlarda Gündüz LED'ler var ampül değil onlar bildiğim kadarıyla,sigortalardan nasıl elektrik alırım? Sinyalide alabilirmiyim sigortadan?

Mesaj Birleştirildi: Ekim 13, 2017, 22:00:54
Far içine led için size tek tavsiyem Atölye Semih İstanbul Fatih ilçesinde googleye yazarsanız atölye semih çıkacaktıe

Farlar ile kaputun arasında ki boşluğu düşünmüştüm,farı açtırmam.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 13, 2017, 22:02:52
sis çerçevesinin kendi modülü var. tüp ledler ona bağlanır tesisatı kesmezsiniz ama şöyle söyleyeyim. ön tarafta 3 tane gündüz ledi 3 tane sinyal olması bence çok fazla, abartı. gece yolculuklarında gördüğümüz çok ışıklı tırlar gibi oluyor. bide amerikan park istiyorsunuz. ooooo.
bence bunlara gerek yok.

Yazıyı okuyunca bir düşündüm de banada gereksiz gibi geldi ama Sis Led hala kafama yatıyor gibi :D Murat abi sigortadan falan al elektriği kablo kes biç yapmazsın dedi, sizce olur mu sinyal ve gündüz ledi çalışırmı sigortadan alınca?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
Bizim araçlarda Gündüz LED'ler var ampül değil onlar bildiğim kadarıyla,sigortalardan nasıl elektrik alırım? Sinyalide alabilirmiyim sigortadan?

gündüz ledini turuncuya çevirmişler verdiğiniz resimde. Ayrıca gündüz ledi açıkken sinyal ampulü amerikan stil olarak açık kalırsa kötü bir görüntü oluşur.
sigortayı çıkarıp artı kablonun ucunu sigortanın bir ucuna dolayıp yerine takacaksınız. sinyal için sanmam. sinyale gelen kabloların artı ucundan ek almak gerek. Hızlı klipsleri tavsiye etmiyorum. hareket etme sonucunda temassızlık olabiliyor.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Sinyal için neden olmuyor onu anlayamadım internette "mini ATM fuse adapter" diye bir aparat buldum dediğiniz işlemin aparatlı hali galiba :D sinyalin de sigortasına bağlasak olmaz mı ki?

Mesaj Birleştirildi: Ekim 13, 2017, 22:26:56
gündüz ledini turuncuya çevirmişler verdiğiniz resimde. Ayrıca gündüz ledi açıkken sinyal ampulü amerikan stil olarak açık kalırsa kötü bir görüntü oluşur.
sigortayı çıkarıp artı kablonun ucunu sigortanın bir ucuna dolayıp yerine takacaksınız. sinyal için sanmam. sinyale gelen kabloların artı ucundan ek almak gerek. Hızlı klipsleri tavsiye etmiyorum. hareket etme sonucunda temassızlık olabiliyor.
Sinyal için neden olmuyor onu anlayamadım internette "mini ATM fuse adapter" diye bir aparat buldum dediğiniz işlemin aparatlı hali galiba :D sinyalin de sigortasına bağlasak olmaz mı ki?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
Sinyalin rölesi var sigortası yok. sağ sol röleden bulabilirseniz (varsa) olur.