Gönderen Konu: 93 corolla 1.6 gl/at nerden geldiğini bilmediğim bir ses var  (Okunma sayısı 1394 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
arkadaşlar yaklaşık 15 gün önce 93 model 1.6 gl at aldım yüksek devirde yani 100 ün üstünde giderken ıslık sesine benzer bir ss geliyor gaz kesince kesiliyor basınca devam ediyor. otomatik şanzımandan şüpheleniyorum inşaallah değildir. şanzıman yağını değiştirdim aldığım gün baya eksikmiş ve nerdeyse çamurlaşmıştı acaba yeni yağ koydumileride kesebilirmi bu sesi görüşlerinizi bekliyorum

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: 93 corolla 1.6 gl/at nerden geldiğini bilmediğim bir ses var
« Yanıtla #1 : Şubat 25, 2009, 23:49:07 »
Kardes bilmiyorum belki sorun aynıdır..benim arabamda 2004  corolla ön camı deişmişti d.bakır kardelen hep onları rahmetle anarım...Neyse ... km hızın üstüne ıktıgım zaman böle bır viyaklama ıslık sesıne benze bı ses  sanki hertaraftan gelıyomus gıbı..bide sankı arabayı tutuyo gitmesine engel oluyomus gibi hissedıyorumm..Servisten bir ustayla test surusunde yüksek hızda kendını gösterdı sonuc ön cam deişrken fitilde az bişey acıklık kalmıs ordan ruzgar gırıyo ses ordan gelıyo benımkı sadece bir tavsıyee baktır istersen ön cam veya baska fitillere...Fitili oturttuktan sonra yerıne ... lada gıttım ses mes yoktu

Trafik kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım. Türkiye Cumhuriyeti Karayolları Trafik Kanununa göre otomobiller için azami hız sınırları, eğer aksine bir işaret belirtilmemiş ise; şehiriçi 50Km/s., şehirlerarası 90Km/s., otoyol 120Km/s. dir.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 26, 2009, 00:46:01 »
eğer şanzımanda bir sorun varsa yeni yağla düzeleceğini sanmam
biraz baykuşluk yaptım ama inşallah sorun yoktur
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 26, 2009, 01:02:27 »
Eger vites gecislerinde sorun yoksa sanzumanin acil bir durumu yok demektir. Yine de camurlasmis bir yag, korkutmali. Yag eklemek yerine  yagin normal yoldan tahliyesi ve sanzuman filtresinin degisitirlmesi gerekir belli araliklarla. Ama orijinal km.si 100 binin birkac kati ise yapildiginda bir verim saglamaz, hatta sonu erkene alir.

Tuncay'in soyledigi akla yatkin. Daha once de bu tur islik sesi gibi seslerin sabit olmayan on camdan geldigini duydum.

Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Şubat 26, 2009, 23:35:43 »
yok arkadaşlar camdan değil gelen ses hani manuel şanzımanlı araçlarda eski modllerde defransiyel ötmesi olur yaonun ince olan sesi yada bazı araçlarda motor sesi çok hafif tepten duyulur ya onun gibi birse gazı kesince kesiliyor basınca ötüyor. kafayı yiyecem ya arabayıda yeni aldım