Gönderen Konu: krank kasnağı sesi ( video ekledim)  (Okunma sayısı 15660 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '15
  • 19 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
krank kasnağı sesi ( video ekledim)
« : Ekim 03, 2017, 19:35:07 »
aracımdan aşağıda videodada görüldüğü gibi bir ses geliyor motor soğukken ses yaparken ısınınca ses bayağı bir azalıyordu. ses v kayışı tarafından geliyor . düşündüm bir çok yerden yapabilir diye düşündüm. gergi rulmanı , alternatör , devirdaim pompası veya klima motoru ihtimali üzerine durdum. ancak geçenlerde aracı v kayışı olmadan çalıştırmayı düşündüm. ve çalıştırdım uzun süre olmadan. sesin yine geldiğini gördüm. ses krank kasnağından geliyor arkadaşlar. zaten dönerkende  biraz yalpalayarak dönüyor.  büyük ihtimal sesin kaynağı burası diye düşünüyorum.  haftaya servise gitmeyi düşünüyorum.  sizin fikirlerinizi almak istiyorum.  sizce çok büyük bir problem mi ?  aracım 24 bin km de 1.33 corolla 2015 model. 24 bindeki araçta böyle bir problem normalmi ?

https://www.youtube.com/watch?v=Cv_nXUGHcbM&lc=z23ujfw4ysrjfrzhg04t1aokgxxbv2kc0tlutqmo1shzbk0h00410.1506541758781509

Toyota Club Türkiye

krank kasnağı sesi ( video ekledim)
« : Ekim 03, 2017, 19:35:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
Ynt: krank kasnağı sesi ( video ekledim)
« Yanıtla #1 : Ekim 03, 2017, 20:17:27 »
rulman sesi olduğunu kabul ediyorum ancak bahsettiğinizden farklı bir bölümden de gelebilir,yalpalayan kasnak normal değil,corsa larda devir daim arızasını garantiden değiştirmişler bir ara,biz 28 binde satarken alan kişi devir daim değişti mi diye sorunca ben 100 binlerde değişir,cevabıma karşılık çok daha önceki km lerde değiştirildiğini söylemişti,elbette bu km de ki bir aracın bilyalarının veya kasnağının (krank,klima vs) ses yapması arıza vermesi normal değil,garanti kapsamında yapılması gerekir.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 19 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 04, 2017, 09:04:40 »
evet rulman sesi.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 04, 2017, 21:00:52
toyota gibi bir markanın böyle kolay arıza vermesi çok üzücü

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 19 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 11, 2017, 14:40:16 »
aracı servise bıraktım eksantrik değişecek miş . sizce eksantrik böyle ses yaparmı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 215 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ekim 11, 2017, 16:30:09 »
eksantrik içerde, sonuçta döner aksam,hareketli aksam,sesi dışarıda bağlantılı olduğu kısımlara sesi veriyordur.garanti kapsamında yapılıyor mu?önemli olan bu,epeyce masraflı olmalı çünkü..toyota motorlarının ortalama ömrü 360.000 km ,tabii ki daha fazla km yapanı mevcut.bu km de böyle bir arıza vermiş olmasının sebebini de iyice araştırmak lazım.aracınız hep serviste mi bakıldı? kullandığınız yağlar vs yoksa metal yorgunu mu? büyük ihtimalle imalat hatası çıkacak ancak siz normal bakım yaptırdı iseniz kullanıcı hatası derlerse kabul etmeyin.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 19 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 11, 2017, 17:38:12 »
daha önceden servis danışmanı ile görüştüm o eksantrik değişecek demişti bugün direk ustayla telefonda görüştüm. eksantrik zinciri değişecek dedi yani triger zinciri.. servis danışmanı yanlış anlatmış bana. neden ses yaptığını sordum. triger zincirinde biraz uzama olduğunu söyledi ondan ses yapıyor dedi. peki neden soğukken yapıyorda sıcakken yapmıyor diye sordum o da soğukken zincirin iyi yağlanmadığını sıcakken ise daha iyi yağlandığını ve yağın zincirdeki boşluğa girdiğini böylelikle sesin kesildiğini söyledi sizce mantıklı bir açıklama mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 215 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ekim 11, 2017, 17:45:59 »
açıkçası mantıklı gelmedi,triger kayışı 5 yıl da bir veya 80.000 de değişirken;ve triger zinciri için 160.000 -200.000 km ler öngörülürken( ses yapması hariç) neden bu kadar kısa  zaman da ve az km de yıpranıyor.kendilerince bir açıklama da bulunmuşlar ama sonuç üretim ile ilgili,sizinle değil..
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 19 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 11, 2017, 17:52:11 »
aynen tokay bey bende üretimle ilgili olduğunu düşünüyorum aracı ilk aldığımda bu ses yoktu. yanlış hatırlamıyorsam 5 bin km den sonra bu kadar olmasada ses yapmaya başlamıştı. ve ses gitgide arttı. ve motor daha sarsıntılı çalışmaya başladı. aracın içinden zincir sesini duyar oldum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 19 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 15, 2017, 19:35:21 »
Aracımı servisten aldın triger zinciri set olarak değişmiş sorunum çözüldü .