Gönderen Konu: Otomatik Vites Kutusu Aydınlatması Hakkında  (Okunma sayısı 8177 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 200000
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Otomatik Vites Kutusu Aydınlatması Hakkında
« : Eylül 30, 2017, 23:22:54 »
Arkadaşlar merhabalar.

2006 model Corolla Sol otomatik vites aracımın vites kutusu üzerinde bulunan P - R - N - D... gibi bölümlerin aydınlatması ile ilgili bir sorun yaşıyorum. Normalde bu kutudaki aydınlatma, farları yakınca otomatik olarak görünürdü. Karanlıkta vitesin hangi bölümde olduğunu görebiliyordum. El alışkanlığı olduğu için aslında vitese pek bakmıyorum; ama eşim akşamları kullanırken sıkıntı yaşıyor. Ayrıca baktıkça gözümü tırmalıyor, sorunu çözmek istiyorum.

Aslında sanırım çözümü basit fakat danışmak istedim. Sizce sorun sigortada mıdır, yoksa o kutudaki ampül mü patlamıştır? Eğer sigortada ise hangi sıradadır ve bunu nasıl bulup değiştirebilirim? Veya ampülü patlamışsa vites kutusunu söküp kendim değiştirebilir miyim?

Bu bölümü aydınlatan tek bir lamba mı var acaba? Honda ile ilgili yapılan bir yazışmada o bölümü aydınlatan birden fazla ampülün olduğunu yazmışlar. Ampüller aynı anda patlamayacağına göre, sorun sigortada olabilir demişler. Acaba bizde durum nasıl?

Bir de sorun yaşadığım yeri gösteren bir fotoğraf ekliyorum. Ayrıca "https://www.youtube.com/watch?v=MJdKroSzSGw" adresinde ampülün nasıl değiştirileceğini gösteren bir video buldum.

Yardımcı olursanız sevinirim.

Esenlikler dilerim.

Toyota Club Türkiye

Otomatik Vites Kutusu Aydınlatması Hakkında
« : Eylül 30, 2017, 23:22:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 290000
  • Model Yılı: '04
  • 21 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
Ynt: Otomatik Vites Kutusu Aydınlatması Hakkında
« Yanıtla #1 : Ekim 01, 2017, 09:43:24 »
İyi bir oto elektrikçiye gidin, küçük bir ampulü var değiştirir.
İSRA-37

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 01, 2017, 10:44:23 »
Mustafa Bey, yanıtınız için teşekkür ederim. Video'da görmüşsünüzdür sökmesi biraz zahmetli bir yer. Söküp taktıktan sonra belki cızırtı yapabilir. Eğer sorun sigortadaysa açmadan halletmiş oluruz diye düşünmüştüm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ekim 01, 2017, 14:02:51 »
Benim aracımında yanmıyordu, meğer ampul kesmiş. Tabiki benim konsol rahat çıkıyor. Eğer el yatkınlığınız varsa kendiniz bile yapabilirsiniz.
İSRA-37

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 07, 2017, 20:06:54 »
Mustafa Bey, teşekkür ederim tekrardan. Bende de sorun ampüldeymiş. İnternette bir video izledim, aynı şekilde ben de konsolu söktüm. Ampülü değiştirdim, şimdi sıkıntısız çalışıyor. Yalnız bir şey aklıma takıldı. Çıkardığım ampülün üzerinde kaç volt olduğunu göremedim, silinmiş sanırım. 4 ve 7 rakamları vardı sadece. 1.2 volt ampül taktım  yerine. Işığı yeterli, eskisinden farksız. Ampülü aldığım elektrikçi de kararsız kaldı, 2.4 volt vereyim istersen dedi. Ama ben belki orayı ısıtıp zarar verir diye düşük olanı seçtim. Sizce doğru mu yapmışım? Standardı kaç volt, bilen var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ekim 07, 2017, 21:01:09 »
T5 olarak geçiyor
İSRA-37