Gönderen Konu: toyotama sonax veya ziebart tan boya koruma yaptırmamı tavsiye edermisiniz?  (Okunma sayısı 3851 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
aracımı yeni aldım ve malum kış şartları çamur kar buz aracıma boya koruma yaptırmak istiyorum ancak bazı arkadaşlarım beni korkuttu sakın öle bişi yaptırma özelikle sonax ve ziebart gibi markalar arabyı mahvediyolar tamamen para tuzağı dediler yaptıran arkadaşlar varsa yorumlarını alabilirsem çok sevinirim saygılar...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
Valla her ikiside çok kaliteli firmalar. Yıllık bakım karşılığında ömür boyu garanti veriyorlar. Fiyatına bir şey diyemem, fiyat bana göre yüksek. Ama para tuzağı bile olsa arabayı mahvetmez. Ne olabilir ki düşünsenize??? Cila yaparken boyayı mı sökecek adamlar? Araba zaten sıfır. Normalden fazla deliler gibi parlamayacak, sadece koruyucu bir katman gelecek üste. Para durumunuza göre bence yaptırın. (Tabi aracınızı çok uzun yıllar kullanmayı planlıyorsanız, yoksa bunu aracın sizden sonraki kullanıcısına hediye olarak yaptırırsınız)
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 Auris 1.6 Elegant - 5 İleri Mekanik
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '07
  • 4 kere teşekkür edildi
Bana kalırsa pek yaptırmayın, çünkü yeni boyalar gayet kış şartlarına dayanabilecek kadar kaliteli, zaten fabrikada çeşitli testlerden geçiyorlar... Sonax ve Ziebart Umut Bey' in de söylediği gibi ciddi firmalar, yaptırsanız tabiki yararı olur ama aracın orjinal hali gider, boyanın parlaklığı azalabilir; özellikle koyu renklerde.. Gerçi gene de siz bilirsiniz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
yaptırsanız tabiki yararı olur ama aracın orjinal hali gider, boyanın parlaklığı azalabilir; özellikle koyu renklerde...
katılmıyorum, tam aksine parlaklığı artıyor, özellikle koyu renklerde, ben yaptırmadan önce siyah arabada gördüm, yapılmışı ve yapılmamışı arasında fark var, ziebart diamond gloss uygulanmış araç daha bir parlak, ve aracı mahvetme gibi bir durumu olamaz, yıllık bakım yapıldığı sürece garantisi var, kuş pislikleri vs için bile..bir sıkıntı olduğu zaman garanti kapsamında çaresine bakılabiliyor, yıllar sonra boya eskidi de soldu diye bir şey olmuyor vs.. ama uzun süre bincekseniz yaptırın, yoksa umut abinin dediği gibi yeni sahibine hediye olur
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
cevaplar için çok teşekkürler vallahi bende yaptırsammı yaptırmasammkı arada kaldım bide sonax da kampanya varmış 100 liraya yapıolar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 160000
  • Model Yılı: '07
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
bence kesinlikle yaptırın. bir iki yıl farkı görmezsiniz ama daha sonralarda yani araç 4-5 yaşına geldiğinde aynı yaşta boya koruma yapılmamış bir araçla yanyana geldiğinde iyiki yaptırmışım diyeceksiniz. ben geçenlerde ziebart da detaylı iç temizlik yaptırdım.detaylı iç temizlik yaptırana boya temizleme ve koruma bir paket halinde yüzde elli indirimliydi tabi sizin aracınız yeniyse iç temizlik yaptırmayacaksınız bu durumda yüzde elli indirimden de yararlanamayacaksınız. yaptırmadan önce sonax a gittim fakat oradakilerin söyledikleri beni pek tatmin etmedi sanki bişeyden anlamıyorlar da beni ikna etmek için laf kalabalığı yapıyorlar gibi geldi bana ve detaylı iç temizlik yapılmış bir araç gördüm koltuklar tivtiklenmişti kazımışlar adeta koltuğu. bu yüzden kararımı ziebart dan yana verdim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
Her ikisini de yaptirdim.
Ziebart'i 6 arabaya yaptirdim.
Sonax'i da 4 arabaya.
En son Meguiars malzemeleriyle bir yere yaptirdim. Iscilik igrencti.

Ziebart bu tip ürünlerin veya firmalarin icindeki en iyisi. Ama sacma sapan fiyati vardir. 1995 yilinda ilk yaptirdigimda 170 dolardi. yillik bakimi da 85 dolar tutuyordu. Simdi 400 dolar gibi bir para istiyorlar ve bakimi da sanirim 200 dolar seviyelerinde.

Ankara'da Balgat'da yaptiriyordum. Orasi kapandi, gene Balgat'da bir yer acildi. 1-2 kere gittim. Cok paragöz davrandilar. Kardesim ve teyzem onlara yaptiriyor halen ama ben yaptirmam. Adamlari sevemedim. 170 dolardi, niye dolar seviyesinde fiyat artirdiniz dedim. Yalan söylemeyin dediler. Ben salagim ya, ödedigim parayi bilmiyorum sanki.

Ankara'da sanayi sitesinde bir tane daha vardir Ziebart. Onun fiyatlari daha uygundur.

Türkiye'de 2 kere, Almanya'da 2 kere Sonax yaptirdim. Almanya'daki iscilik cok daha iyiydi.
Sonax'da da nano cilayi öneririm.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
çok saolun murat abi ve engin abi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
Murat Bey'in söylediklerine katılıyorum, ben de aracıma 0 km  iken ziebart yaptırıp yaz tatiline çıkmıştım. Aracın boyasına yoldaki zift, ağaç reçinesi ve kuş pisliği erişmedi, su ve bezle zifti bile kolayca temizledim.

Ancak  fiyatları çok yüksek, bu yüzden bu sene ziebart'ı yeniletmeden, Sonax'ta sık sık cilalı yıkama yaptırarak aracımı temiz tutmaya çalışıyorum.
--dünya dönüyor--

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
ya aslında ziebart diemond gloss boya koruma sisteminde %50 indirim var abi 200 milyona falan gelio..

bide sonaxta cilalı yıkamayı sen mi diosun aracımı cilalı yıka die yoksa sonax hepmi cilalı yıkıo abi..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
ya aslında ziebart diemond gloss boya koruma sisteminde %50 indirim var abi 200 milyona falan gelio..

bide sonaxta cilalı yıkamayı sen mi diosun aracımı cilalı yıka die yoksa sonax hepmi cilalı yıkıo abi..

200 lira ise yaptirin.
Ercan bey, sizden ricam mesaj atarken lütfen imla ve dilbilgisi kurallarina göre atalim.
Forumun kurallarindan biri anlasilir mesajlar atmak. gelio yikio yerine lütfen normal olani kullanalim.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
çok haklısınız abi kusura bakma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla Dizel Comfort Düz
    • interMEDIA Yazýlým
  • Kan Grubu: B+
bende bu hafta ziebarta gittim diamond glossu çok önerdiler ama fiyatından dolayı yaptırmadım .
diamond gloss , ön cam su itici, arac içi koruma , kaporta pas koruyucu, ve ses yalıtımını 850 Tl dediler.
ben  ses yalıtımı, su itici , ve koltuk koruma yaptırdım .
aracın altına ve çamurluklarına 10 KG civarında zift türevi bir madde sıktılar , 1 haftada tam kuruyacak o zamana kadar 90 km\sa hızı geçmek yasak . karlı zamanlarda tuzun zararlı etkilerindende koruyor , birde söylenene göre yeni corollanın alt saçları ince olduğu için servis öneriyormuş .
forest engineer

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
abi aslında en merak ettiğim şeylerden biride bu ses yalıtımı meselesi..araçta ne gibi değişiklikler oldu memnunmusunuz yani iyiki yaptırmışım dedinizmi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla Dizel Comfort Düz
    • interMEDIA Yazýlým
  • Kan Grubu: B+
abi aslında en merak ettiğim şeylerden biride bu ses yalıtımı meselesi..araçta ne gibi değişiklikler oldu memnunmusunuz yani iyiki yaptırmışım dedinizmi.

ses yalıtımı konusunda görüşlerimi yazacağım ama işlem yapıldıktan sonra 10 gün civarında beklemek gerekiyormuş , ilk intibam ses açısından çok fazla bir değişikliğin olmadığıdır , umarım ileriki zamanda olumlu gelişmeler olurda hem size yazmaktan mutluluk duyarım hemde verdiğim paralar boşa gitmemiş olur .
bu arada araçta ne gibi değişiklik oldu demişsiniz , şimdilik sadece naneli gibi kokan değişik bir zift kokusu var , şimdilik iyiki yaptırdım diyemiyorum .
forest engineer

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
hımm saolun..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
Benim yaptıranlardan duyduğum max %10 falan iyileşme olduğu ve verilen paranın hakkını vermediği yönünde...Umarım iyi sonuç alırsınız...
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı